- 18. květen 2015
- 490x
Do mísy prosejeme mouku, uděláme do ní důlek, přidáme vlahé mléko s cukrem, rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience, vypracujeme na vláčné a nelepivé těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Z vykynutého těsta lžící odebíráme stejně velké kousky těsta, které na pomoučněném vále vykrajujeme trojúhelníky. Každý z nich potřeme česnekem, poklademe libovolně zvolenou zeleninou a svineme. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem přibližně 25 minut.
Na potření: V menším hrnci rozehřejeme máslo a přidáme do něj prolisovaný česnek.
Těsto: 250 ml mléka
80 g tuku
1 lžička soli
500 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
20 g čerstvého droždí
Náplň:
Paprika
Rajče
Pažitka
Petrželka
Na potření:
50 g másla
3 stroužky česneku