Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 petrasVelmi pestrý týden prožily volejbalistky VK AGEL Prostějov. Od pondělí do středy ještě pobývaly na kondičním soustředění v Liptovském Jánu, ve čtvrtek po návratu na Hanou potrénovaly v domácím prostředí a od pátku do neděle dostaly zasloužené volno. „Z mého pohledu se deset náročných dnů na Slovensku maximálně vydařilo. Děvčata udělala opravdu hodně fyzické práce, navíc ve vysoké intenzitě i kvalitě a bez větších zdravotních problémů. Mohu jen zopakovat slova Mirka Čady o spokojenosti, soustředění přesně splnilo svůj účel,“ zhodnotil asistent trenéra úřadujících šampionů Ľubomír Petráš.

„Prostředí bylo krásné, zázemí perfektní a bez potíží fungovalo i to, že na místě společně pobývaly prostějovské hráčky s členkami slovenské reprezentace. Některé fáze absolvovaly holky společně a jiné rozděleně ke všeobecné spokojenosti s tím, že fyzickou náplň si vedl především kondiční trenér Lukáš Klíma, zatímco u volejbalových jednotek jsme oba pomáhali hlavnímu kouči,“ přiblížil Petráš.

Jak se mu jeví nový kolega v realizačním týmu, expert na fyzickou zátěž? „Je jasné, že má trochu jiný styl práce než Tomáš Malý, ale také je zastáncem moderních metod a své profesi viditelně rozumí. V náplni kondiční přípravy tudíž nedošlo k žádným razantním změnám, nadále má výbornou úroveň. Alespoň mně se to jeví tak, že s Lukášem lze dlouhodobě počítat,“ řekl Petráš.

První názor připojil i směrem k posilám hráčského kádru. „Nechci ani nemohu zatím hodnotit nějak víc, neboť máme za sebou jen úvodní dva týdny a v Liptovském Jánu navíc chyběly reprezentantky. Nové holky však vesměs dobře zapadly do mančaftu včetně obou Brazilek, kterým s adaptací v Evropě vydatně pomáhá Soli. A všechny posily makaly v Tatrách naplno, což platí rovněž o stávajících členkách družstva,“ ujistil druhý kormidelník Agelek.

Po středečním večerním návratu do Prostějova měla šestice Michaela Jelínková, Markéta Chlumská, Šárka Melichárková, Flávia de Assisová, Juliana Gomesová a Marina Miletičová (plus jako sedmá navíc Solange Soares) trénovat dle původního plánu ve čtvrtek i v pátek. „Jenže únava už byla taková, že jsme se po domluvě s Mirkem Čadou dohodli na třídenním volnu, aby si děvčata po velkém zápřahu pořádně oddechla,“ vysvětlil Petráš.

Od pondělí 6. srpna začíná dřina v domácích podmínkách nanovo. „Program teď bude takový, že vždycky pět všedních dnů poběží dvoufázová příprava a víkendy naplní odpočinek. Tréninkovou náplň rozdělíme mezi kondiční část včetně posilování a herní prvky, kterých bude s postupujícím časem přibývat,“ upřesnil Petráš, jenž má momentálně hanácký soubor - stejně jako například loni touto dobou - na povel. Kolegové Miroslav Čada i Lukáš Klíma totiž zůstali u nároďáku Slovenska. „Plánujeme také částečné propojení naší přípravy s jinými kluby, nejpravděpodobnější se to nyní jeví s Přerovem. Na řadu asi přijdou též přátelské zápasy, ovšem až někdy koncem srpna nebo v září,“ doplnil Petráš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...