Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO: V jedinečném projektu PROMĚNA IMAGE, který je dílem nejčtenějšího regionálního periodika PROSTĚJOVSKÝ Večerník, měníme již více jak tři roky ženy či muže, k čemuž máme profesionální tým vlasových stylistů, módních poradců, vizážistek, odborníka na brýle a také profesionálního kameramana i fotografa. Snažíme se však nejen o odlišnou image, ale hlavně o vnitřní proměnu a dodání sebevědomí.

S radostí můžeme konstatovat, že doposud jsme takto potěšili šestatřicet žen plus čtyři chlapíky a hodláme v tom nadále pokračovat. Ještě více nás těší, že všechny díly dopadly skvěle a každá z nich byla přitom něčím výjimečná, o čemž svědčí především pozitivní hlasy nejen samotných aktérů či aktérek, ale také vás čtenářů. Jsme tudíž nesmírně rádi, že se projekt těší velké oblíbenosti a dokonce přesáhl hranice regionu, neboť jak je vidno z předešlých dílů, vědí o něm i v dalších místech republiky. Již jsme tady totiž měli vítězky z Ostravy, Olomouce, Vyškova, v dubnu dokonce až z Prahy. V říjnovém klání se „Paní štěstěna“ usmála na Kamilu Vysloužilovou z Prostějova. Pojďme se tedy společně podívat, jak to všechno tentokrát dopadlo...

Říjnová PROMĚNA IMAGE s pořadovým číslem osmatřicet (dva díly patřily kompletnímu páru) probíhala předminulou sobotu od odpoledních až do pozdních večerních hodin. Kamila Vysloužilová se o seriálu proměn od Večerníku dozvěděla od kamarádky a natolik ji zaujala, že se rozhodla přihlásit. A udělala dobře, jelikož ji čekal den jako z pohádky. Prvotřídní péče a hýčkání od odborníků, přátelská atmosféra a nezapomenutelný zážitek.
Nejdříve jsme se tradičně vydali do RV Fashion, kde majitel René Volek vybral řadu slušivých elegantních kousků. Jelikož doposud paní Kamila nosila převážně jen kalhoty a sportovní oblečení, šli jsme tedy cestou elegance a ženskosti. Poté se celý tým přemístil do Optiky Wagner. Její majitel vybral několikatery originální brýle, které dodaly punc výslednému vzhledu. Následně proběhla velká změna účesu a barvy ve Vlassalonu od Andrey Furiakové a krásné líčení od Hany Ondrejové, majitelky Studia H. Posledním krokem bylo odhalení zrcadla, společné focení všech aktérů, co se na proměně podíleli a závěrečné natáčení s fotografováním proměněné vítězky. Nutno dodat, že celá sobota byla jedním velkým překvapením jak pro paní Kamilu, tak pro některé členy našeho týmu...
Pojďme si tedy přiblížit, jak vypadal náš říjnový - v pořadí již osmatřicátý – díl PROMĚNY IMAGE a jeho jednotlivé kroky doplněné exkluzivním rozhovorem i komentářem patronky. I tentokrát jsme vše znovu pečlivě monitorovali, tudíž co nenajdete zde, objevíte na internetových stránkách www.vecernikpv.cz. Čekají tam na vás obsáhlá fotogalerie i video a najdete tam i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod seriálu.

1. krok – volba oblečení
Proměnu jsme započali již tradičně v prodejně RV Fashion v Plumlovské ulici, kde jsme se s velkým elánem a chutí pustili do vybírání nových outfitů pro paní Kamilu. „První volba padla na rozverné barevné šaty, které jsou střiženy do mírného ‚áčka'. Geometrické tvary v prolínajících se barvách umožňují nositelce zamaskovat veškeré nejistoty siluety a působí elegantně. Přitom nejsou usedlé,“ vysvětlil výběr René Volek, majitel obchodu.
„Dalším modelem byl plášť s kohoutí stopou v černo-bílé kreaci v kombinaci s červeným kárem a výraznými knoflíky. Ten je typickým reprezentantem současné módní vlny, má velmi kreativní límec a může být použit i opasek. Dalším módním trendem jsou bundo-pláště. Zvolili jsme provokativní červenou. U tohoto modelu je velmi kreativní límec, dá se tvarovat, případně vytvořit tzv. šálový límec přes ramena. Paní Kamile opravdu sluší všechno a kalhoty umí nosit. Ale Káro je skutečně trendy. Černo-bílá kombinace doplněná halenkou v retro stylu sedmdesátek vypadala perfektně. Je to model, který může žena nosit do práce, dá se i dobře kombinovat se sakem,“ pokračoval s úsměvem módní expert.
Vítězka byla doslova příjemně šokována, když si oblékala naši společenskou kolekci. „Prozradila mi, že plesové dlouhé šaty má na sobě dnes poprvé. Bylo velmi složité vybrat ty, které budeme fotit, neboť paní Kamile opravdu slušela většina večerních šatů z naší nabídky. Volba padla na antiku, smaragdově zelená v kombinaci s černou neměla chybu. Myslím si, že tento model podtrhl dokonalou proměnu,“ konstatoval s nadšením René Volek.
2. krok – volba brýlí
Další naše kroky směřovaly do Optiky Wagner na náměstí E. Husserla, kde se nám, jak je již zvykem, věnoval majitel Radek Wagner. „Zvolil jsem tvary, které se derou na povrch módního světa. Jsou to brýle, jejichž horní linka je na okrajích špičatá a spodní linka kulatá. Doplňují trendy posledních dvou let, tedy kulatých brýlí. My jdeme s dobou a samozřejmě na optice, stejně jako na proměně máme tyto tvary k dispozici,“ vyzdvihl majitel prodejny. „Stejně tak, jak je podzim, tak i brýle barevně ladíme do těchto barev. Je vidět, že elegantní brýle nejsou jen černé. Tedy popravdě, vůbec nejsou černé. Ty jsou totiž absolutně out. Nebuďte out, buďte optimisti a barevní. Budete se divit, ale každému sluší barvy a rádi vám to dokážeme, stejně jako u paní Kamily,“ sdělil přesvědčivě Radek Wagner. „Tato proměna byla hodně zajímavá, protože ráno přišla paní Kamila do optiky, a když jsem já navštívil salon v závěru proměny, tak té samé paní jsem se ptal, kde je paní na proměnu?,“ přidal s úsměvem zajímavou momentku. „Natolik se změnila, že jsem si ji spletl s někým jiným, neměl jsem vážně slov...,“ neskrýval údiv Wagner.

3. krok: líčení
Líčení a kosmetika probíhaly v režii našeho nového partnera ve Studiu H v ulici Rejskova 30. Tam se o Kamilu Vysloužilovou výborně postarala majitelka Hana Ondrejová. „Paní Kamila má suchou pleť, po povrchovém očištění a použití pleťového tonika jsem tak zapracovala kašmírové sérum i kašmírový krém. Nanesla jsem minerální make-up, který pleť nezatíží a pod oči korektor ve světlejším odstínu, než byl použitý na pleti. Na oči jsem použila podkladový světlý stín a pak jsem vybarvila oči v několika tónech zelené,“ popisovala svoji činnost šikovná kosmetička.
Co se dělo dál? „Na pohyblivé víčko a do zhruba poloviny vrchního víčka jsem nanesla světle zelený stín, do oblouku pohyblivého víčka pak tmavší zelený, který jsem vystínovala do ztracena, na vnitřní koutek přišel bílý stín pro rozjasnění. K řasám se nejlépe hodila měkká tužka linka, která se nenechala úplně ostrá, pro jemnější výraz. Obočí bylo třeba dokreslit tužkou, použila jsem tak hnědošedou. A celá pleť se zafixovala minerálním pudrem a použila jsem v mírném nánosu na střed čela, na lícní kosti, nos a bradu rozjasňovač,“ prozradila dále Hana Ondrejová. To však nebylo všechno... „Rtěnku jsem použila tmavě růžovou. Líčení totiž ženu hezky rozzářilo a ubralo jí pár let. Vypadala velice dobře, snad v tom bude pokračovat i nadále,“ dodala majitelka Studia H.

4. krok – barvení, stříhání a styling
Stěžejní fáze proměny patří změně účesu, kterou Večerník provádí za zahaleným zrcadlem ve Vlassalonu Andrey Furiakové v ulici Fanderlíkova 7. „Paní Kamila měla nejdříve obavy ze stříhání délky vlasů. Sdělila nám, že si jejich délku dlouho pěstuje, avšak co se týče kvality, nebyly na tom dobře, bylo tak nutné vlasy podstatně zkrátit, aby opět nabraly na síle a také jim dodat potřebnou péči,“ vysvětlila majitelka salónu. „Vlasy byly jemné, konečky už hodně vytenčené a obarvené. Bylo tedy potřeba je uzdravit. Zbavila jsem se tak nezdravých konečků a rozhodla se pro změnu barvy, ale nikoliv do světlé, kterou měla původně, ale do červeno-měděné. K hlavě tedy přišla tmavší barva s hnědou a ke koncům červenější odstín. Vítězka měla vysoké čelo, takže bylo nezbytné vytvořit ofinu,“ nastínila Andrea Furiaková.
Závěrečný styling byl pak uhlazený do ležérního stylu. „Stačí buď vyfoukat přes kartáč anebo třeba vyžehlit či vytvořit jemný rozcuch. Variant je několik, ale všechny jsou jednoduché a svěží,“ uzavřela dílo kadeřnice.

5. krok – odhalení a fotografování
Kamila Vysloužilová samozřejmě nevěděla, jak bude vypadat. Maximálně tak mohla sledovat to, jak se jí stříhají vlasy a jejich původní délka mizí. O to více v šoku byla, když se viděla. Ale pokud se člověk hlásí do PROMĚNY IMAGE, musí počítat s tím, že se nebude jednat jen o sestřihnutí konečků...
Závěr obstaralo závěrečné focení a natáčení. I tam byla paní Kamila překvapena z toho, kolik dá práce se postavit a tvářit se tak, aby vznikl požadovaný výsledek. „Je to hrozně náročné pózovat před fotografem, vůbec jsem netušila, kolik to dá práce a úsilí. Je to zajímavá zkušenost, aspoň teď vím, zač je toho loket,“ smála se šťastná vítězka v průběhu závěrečného focení a natáčení.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...