Dobré dopoledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vyřazovací části soutěží, to je jeden ze dvou vrcholů sezóny nejen pro sportovce, ale také pro firmy starající se jim o výbavu. Ovšem letošní prakticky neproběhla. Kromě například dvou předkol play-off v hokejové extralize nebo části utkání v basketbalové NBL se play-off nestihlo uskutečnit. A ve výsledku tak strádají nejen sportovní kluby a jejich fanoušci, ale třeba také výrobny dresů. Ty se často musí potkat s výpadkem zakázek, a někdy nejsou vůbec malé.

Příkladem může být firma White Bear z Prostějova. „Sportovní soutěže, na nichž jsme závislí, jsou zastavené. Takže jsme samozřejmě zaznamenali úbytek zakázek,“ uvedl Milan Sedlo mladší. Firma se pak podle jeho slov snažila zlepšit hygienu u zaměstnanců. „Obstarali jsme si mýdla, antibakteriální prostředky a dezinfekce,“ hlásí Milan Sedlo mladší.
Společnost však není sama. Problémy hlásí třeba i z nedalekého Sportexu. Už z dřívějška zde byly signály, že firmě hrozí kvůli zastavení soutěží problémy. „Samozřejmě objednávky nejsou, jsme vázáni na soutěže,“ poznamenal jednatel firmy Jan Skřička. Sportex například obstarává i dresy do fanshopů, které ale nyní zejí prázdnotou. Naopak v konkurenčním DD Sportu se potýkají spíše s jinými problémy. „Zatím to na zakázkách nepociťujeme, máme je nasmlouvané na dva měsíce dopředu. Spíše se bojíme, aby se lidé mohli dostat do práce, protože zaměstnanci k nám dojíždí,“ vysvětlila Dana Dokoupilová. „Určitě to ale v budoucnu pocítíme,“ dodala pro Večerník.
Některé z firem se pak dokázaly situaci přizpůsobit. A místo dresů tak šijí poněkud jiné pokrývky těla. „Máme nyní výrobní kapacity na šití roušek,“ prozradil například Milan Sedlo mladší. Ve Sportexu už je dokonce podle slov jednatele začali vyrábět. „Od pondělka šijeme roušky, plán je tak na 500 denně. A jsme schopni je obyvatelům dodávat zdarma,“ uvedl Jan Skřička.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...