Dobré dopoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Soutěž zaujala! Po loňském takzvaném nultém ročníku, kdy PROSTĚJOVSKÝ Večerník rozjel v podzimní části roku 2015 novou tipovací soutěž, pokračujeme ročníkem prvním. FOTBALOVÁ DEVÍTKA VEČERNÍKU si za krátkou dobu své historie našla spoustu příznivců a pravidelných tipérů. Na následujících řádcích jsme se trochu pokusili zmapovat průběh jarní části, tedy první poloviny premiérového ročníku DEVÍTKY.  A současně vás tímto zveme k zapojení do druhého dějství podzimní poloviny. 

Zodpovědnost především

Účast v jakékoliv tipovací soutěži klade nároky hlavně na systematičnost a zodpovědnost. FOTBALOVÁ DEVÍTKA VEČERNÍKU má za krátkou dobu svého trvání většinu věrných účastníků. Z celkového počtu 109 tipérů jich ve všech jedenácti jarních kolech doručilo do redakce svůj tip celých sedmašedesát! To je více než šedesátiprocentní věrnost, což svědčí o nadstandardní cílevědomosti fotbalových expertů. A obzvlášť v letním období prázdnin a dovolených jde o cenný prvek. Jelikož se jedná o soutěž, tak budou i tito věrní devítkáři oceněni. Na jednoho z nich čeká například permanentní vstupenka na zápasy druholigového eskáčka, další se mohou těšit na čtvrtletní předplatné.

Různorodost vítězů

Zajímavostí tipovačky Večerníku je skutečnost, že z jedenácti jarních kol se pokaždé radoval z prvenství někdo jiný. Ani jeden z tipérů tak výrazně neodskočil a o vítězi první poloviny soutěže se rozhodovalo až v posledním kole. Půlmistryní se nakonec stala Tereza Kučerová, která se týdenního vítězství nedočkala ani jednou. Stabilní vysoký bodový zisk a žádné výraznější zaváhání přinesly expertce ze Zdětína nečekané, ale zasloužené prvenství.

Solidní průměr

V celkovém seznamu tipujících figuruje sto devíti jmen, což znamená v průměru na každé kolo 87,27 účastníků. Nejvíce expertů se zapojilo do pátého kola (93), nejméně do posledního jedenáctého (79). Známkou kvality vašich tipů byla dvouciferná bodová hodnota. Jen v jediném případě stačilo k prvenství méně než deset bodů, a to v 9. kole devět. Hned třikrát stačilo k prvenství bodů jedenáct, dvakrát deset a patnáct. Absolutní rekordmankou se stala v závěrečném dějství Petra Halousková s osmnácti body.

Vzácná vyrovnanost

O tom, že byla jarní část FOTBALOVÉ DEVÍTKY VEČERNÍKU hodně vyrovnaná, svědčí i fakt, že hned v pěti případech musel o vítězi rozhodovat los. Největší počet bodů totiž nasbírali dva a více tipérů. Stalo se tak ve třetím, pátém, osmém, devátém a desátém kole. Štěstěna přála silnějšímu pohlaví, protože ve dvou případech byly v osudí i ženy, ale vždy bylo vylosováno mužské jméno.

Druhé housle? Kdepak!

Fotbal a tipování jsou ve vnímání hlavně mužské populace doménou silnější poloviny lidstva. Vzhledem k tomu, že ze sto devíti účastníků je pouze dvacet žen, se zdá, že se tyto názory zakládají na pravdě. Když se ale podíváme podrobněji do výsledkové listiny, zjistíme, že něžnější polovina lidstva fotbalu skutečně rozumí! Celkové pořadí vede po polovině Tereza Kučerová, elitní desítku uzavírá Roxana Müllerová a v první dvacítce jsou ještě Jitka Vlachová a Miluše Musilová! V horní polovině žebříčku figurují i Eva Mičková, Lenka Karásková, Petra Nováková, Magda Vránová a Klára Knápková. Tedy všechny ženy, které tipují DEVÍTKU pravidelně.

Smolař Martin

Vůbec nejvyrovnanějšími tipy se v průběhu jara mohl pyšnit Martin Lužný. Ten strávil v čele průběžného pořadí nejvíce týdnů, ale zaváhání v posledních dvou kolech ho nakonec srazilo až na dělené osmé místo! Stabilní formou se prezentovala i dvojice Jaroslav Kouřil a Petr Müller, která se dělí o druhou pozici. Oba borci nasbírali v průměru na jedno kolo 7,9 bodu. Jediná Tereza Kučerová se dostala nad osmičku - 8,27. Vysoký přehled o regionálním fotbalovém dění mají i Zdeněk Halenka (7,8), Bob Hála (7,6), Vladimír Staněk (7,5) a Jiří Horák (7,45).

Dlouhý podzim

Oproti jarní části by mělo být tipování o něco delší. Týdenní cyklus by se měl protáhnout o tři víkendy, protože je na programu hned patnáct mistrovských kol. Vzhledem k tomu, že je jedním z partnerů DEVÍTKY i klub 1.SK Prostějov, odstartovali jsme právě souběžně se startem druholigového eskáčka.

Podle předběžného fotbalového podzimního harmonogramu by se tak mělo tipovat každý týden až do neděle 13. listopadu, kdy by se mělo odehrát závěrečné dějství regionálních soutěží první poloviny sezóny 2016-2017. V nabídce budou opět duely prostějovského eskáčka, dále vybrané zápasy našich zástupců v krajských soutěžích a podstatnou část budou tvořit utkání II. a III. třídy OFS Prostějov.     

POČET TIPUJÍCÍCH A VÍTĚZŮ V JEDNOTLIVÝCH KOLECH

1.         90        Josef TRUBKA 11 bodů

2.         87        Miloslav BRÁZDA 11 bodů

3.         85        Lukáš ANTL 11 bodů

4.         91        Miroslav SLEZÁK 13 bodů

5.         93        Jan VYSLOUŽIL 15 bodů

6.         88        Vladimír STANĚK 10 bodů

7.         87        Bob HÁLA 12 bodů

8.         89        Jaroslav KOUŘIL 15 bodů

9.         90        Radek MOTAL 9 bodů

10.       81        Roman RYBA 10 bodů

11.       79        Petra HALOUSKOVÁ 18 bodů

Celkem pětkrát rozhodoval o vítězi los: 3. kolo (Vladimír Krč, Radovan Vičar), 5. kolo (Libor Nakládal), 8. kolo (Petr Látal), 9. kolo (Zdeněk Pazdera1, Majka Lusková), 10. kolo (Jiří Horák, Magdaléna Vránová). V závorce poražení se stejným bodovým ziskem jako vítěz.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...