Příjemnou noc, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Spolupráci s umělci zahájila prostějovská Palírna U Zeleného stromu. Začátkem týdne oznámila, že se takto rozhodla pomáhat lidem v první linii – tedy například lékařům, hasičům a policistům. Značka Hanácká vodka tak spustí v pondělí 13. dubna na svých sociálních sítích dražbu limitované edice ochranných roušek s podpisy předních českých umělců. Ta bude trvat do 17. dubna. „Podpoří tak online koncert Spolu jedním hlasem, který chce ocenit práci lidí v první linii. Speciální roušku s podpisem Matěje Rupperta, Davida Kollera, Bena Cristovaa, Pokáče nebo kapely Wohnout získá dražitel s nejvyšší nabízenou částkou. Ten bude následně přesměrován na transparentní účet akce,“ uvedla PR manažerka Palírny Jitka Cilečková. Firma je hlavním partnerem akce.


Živé vysílání online charitativní akce Spolu jedním hlasem z pražského Lucerna Music Baru se uskuteční v pátek 10. dubna od 16 do 22 hodin. Prostřednictvím živého vysílání se představí umělci, hudebníci, sportovci a influenceři a společně poděkují všem lékařům, sestřičkám, hasičům a dalším hrdinům dnešních dnů. „Těší nás, že jsme se mohli stát hlavním partnerem akce Spolu jedním hlasem. Myslím si, že když se lidé spojí, dají se nesnáze překonat snadněji. Největší kus práce za nás všechny však odvádí právě lidé v první linii. Chceme jim poděkovat a alespoň trochu podporou oplatit všechno to, co pro celou českou společnost dělají. Všem, kteří na transparentní účet eventuálně přispějí, předem děkujeme,“ říká Pavel Kadlec, generální ředitel Palírny U Zeleného stromu, pod kterou značka Hanácká vodka spadá. Výtěžek finanční sbírky Spolu jedním hlasem bude použit na vybavení a ochranu právě těch, kteří aktuální situaci denně aktivně čelí.
A na jaké umělce se posluchači a diváci mohou těšit? Čeká je například opravdu rozmanitý výběr hudebních žánrů. „Programu se zúčastní Jaroslav Uhlíř, Marta Jandová, Vojta Dyk, Mirai, Xindl X, Marpo, UDG, Poetika, Pavel Callta. Dále třeba O5 a Radeček, Voxel, Nebe či Groove Army. Také nejmenší diváci si přijdou na své díky skupině Čiperkové nebo youtuberce Anně Šulc,“ prozradila Jitka Cilečková.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...