Příjemnou noc, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Čekání definitivně skončilo! Po nepříjemných průtazích a odkladech se konečně podařilo svolat základní pole výherců loňského ročníku tipovací soutěže FOTBALOVÁ DEVÍTKA VEČERNÍKU, která probíhala v průběhu roku 2017. Místem setkání se stalo Sportcentrum Hotelu Tennis Club, kam dorazila polovina z nejlepší dvacítky. Nechyběl vítězný Jiří Horák, ani nejlepší žena Pavla Maliňáková. Ti, co se dostavit nemohli, mají šanci na vyzvednutí cen po celý červenec přímo v redakci.

Největší radost z pořádné porce odměn měl logicky ten nejlepší - celkový vítěz Jiří Horák z Laškova, který se vedle padesátilitrového sudu černohorského speciálu těšil z peněžité výhry DVACET TISÍC KORUN, která mu po odečtení daně z výhry přistála na účet. „Já myslím, že to zase tak velká suma, abychom si s ní neporadili, není. Obzvlášť teď před dovolenou,“ smál se šťastný triumfátor.

Cen se dočkal po půlročním čekání, radost mu to však nevzalo. „Je stejná. Jsem rád, že se to podařilo uskutečnit a teď si můžu užívat z výhry.“ Za účastí v soutěži se ohlédl pochopitelně s uspokojením. „Hlavně bych chtěl podotknout, že jsem měl výborného poradce, kterým byl můj syn. Pomáhal jak tipovat a evidovat, tak hlavně nezapomínal odevzdávat tikety. Jinak bych konstatoval, že je to velká souhra náhod a štěstí, protože opravdu žádný extra znalosti a přehled. Své tipy jsem měl postavené na dlouholetých zkušenostech ze svého působení v okresních fotbalových soutěžích,“ uvedl Jiří Horák.
V konečném zúčtování rozhodl jediný bodík. Co kdyby to dopadlo obráceně? „Nevím, jestli by mě to štvalo, ale určitě by mě to nepotěšilo. Každopádně mě to překvapilo, když vezmu v úvahu, kolik chlapů se nás v tom pohybuje a vyhrála by to žena, kterou moc teda z nás nikdo ani neznal, za co určitě zaslouží obdiv.“ V jarní části mu Tipovačka, stejně jako ostatním chyběla. „Samozřejmě. Čekali jsme, že se rozjede, je to takový zpestření, kór když se v tom člověk pohybuje,“ posteskl si ten nejlepší z nejlepších.
Zkrátka však nepřišli ani další pozvaní. Hodnotné ceny v podobě dárkových předmětů, slevových poukázek a dalších dárků od partnerů Devítky bylo nachystáno dost pro všechny. Třetí místo a trofej za podzimního vítěze si přebral Radek Motal. „Je to krásný a beru, že je to úspěch. Když si vzpomenu, kde jsem byl v první polovině. Někde v propadlišti dějin... (úsměv) Kdybych hrál tak jak na podzim, vyhraju o parník, ale to jsou ty kdyby, takže i tak maximální spokojenost,“ zhodnotil své počínání. „Hecovali jsme se i s vítězem, neboť jsem už pak říkal, že mu dupu na záda. Tři čtyři bodíky nevypadá moc, ale svým způsobem je to hodně, když vezmete v potaz to, že tipujete dost podobně, tak se ten rozdíl už v závěru moc nepromítl,“ zauvažoval Motal. Své tipy měl postavené na znalosti prostředí. „Jsem rozhodčí, jezdím po krajských soutěžích, takže o mančaftech jsem ponětí měl. Okresní mi k duhu moc nešly, navíc tam obecně nevíte, jestli se sejdou v dobrém počtu, což pak má vliv na výsledek.“
Také Radku Motalovi chyběla jarní část tipovačky. „No to je jasný! Bylo to škoda, s kamarády jsme mohli porovnávat. Člověk se těšil, že koupí noviny, zatipuje a pak srovnává.“ Osobně by se nebránil ani jisté obměně tipovačky, o níž Večerník uvažuje. „Nezní to zle, je asi obecně lepší využít kvalitu sportu v Prostějově, ať už jde o basketbal, volejbal, nebo hlavně hokej, či třeba tenis. Přitáhne to více lidí.
Že jsou fotbaloví tipéři na jedné vlně, bylo cítit hned od prvních okamžiků slavnostního večera. Přestože se někteří viděli vůbec poprvé, měli si stále co říci. Mezitím si zahráli bowlingový turnaj, připraveno pro ně bylo bohaté občerstvení. Několikrát odložený slavnostní večer určený nejlepším regionálním tipérům tak nakonec proběhl v přátelském duchu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...