Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO: Jak Večerník avizoval, nový projekt s příznačným názvem PROMĚNY byl odstartován. Jako jediné a první místní periodikum jsme pro vás přichystali změnu image se vším všudy, tedy od účesu, líčení i nového šatníku. Chceme vám totiž pomoci vypadat tak, jak si představujete. Z několika desítek přihlášených žen Večerník vybral do užšího výběru několik finalistek, z nichž mohla šanci dostat jen jedna. První vyvolenou se stala Michaela Divilová, která tak získala den plný hýčkání, péče a zkrášlování. Vrcholem pak byla celková změna image. Vše jsme druhou dubnovou sobotu pečlivě zmonitorovali.

Michaela Divilová se do PROMĚNY Večerníku přihlásila s tím, že má ráda změny a chce se líbit. „Snažím se líčit sama, pravidelně navštěvuji i kadeřnictví, ale nevím, zda jsou postupy, které při používám, vůbec vhodné. Stejně jako střih
a barva vlasů,“ přiznala na počátku akce jednatřicetiletá maminka z Kostelce na Hané, která měla zprvu mírné obavy, co s ní náš profesionální tým provede. Její obavy byly lehce oprávněné, jelikož jsme zakryli zrcadla, aby čtenářka v průběhu Proměny vůbec netušila, co se s ní právě děje.
Michaela Divilová si během dne se zkrášlovacím týmem Večerníku prošla změnou šatníku, barvy, střihu, vizážistka jí poradila, jak na správný make-up a ve finále pak na tuto dámu čekala velká výzva, a to proměnit se v modelku, zapózovat a ukázat se v oblečení, které bylo pro tuto událost připraveny. Celá proměna trvala v sobotu 11. dubna téměř šest hodin. Pojďme se tedy krok po kroku podívat, jak probíhala první proměna naší čtenářky...

1. krok... OBLEČENÍ
Celá proměna začala již v osm ráno v obchodě Moda La&Pet v Kravařově ulici. Paní Michaela přišla v oblečení, které běžně nosí, a na první pohled bylo vidět, že se zbytečně schovává za nevýrazné barvy. Naším cílem tak bylo čtenářku rozzářit, zvýraznit a zároveň jí vysvětlit, co je pro tuto dámu vhodné a nevhodné, jaké barvy a střih by měla volit, naopak čemu se vyhýbat. „Základem prvního stylingu se staly oranžové kalhoty jednoduchého střihu s nápadnou šálou, které si kladly za cíl paní Michaelu zvýraznit, ale zároveň podtrhnout její osobitost. Profese čtenářky vyžadovala hlavně pohodlnou městskou
a mladistvou módu. Byla zvyklá na nevýrazné barvy včetně černé a dále na nevhodné prvky, jako například tygří vzory, což je velký problém mnoha žen. Tyto prvky je potřeba opravdu, ale opravdu volit střídmě a ne každá z nás si tohle může dovolit. Zvolila jsem tak kombinaci broskvové a béžové, tyto odstíny dle barevné typologie ke čtenářce výborně sedly,“ vysvětlila majitelka obchodu Moda La&Pet Petra Raškovská.


2. krok... ÚČES - barvení
Po novém šatníku čekala Michaelu změna účesu. Z Kravařovy ulice jsme se tak přemístily do kadeřnického a kosmetického salónu Evitas na náměstí Padlých hrdinů. Stejně jako u oblečení i zde jsme si kladly za cíl dámu zvýraznit. Ačkoliv o sebe pečuje a pravidelně navštěvuje kadeřnictví, bylo zjevné, že je potřeba její barvu vlasů a střih oživit. Vlasové stylistky tak nejdříve pečlivě vybíraly barvu na vlasy. Vzhledem k barvě očí a tónu pleti byla zvolena barva v měděném odstínu, která je velkým hitem. „Paní Michaela má zelené oči a pihy. V tomto případě se skvěle hodil měděný tón barvy, který ji krásně zvýraznil. Následně jsme použili metodu ombré, což je dnes velice moderní a na jaro úplně ideální. Klientka se díky ombré necítí tmavá ani světlá,“ konstatovaly vlasové stylistky Iveta Tesařová a Eva Bartošková.


3. krok... ÚČES - stříhání
Po barvení se vlasové stylistky pustily do stříhání. Jelikož je paní Michaela maminkou, chtěly jsme střih uzpůsobit tak, aby neměla příliš práce s každodenní úpravou nového střihu. Avšak i přesto se vlasové stylistky musely držet našeho cíle, a to rozzářit i zdůraznit osobitost naší čtenářky. „Její tvar obličeje dovoloval střih, kdy jsme rapidně zkrátily vlasy vzadu a lehce upravily boky. Vlasy jsme tedy vzadu u krku vystříhaly, což hezky prodlouží postavu, a navíc je tento střih stále trendy. Boky zůstaly delší, což v kontrastu s vystříhaným krkem působí jako jemná extravagance. Patka pak podtrhne celý účes,“ pokračovaly naše vlasové stylistky Iveta s Evou.


4. krok... LÍČENÍ
Po úpravě účesu přišlo na řadu líčení. Celkově jej vizážistka ladila do teplejších, svěžích barev, ve kterých vyniknou jemné rysy a krásně zelené oči čtenářky, zároveň aby se perfektně hodilo k vybranému oblečení i účesu. Prvním krokem bylo sjednocení barvy pleti pomocí make-upu. Do jeho úprav se pustila vizážistka Dagmar Rozehnalová. „Po nanesení make-upu jsem zlehka použila korektor. Čtenářka má pěknou pleť, tudíž nebylo potřeba žádných výrazných zásahů. Následně bylo potřeba díky pigmentaci prosvětlit oči. Celé líčení včetně stínů, pak bylo laděno do zlatavých, měděných odstínů. Pod očima byl zlehka nanesen rozjasňující pudr, nemohla chybět řasenka, která oči krásně orámovala, také tvářenka a nakonec samozřejmě rtěnka a lesk na rty,“ vysvětlila vizážistka Dagmar Rozehnalová.


5. krok... fotografování
Kromě změny stylu oblékání, účesu a líčení čekalo na šťastnou čtenářku jako poslední bod celkové proměny závěrečné focení a natáčení. Michaela se role modelky zhostila na výbornou. Nejdříve se cítila poněkud nejistě, avšak po krátké době se do své role naprosto vžila. Michaela trpělivě pózovala jak
v salónu, tak i na náměstí, kde jí ani davy zvědavců nečinily žádné problémy. „U focení a natáčení jsem byla nervózní, člověk není zvyklý na pózování. Pořád jsem se musela hlídat, abych se tvářila dobře. Byla to pro mě nezvyklá, ale velká zkušenost,“ konstatovala s úsměvem Michaela Divilová.


VIDEO:  http://www.vecernikpv.cz/videogalerie/video/latest/promeny-vecerniku-1-dil-michaela-divilova


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...