Dobré poledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

„Kdybych teď dostal infarkt, tak umřu šťastný!“ svěřil se se svými pocity muž, když mu servírka konečně přinesla pivo ke stolu restaurace v Krasicích. Minulé pondělí 11. května začaly číšnice opět obsluhovat hosty znovuotevřených restauračních zahrádek, stejně tak tomu bylo i u kaváren a hostinců, kteří disponují tímto venkovním prostorem. Jejich návštěvnost během prvního týdne po uvolnění zákazu ovšem výrazným způsobem ovlivnilo počasí. Večerník vyrazil o víkendu na malý průzkum do vybraných míst,

Prostějovští milovníci točeného piva popíjeného s kamarády se až do začátku uplynulého týdne shlukovali zejména v občerstveních v lesoparku Hloučela. Během teplých dubnových dní se tam pod korunami stromů na jednom místě scházelo mnoho desítek žiznivců. Postávající skupinky bývaly k vidění také před vchody některých hospod po celém Prostějově, do nichž servírky zanášely pivo v plastových kelímcích.
Tohle vše se po bezmála dvou měsících konečně změnilo. Uplynulé pondělí se zahrádky restaurací oficiálně otevřely. Jejich zákazníci si však od sebe měli udržovat odstup 1,5 metru, nařízeno bylo i povinné dezinfikování stolů po každém z nich. „Dodržovat tato pravidla zejména během poledního návalu, kdy si na místa sedá jeden host za druhým, asi nebude úplně snadné,“ přemítal jeden z majitelů prostějovské restaurace.
Během prvního pracovního týdne s tím však větší problém nebyl. Naplnily se totiž předpovědi a po slunečném pondělním dopoledni se nebe zatáhlo a začali naplno úřadovat ledoví muži – Pankrác, Servác a Bonifác. A aby se pranostiky skutečně naplnily se vším všudy, tak v pátek žezlo převzala uplakaná Žofka. V její režii pak celý den propršel. Teprve o víkendu se opět začalo rozjasňovat a lidé se na otevřené zahrádky začali opět vracet.

 

 

Více o tématu najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 18. května

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...