Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 foto_volejbal_pripravaV nadcházejících týdnech si naše volejbalistky několikrát zatrénují s přerovskými kolegyněmi. Žádný stereotyp nehrozí ženám VK AGEL Prostějov v probíhající přípravě na sezonu 2012/13. Nabírání fyzičky a postupně i herní formy jim aktuálně zpestřují hned tři zajímavé novinky.



1. Tým doplnil kondiční kouč

Nový specialista hanáckého oddílu na trénink fyzické připravenosti Lukáš Klíma dosud pobýval se slovenskou reprezentací, ovšem počátkem minulého týdne již dorazil do Prostějova.

„Nároďák SR odcestoval za přípravnými zápasy do Ázerbájdžánu a tím skončila Lukášova práce v něm. Hned se přesunul sem za námi, ve středu už vedl první tréninkovou fázi,“ prozradil asistent hlavního lodivoda VK Ľubomír Petráš.

Nyní bude Klíma Agelkám ordinovat specifická kondiční cvičení během nejbližších tří týdnů. „Půjde o dopolední tréninky každé pondělí, středu a pátek. Dosud jsme tyhle dny před obědem vždy běhali venku nebo posilovali, takže holky nečeká žádná razantní změna,“ upřesnil Petráš.

2. S družstvem makali i tři muži

Již loni se do přípravy českých mistryň příležitostně zapojili dva hráči krajského přeboru mužů a Hanácké volejbalové ligy smíšených družstev. Tentokrát dvojici Roman Kovalovský, Vilém Raška doplnil ještě Radim Kovalovský a všichni tři si s nekompletním kolektivem Prostějovanek zatrénovali ve čtvrtek odpoledne.

„Jak všichni vědí, momentálně máme kvůli reprezentačním povinnostem k dispozici jen šest hráček. Abychom mohli do herní náplně zařadit nové prvky a zkoušet větší množství volejbalových cvičení, potřebovali jsme tento počet zvýšit. A po dobré zkušenosti z minulého roku jsem oslovil k jednorázové spolupráci dva šikovné kluky, kteří přibrali ještě jednoho kamaráda. Zpestřili přípravu a pomohli nám, za což jim děkuji,“ řekl Petráš.

3. Přichází čas spolupráce s Přerovem

Během loňské reprezentační pauzy náš soubor zvolil ještě jedno jiné zajímavé řešení, a to společnou přípravu s týmy KP Brno i SK UP Olomouc. Tentokrát se podobná kooperace uskuteční znovu, ale s jiným klubem – PVK Přerov.

„Jsme předběžně domluvení s novým koučem PVK Leopoldem Tůmou na tom, že v nadcházejících dvou týdnech si několikrát zatrénujeme společně, a to střídavě v Prostějově a v Přerově. Které dny přesně svůj přípravný program takto propojíme, to ještě musíme doladit, každopádně pro nás půjde za dané situace o vítané řešení,“ zdůraznil Petráš.

Štika posledních dvou extraligových ročníků, v nichž sedmými místy nenaplnila vysoké ambice, zůstala od uplynulé sezony hráčsky pohromadě, s výjimkou odchodu nahrávačky Soni Novákové. Všechny další schopné volejbalistky (například Eliška Ticháčková, Dita Gáliková, Monika Dedíková, Veronika Mátlová, Barbora Gambová, Lea Murčinková) zůstaly a Agelky tak s nimi jistě čeká kvalitní práce.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...