Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V sobotu 14. března svolal primátor Prostějova František Jura další jednání Krizového štábu obce s rozšířenou působností Prostějov. Členové štábu zareagovali na nejnovější nařízení vlády a orgán následně zveřejnil další potřebné informace pro prostějovské občany.

Město Prostějov zřídí telefonní informační linku pro seniory i další potřebné a pomůže podnikatelům postiženým současnou epidemií koronaviru. Bude také hledat možnosti péče o děti pracovníků ve zdravotnictví, sociálních službách a bezpečnostních sborech, které nyní nemohou být ve školách. Aktivuje rovněž informační linku pro starosty obcí ve svém obvodu. „Projednali jsme aktuální situaci v souvislosti s nařízením vlády o zákazu maloobchodního prodeje a služeb. Zástupce Policie České republiky informoval o opatřeních ke zvýšenému dohledu nad veřejným pořádkem a potvrdil, že aktuálně došlo k navýšení počtu policistů ve službě. Chtěl bych touto cestou poděkovat občanům a podnikatelům za dodržování nařízení vlády České republiky vztahujících se k omezení šíření koronaviru,“ uvedl primátor Jura.
Krizový štáb nyní připravuje aktivaci informační linky pro starosty obcí ve správním obvodu ORP Prostějov s cílem pomoci řešit dopady současné situace na život v obcích. Dále se bude jednat o možnosti případné péče o děti pracovníků ve zdravotnictví, bezpečnostních a sociálních složkách, jejichž schopnost vykonávat důležité činnosti pro společnost byla omezena stávajícím zrušením školní docházky. Magistrát města Prostějova zprovozní v nejbližších dnech „Linku pomoci“, na kterou se budou moci obracet uživatelé sociálních služeb, kterých se současná omezení dotýkají. „Budeme spolupracovat s Charitou a Pečovatelskou služnou s cílem co nejdříve jejich klienty o takové lince informovat. Už v pondělí bychom chtěli číslo nejen zveřejnit, ale také tuto informaci k řadě potřebných nejrůznějšími cestami dopravit. Je nám jasné, že dát ji na webové stránky města rozhodně nestačí,“ plánuje první muž radnice.
Město Prostějov se bude následně zabývat také možnostmi zmírnění dopadů restrikcí na podnikatelskou sféru. „V případě živnostníků a firem podnikajících v nemovitostech pronajímaných od města máme v rukou nástroj, jak jim pomoci. Konkrétní opatření zveřejníme v následujících dnech,“ dodal Jura s tím, že zároveň osloví starosty obcí ORP Prostějov s prosbou, aby apelovali na dodržování nařízení občany jejich obcí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...