Dobré odpoledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 Agel logo VKVelmi kvalitní výkon podaly prostějovské volejbalistky v dalším přípravném utkání, k němuž nastoupily ve středu večer na palubovce jednoho z nejlepších polských klubů posledních let BKS Aluprof Bielsko-Biala. Díky vydařené partii ovládly přátelský duel ve čtyřech sadách a ukázaly, že jsou dva a půl týdne před vstupem do nového ročníku UNIQA extraligy ČR na herním vzestupu.

V hanácké výpravě chyběly nejen německé účastnice probíhajícího mistrovství světa Kathleen Weiss a Stefanie Karg, ale také zraněná Andrea Kossányiová. Proto na sever cestovala i mladá smečařka a oddílová odchovankyně Pavla Meidlová, pro niž to byla zápasová premiéra za ženy „vékáčka“.

Soupeř vyrukoval oproti nedávnému turnaji v Karpaczi s kompletnější sestavou včetně několika reprezentantek i dvojice českých plejerek Lucie Mühlsteinová - Helena Horká. 

„V tomto složení měla Bielsko-Biala nemalou sílu a směle pomýšlí na medaili v polské lize. Proto mě moc těší, že jsme takového protivníka dokázali na jeho hřišti porazit,“ spokojeně konstatoval Miroslav Čada, hlavní trenér „Agelek“.

Jeho svěřenkyně lépe zvládly vyrovnanou koncovku úvodního setu a ve druhém suverénně kralovaly. Poté sice těsně ztratily závěr nejdelšího třetího dějství, ovšem pak zase přidaly a zbytek střetnutí se změnil v hostující exhibici. „Holky musím pochválit, předvedly zatím nejlepší výkon ze všech dosavadních ´přáteláků´. Dobře přitom zahrál celý tým a obzvláště vynikala univerzálka Simon Liannes, která excelentně útočila ze všech pozic. Díky víc než padesátiprocentní úspěšnosti v zakončení položila třicet míčů na zem, k tomu přidala i několik vítězných bloků a es. Celkově tak dosáhla šestatřiceti bodů, což je v jednom čtyřsetovém utkání paráda,“ vyzdvihl lodivod prostějovských volejbalistek kubánskou letní posilu.

 

Slova chvály měl však i pro další své ovečky. „Velký útočný potenciál pomohla Simon rozvinout mladá nahrávačka Míša Zatloukalová, která potvrdila svůj tréninkový pokrok z posledního období. Tenhle zápas se jí hodně povedl a je to pro ni určitě vítané povzbuzení. Jmenovité ocenění zaslouží ještě také Táňa Markevich za výbornou přihrávku, ale jak už jsem řekl, dobře zahrálo celé družstvo. Jen tak dál,“ zdůraznil Čada.

Aluprof Bielsko-Biala - VK AGEL Prostějov 1:3 (-24, -16, 26, -15)

Sestava Prostějova: Zatloukalová, Borovinšek, Gambová, Liannes, Bogdanovic, Markevich, libero Kovářová – Soares, Meidlová. Trenéři: Miroslav Čada

 

Lubomír Petráš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...