Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 cakryKromě toho, že se drahé kameny používají na ozdobu, jsem vás již před časem informovala o jejich léčených účincích. Pověděli jsme si o tom, jak kameny působí, kdy nepůsobí a v neposlední řadě jsme si je rozdělili podle nemocí. Dnes se podíváme, které drahé kameny jsou vhodné k harmonizaci čaker.

Téměř zázračnou až nadpřirozenou sílu přisuzuje drahým kamenům lidstvo už od počátku civilizace. Lidé věřili, že kameny mají vliv na jejich zdraví, štěstí, osud a vůbec celý život. Výzkumy magických, mystických a léčivých vlastností drahých kamenů byly započaty již před tisíciletími. Prováděli je chaldejští mágové, staroegyptští kněží, čínští astrologové či středověcí alchymisté. Nejpropracovanější systém údajně měli staří Indové. Kameny člověka harmonizují svými vibracemi. Drahé kameny mají díky své chemické, geometricky přesné krystalické struktuře schopnost nejenom vibrace generovat, ale také je pohlcovat a transformovat. Co se týče čaker, tak ty drahé kameny dovedou harmonizovat a značně posílit. Čakry jsou podle hinduismu energetická centra člověka. Čakry jsou zdrojem veškeré energie, která nás udržuje naživu. Tato energie proudí všemi energetickými centry a začíná zdola, podél páteře nahoru a spojuje se v sedmé čakře (na temeni hlavy). Nejdůležitější je sedm hlavních čaker a sedm párů vedlejších čaker. Spousta z nás má některé čakry zablokované, což způsobuje neprůchodnost energie a následně vznik zdravotních potíží. Blokace jsou často způsobeny strachem, šokem, traumaty, emocemi, negativním myšlením a postojem vůbec… Blokace, poruchy čaker se projevují nejen jako nemoci, ale i potíže v chování, v životních situacích, mezilidských vztazích apod. Nedostatečnou funkci čaker a blokády lze harmonizovat několika způsoby, jedním z nich je právě použití drahých kamenů…

KORUNNÍ ČAKRA

Je sídlem nejvyšší dokonalosti. Jejím prostřednictvím člověk přijímá kosmickou energii. Posiluje ji křišťál, ametyst, jadeit, diamant, celestin a zlatý kalcit.

ČAKRA ČELA NEBOLI TŘETÍ OKO

Tato čakra představuje centrum duchovní síly, intuice a intelektu. Ovlivňuje ji ametyst, indigově modrý safír, azurit, fluorit a nachový apatit.

KRČNÍ ČAKRA

Krční čakra je považována za centrum komunikace, inspirace a vyjadřovacích schopností.  Tato pátá čakra je harmonizována a posílena tyrkysem, akvamarínem, lapisem, lazulinem, celestinem a chalcedonem.

SRDEČNÍ ČAKRA

Hlavním posláním srdeční čakry je navozovat harmonii, probouzet radost a lásku, udržovat srdce takové, jaké má být. Stimulovat ji můžeme růženínem, smaragdem, aventurinem, jadeitem, nefritem či turmalínem.

PUPEČNÍ NEBOLI SOLÁRNÍ ČAKRA

Ztělesňuje vitalitu, osobnost, pevnou vůli a snahu pomáhat. Bývá spojována s jantarem, tygřím okem, záhnědou, citrínem, topasem a malachitem.

KŘÍŽOVÁ ČAKRA

Křížová čakra je sídlem emocí, tvořivé síly a sexuální energie. Také je považována za středisko ženství. Tato čakra ovlivňuje mezilidské vztahy, zejména k opačnému pohlaví. Nejvíce na ni působí tygří oko, karneol, citrín či zlatý topas.

ČAKRA KOŘENE

Tato první čakra nás spojuje s fyzickým světem, dává nám stabilitu a vnitřní sílu. Této čakře tedy odpovídají drahé kameny jako hematit, granát a rubín.

Léčivá síla kamenů je vhodná pro všechny, tedy skoro pro všechny. Pokud je člověk sobecký a nepřátelský k okolnímu světu, tak s ním nerosty odmítají komunikovat a on potom není schopen registrovat ani sebehlubší sílu nebo energii, popřípadě tento proces trvá daleko déle. Cítí-li kámen, že energie člověka je příjemná, přátelská, otevře se a začne komunikovat, a to tak, že hřeje na přiloženém místě.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...