Dobré ráno, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S rychlostí blesku se blíží léto a určitě se nebudu mýlit, když řeknu, že každá třetí žena by chtěla být v plavkách kus a cítit se dobře nejen na dovolené. Nejhorší na tom je, že v zimě jsou dny docela krátké a čas plyne rychleji než v letních dlouhých dnech. V létě má člověk obecně více pohybu, ať už jsou to procházky, výlety, nebo třeba i jen plavání v bazéně. Nepropadejte panice, mám pro vás par tipů, jak zpevnit postavu i bez spousty času.


Když se zeptáte ve svém okolí, jaký je nejčastější důvod, proč vaši přátelé nechodí do fitka či někam jinam cvičit, nejčastěji zazní odpověď, že není čas. Žijeme v hektické době, kdy plno z nás pořád někam spěchá. Obecně jsme rádi, že vůbec stihneme vše potřebné, natož tak ještě nacházet nějaký čas na cvičení. Určitě by nebylo špatné učinit tak před zaměstnáním nebo k večeru, ale komu se chce vstávat v nekřesťanskou hodinu, či se naopak mordovat ještě po celém těžkém dni.
Začněte plánovat
Říkejte si, co chcete, ale všichni víme, že organizace a plánování jsou důležité, ať už se to týká čehokoliv. Zkuste si třeba napsat svůj denní harmonogram a najít v té hromadě úkolů alespoň pět minut. Tak třeba v zaměstnání rozhodně není problém udělat si pár dřepů, vyběhnout několikrát schody, našla by se toho spousta. Prostě a jednoduše si sestavte svůj vlastní kruhový trénink a ten opakujte tolikrát, jak vám zrovna dovolí vše ostatní. Kdybyste si nevěděli rady, existuje spousta odborníků, kteří vám tréninkový plán připraví.
Pravidelná strava a pitný režim
Tohle je dost důležitá část, na kterou by se mělo dbát. Moc toho nevypijete? Zkuste si nastavit budíka na každou půlhodinu a vždy vypít alespoň 200 ml vody. Vy sami se budete cítit lépe, tělu rozhodně prospějete. Co se týká stravy, určitě vám nebude cizí jíst menší porce častěji v průběhu dne. I ve spěchu se dá zvládnout alespoň jablko, hrst oříšků či nějaký salát.
Každá minuta dobrá
Když vás při cvičení tlačí čas, zkraťte dobu vyhrazenou pro pobyt ve fitku tím, že pro jednou zapomenete na všechny ty zábavné věci, které vás ale ve své podstatě zdržují, a zkrátíte dobu relaxu na minimum. Je sice fajn vychutnat si osvěžující nápoj nebo prohodit mezi jednotlivými sériemi pár slov se spolucvičícími, ale když se počítá s každou minutou… Nejenže byste strávili na tréninku mnohem víc času, než se vám momentálně hodí, ale vaše cvičení by vinou delších pauz ztratilo na intenzitě. A víte, co jsme si už o intenzitě říkali.
Hýbejte se i mimo fitko
Sem tam nastanou takové situace, že i když se opravdu snažíte, není šance, že by se do vašeho denního programu vešla jakákoli sportovní aktivita. Nepropadejte ale zbytečně panice. Místo toho se pokuste přidat na přirozeném pohybu. Je to mnohem jednodušší, než byste mysleli. Místo výtahu jděte raději po schodech. Vystupte o stanici dřív z autobusu, běžte s dětmi ven nebo vezměte psa na pořádnou procházku. Zkuste se hýbat v práci a vyhýbejte se dlouhému sezení.





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...