Dobrý podvečer, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V minulém díle jsme se řekli, že není nutné ani žádoucí bolest hlavy řešit ihned léky. V první řadě je důležité se zamyslet nad tím, proč nás hlava začala bolet a proč právě teď. Posléze pokračovat tím, kolik jsme doposud vypili čisté vody, kolik jsme měli cukru, kolik hodin a jak jsme spali, zda nás bolí či nebolí za krkem, či byli ve shonu, stresu a napětí více než jindy. Zda jsme potkali někoho, koho jsme potkat zrovna nepotřebovali, zda jsme jedli v rámci možností zdravě, zda správně a řádně dýcháme apod. Tohle všechno totiž může způsobovat bolesti hlavy...

Dále jsme si uvedli, že příčin bolestí hlavy může být hned několik, kromě výše zmíněných to pro připomenutí je také vlivem úplňku, znamením zvěrokruhu, energií lidí, v jejichž blízkosti se člověk nachází, také vlivem geopatogenních zón, ale i elektrosmogem a v neposlední řadě je na vině často přehlížené překyselení organismu. Pojďme se tedy podívat na možná řešení těchto příčin.
Vliv úplňku lze těžko ovlivnit, pokud však vypozorujete, že tři dny před a tři dny po úplňku včetně úplňku se pravidelně cítíte neblaze, tíží vás bolest hlavy a jste citliví více než jiny, je vhodné se tomu přizpůsobit, tudíž nedělat zásadní rozhodnutí, neřešit a neorganizovat nic důležitého, věnovat se spíše sám sobě. Na úzkosti, bolesti hlavy a celkové zklidnění těchto stavů lze zvolit účinný ajurvédský čaj Prana, kozlík lékařský (například v kapkách) či meduňku nebo některá z homeopatik. Na úplněk není vhodné plánovat operace ani zákroky.
Dalším faktorem v pořadí je znamení zvěrokruhu. Martyrium s bolestmi hlavy nejčastěji zažívají hlavně Berani a v období úplňku se může tato citlivost ještě o něco zvýšit. Zde platí to stejné, co výše u úplňku. Nicméně pokud Berana pravidelně trápí bolest hlavy, je nutné se s ní naučit vědomě pracovat. Nikdy nic neodejde samo, léky vše jen potlačí, pamatujte si, že vše má svůj důvod a vy máte přijít na to, co to je a proč to je. Většinou na něj není jednoduché přijít, protože se skrývá v psychosomatice, v karmě apod. Ať tak či tak, vlastní vůlí můžete přispět k tomu, aby se bolest začala postupně vytrácet. Můžete tedy zkusit pracovat pomocí vizualizace. Postupů je mnoho, ale začít můžete úplně i tou nejjednodušší variantou, a to, že si budete představovat, jak do hlavy dostanete svůj dech – vzduch a bolavé místo je zevnitř tímto ošetřováno, čištěno až ho nakonec vyfouknete či dostanete z hlavy úplně pryč. Pro představu se jedná o práci na několik měsíců. Pomoci můžou také afirmace. Na bolest hlavy působí, když si budete pravidelně a dlouhodobě říkat: „Vše, co dělám, je dokonalé a v pořádku. Cítím spokojenost se svým životem a s tím, jak funguji. Mám se rád.“ Berani by také měli přemýšlet o tom, jaké mají na sebe nároky a jaké nároky má na ně okolí, zda se často rozhodují sami za sebe, bez tlaku a napětí a mají zdravý pohled na sebe sama. Tím své hlavě značně uleví. Dlouhodobé cvičení, reflexní terapie a akupunkturní body na uvolnění nebo meditace jsou také jedním z vhodných řešení. Geopatogenní zóny či dračí žíly jsou dalším faktorem, který způsobuje neustupující bolesti hlavy a nejen to. Zde je to již náročnější, protože geopatogenních zón (GPZ) se nelze zbavit. Do života nám však zasahují víc, než si myslíte, bohužel se na ně nebere tolik zřetel, jaký by si zasloužily. Pokud pořizujete nový byt, dům, parcelu, je vhodné nechat si GPZ změřit odborníkem. I kočky poznají tyto špatné zóny, tam se jim totiž velice líbí. Takže pokud vaše kočka dlouhodobě leží na jednom místě (např. postel), prostor se patrně nachází v této zóně. Daří se tam i mravencům a vosám. Jak již bylo řečeno, odrušení není možné, jen odklonění či úplné vyhnutí se, takže pomůže přemístění postelí, gaučů, pracovních stolů a všeho, kde se tohle vyzařování vyskytuje, posledním řešením je odstěhování. Dále pomohou například přikrývka či podložka z ovčí vlny, správně umístěné a kvalitně sestrojené pyramidy z přírodních materiálů, javorový špalek pod postelí, drahokamy či polodrahokamy např. Ametyst. Příště budeme opět pokračovat v boji s možnými příčinami bolesti hlavy. Do té doby žijte klidně, harmonicky a starejte se o sebe tak, jak nejlépe to jen jde.

Srpnový díl tematické strany SERVIS PRO ŽENY najdete v  tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 27. srpna

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...