Dobrý večer, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O homeopatii jsem vás již několikrát informovala a dnes budu opět pokračovat. Homeopatie pomáhá zejména tam, kde klasická medicína selhává.  Výborně účinkuje na chronické stavy, posiluje organismus, léčí akutní rýmu, angínu, otravy, podporuje hojení po operacích, léčí psychické potíže a mnoho a mnoho dalšího. Tentokrát se budeme věnovat kojencům... V kojeneckém věku je nutné dávat pozor, jaké léky podáváme, avšak u homeopatie se nemusíme ničeho obávat. Homeopatické léky jsou vyráběny ze surovin pocházejících z říše rostlinné, živočišné i minerální. Tato léčba je velmi účinná, přitom jemná a bez nežádoucích vedlejších účinků na rozdíl od chemických léčiv. Navíc nepotlačuje příznaky a nevzniká na nich závislost jako u běžných léků.

 

 

RÝMA

Pokud se u kojence začnou objevovat první rýmy, které jsou charakteristické dráždivým výtokem a slzením očí, je vhodné podat homeopatika Allium cepa. Tento lék je dobré použít i při přidružení suchého až mírně dráždivého kašle. Je-li výtok z nosu hojný, nedráždivý s dráždivým slzením s místy i vlhkým kašlem je vhodnější zvolit homeopatika s názvem Euphrasia officinalis. Trápí-li kojence slabá vodnatá, ale dráždivá rýma, kýchání a ucpaný nos je dobré sáhnout po Arsenicum album. Děti, které pro uvedený stav potřebují Arsenicum album bývají často zimomřivé a lze u nich pozorovat večerní neklid při obtížích. Natrum muriaticum je vhodné pro děti s hojnou řídkou vodnatou sekrecí z nosu, suchými rty a mírnou sekrecí z očí. Provází-li nemocného často kýchání s vodnatou rýmou ve dne, pomůže Nux vomica. Že je tento lék správně podaný zjistíme tak, že v noci je nosánek naopak ucpaný bez výtoku. Dítě bývá v tomto stavu nevrlé s teplotou. Pokud se objevila vodnatá, nedráždivá rýma, kýchání a červený až nateklý nos podáme Kalium iodatum.

BOLESTI ZOUBKŮ

Bolesti zoubků dokážou malé děti pořádně potrápit. Homeopatické léky však umí od těchto obtíží dobře pomoci. Má-li dítě teplotu, dásně jsou bolestivé s tmavočervenou barvou, je vhodné použít Belladonnu. Jsou-li dásně oteklé, světle růžové a bolavé zvolíme Apis mellifica. Pokud růst zubu vzbuzuje v dítěti zuřivost, kterou na chvíli zlepší nošení v náručí, pomáhá lék Chamomilla. Pokud tento lék nepomáhá, přestaneme jej používat a zvážíme podání jiného léku. Lék Cina zvolíme v případě, kdy se obtíže objevují nejvíce kolem 21. hodiny, jsou doprovázené velkou zuřivostí až nepříčetností, na niž předchozí lék nestačí. Vyskytne-li se u růstu zoubků i průjem, je dobré podat Rheum.

Dávkování:

Homeopatické léky podáváme pouze na plastové lžičce. Před použitím tubičkou několikrát zaštěrcháme. U kojenců rozpouštíme pět kuliček v jednom decilitru kojenecké vody a v ředění 5 CH (například Chammilla 5 CH) podáváme dvakrát denně. Každý den připravíme nový nálev. Lék užíváme 30 minut před jídlem nebo 30 minut po jídle. Podáváme do zlepšení obtíží a stavu kojence, obvykle tři až pět dní. Pokud si nejste s výběrem léků jistí, vyhledejte specializovanou lékárnu, kde se zabývají i homeopatií (lékárna Nový dům).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...