Dobré dopoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
FOTOGALERIE Čekání u konce! Premiérový počin PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v podobě fotbalové tipovačky se ukázal jako dobrý tah. FOTBALOVÁ DEVÍTKA VEČERNÍKU, která probíhala v průběhu letošního podzimu, se u čtenářů setkala s nadstandardním zájmem. „Jsem vaším čtenářem prakticky od jeho vzniku. Musím říci, že právě tipovačka mi v něm až do letošního podzimu chyběla,“ nechal se slyšet Eduard Drtil, třetí muž celkového pořadí. Slavnostní vyhlášení podzimní části nultého ročníku se konalo uplynulý pátek 18. prosince v prostějovské restauraci TABOO, kterou otevřeli noví majitelé bývalého Europenzionu v Olomoucké ulici. A úspěšní tipéři si rozebrali ceny za více jak dvacet tisíc korun, přičemž hned polovinu urval sám vítěz!

Pozvána byla devítka nejúspěšnějších mužů a tři nejvýše umístěné ženy. A dostavili se téměř všichni. Chyběli pouze z pracovních důvodů omluvení Ladislav Šťastný a Rudolf Trefený (oba 7. místo), Josef Németh (9. místo), jenž nedorazil, a také Petra Halouzková (třetí mezi ženami), kterou se nepodařilo telefonicky kontaktovat.

Všechny přítomné přivítal tvůrce a garant celého projektu Zdeněk Vysloužil. Pak už došlo na tolik očekávané - předání cen těm nejlepším za rok 2015. Největší porci odměn logicky obdržel ten nejlepší - celkový vítěz Jakub Jamrich. Vedle padesátilitrového sudu černohorského speciálu se především těšil ze smartphonu Huawei nebo originálního dresu vítězného českého fedcupového týmu s podpisy všech hráček! Nechyběla ani řada upomínkových předmětů. „Jsem mile překvapen, nečekal jsem tolik cen a ještě k tomu tak hodnotných,“ usmíval se Jamrich.

Zkrátka však nepřišli ani další pozvaní. Hodnotné ceny v podobě dárkových pivních multipacků, slevových poukázek a dalších dárků od partnerů FOTBALOVÉ DEVÍTKY VEČERNÍKU bylo nachystáno dost pro všechny. „Nevím, jestli mohu mluvit za všechny, ale myslím, že se nehraje kvůli cenám. Máme rádi fotbal a jsme soutěživí. Nejlepší na celé tipovačce je, že můžete porovnávat své tipy s ostatními,“ pronesl celkově druhý Olda Lošťák a podle souhlasného přikyvování všech přítomných jim mluvil z duše.
Že už dávno není fotbal jen mužskou doménou, potvrdily ženské účastnice, které se umístily v celkovém pořadí na konci první desítky. Večerník jejich snahu a odbornost ocenil mimořádným ohodnocením. Patronkou nejlépe tipujících žen se stala Alena Rubešová, majitelka firmy Pyžamka, která jim věnovala dárkové balíčky AVON. „Mám radost, že jsem skončila výše než manžel, ale chtěla jsem být v konečném pořadí ještě lepší. Mým cílem bylo umístit se do třetího místa celkového pořadí. Bohužel to nevyšlo. Snad budu příště lepší,“ šokovala svými vysokými ambicemi Roxana Müllerová, která se dělila s Lenkou Karáskovou o desátou příčku.

Že jsou fotbaloví tipéři na jedné vlně, bylo cítit hned od prvních okamžiků slavnostního večera. Přestože se někteří viděli vůbec poprvé, měli si stále co říci. Starší vzpomínali na zážitky z fotbalového mládí, ti vyššího data narození se pak od zkušených bardů dozvěděli z jejich pohledu až neskutečné historky sportovního pravěku. „V osmnácti jsem jako zajíc nastoupil za ópéčko někde na jihu Moravy. Prohráli jsme z nesmyslně zaviněné penalty. Já si to strašně zabíral, ale zkušenější spoluhráči vypadali spokojeně. Při cestě domů se pak do autobusu nakládaly demižóny s vínem, klobásy a další podobné věci,“ líčil například Eda Drtil a s úsměvem dodal: „Už tehdy jsem pochopil, jak to ve fotbale chodí...“

Zkrátka slavnostní večer určený nejlepším regionálním tipérům proběhl v přátelském duchu a všichni zúčastnění se už těší na jarní pokračování. „Užil jsem si ho velmi dobře, sešla se tu skvělá společnost,“ konstatoval na závěr Kuba Jamrich. „Někdo mi tu ale chyběl. A to David Gryglák, který se pravděpodobně omluvil z pracovních důvodů, což mě mrzí.“ Jakoby vůbec nevěděl, že jeho kamarád skončil až hluboko ve čtvrté desítce... „Myslel jsem, že byl výš. Pozváni byli přece nejlepší tipéři a on celý podzim říkal, že k nim patří! On mi pořád tvrdil, že skončí do desítky, já mu věřil. Přiznám se, že jsem se až tak dolů nekoukal. Měl by se tedy polepšit, doufám, že tam na jaře bude,“ pozdravoval se smíchem neúspěšného rivala Jamrich - vládce nultého ročníku Fotbalové devítky Večerníku.

Spokojenost hlásá i vedení redakce. „Jsme rádi, že jsme mohli po několik týdnů dělat radost tolika lidem, kteří se ukázali nejen jako věrní a soutěživí čtenáři, ale i příjemní společníci. Překvapilo nás velké zaujetí žen, kterých snad bude v plejádě přibývat, ostatně stejně jako všech dalších tipérů. Rád bych všem poděkoval za jejich přízeň a věřím, že tomu tak bude i nadále,“ vzkázal Petr Kozák, šéfredaktor PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

„Naším cílem je po zdařilé úvodní etapě vylepšovat nejen podmínky a ceny, ale i samotná pravidla. V budoucnu bychom rádi atakovali až dvě stovky účastníků. Pochopitelně bych při této příležitosti rád vzkázal velké díky všem partnerům za jejich podporu, bez nichž by to pochopitelně nešlo,“ dodal Kozák.

ELITNÍ DEVÍTKA FOTBALOVÉ DEVÍTKY VEČERNÍKU - PODZIM 2015
1. Jakub JAMRICH   124 bodů
2. Oldřich LOŠŤÁK  113 bodů
3. Eduard DRTIL       112 bodů
4. David BLAHÁK   110 bodů
5. Zbyněk LOŠŤÁK  107 bodů
6. Vladimír KAŠTYL            105 bodů
7. Rudolf TREFENÝ 103 bodů
7. Ladislav ŠŤASTNÝ          103 bodů
9. Josef NÉMETH     101 bodů

TOP TRIO ŽEN
Roxana MÜLLEROVÁ        100 bodů
Lenka KARÁSKOVÁ          100 bodů
Petra HALOUSKOVÁ         96 bodů
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...