Dobré ráno, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jako poslední ze všech týmů volejbalového oddílu VK Prostějov naskočí do nového soutěžního ročníku výběr U19. Extraligu juniorek ČR 2020/21 otevře zahajovacím turnajem, který proběhne o víkendu 10. a 11. října v hale PVK Olymp Praha.

„Vzhledem ke zpřísněným hygienickým opatřením, jež v České republice momentálně panují, nesmí na jednotlivé zápasy žádní diváci. A celkový počet lidí pohybujících se současně halou nesmí přesáhnout sto třicet, což se i při pěti zúčastněných družstvech myslím dá splnit. Snad se tedy turnaj normálně uskuteční,“ zadoufal šéftrenér mládeže ve vékáčku a zároveň kouč prostějovských juniorek Aleš Novák.
Jeho svěřenkyně ve skupině B úvodního kola soutěže postupně narazí na Přerov, Ostravu, Šternberk a domácí Olymp. „Celkový vítěz postoupí pro druhé kolo mezi elitní pětku, třetí v pořadí půjde do prostřední skupiny a poslední zamíří do spodní pětice, u druhého i čtvrtého týmu tabulky se uvidí podle výsledků dalších dvou základních skupin. My určitě budeme rádi, pokud se nám podaří vybojovat druhou pětku o šesté až desáté místo,“ vyložil Novák.
Mezi patnácti extraligovými účastníky pomýšlí se svým kolektivem právě na klidný střed konečného pořadí. „Věřím, že po návratu do nejvyšší soutěže z první ligy je v našich silách se pohybovat nejhůře do desáté pozice a tím pádem se vyhnout sestupovým starostem jak z přímého pádu dolů, tak z baráže o záchranu. V ideálním případě třeba zaútočíme i na postup do závěrečného Final Six o medaile, ale to by se holkám muselo hodně a dlouhodobě dařit,“ nastínil Novák sezónní cíle. 

EXTRALIGA JUNIOREK ČR 2020/21 – 1. KOLO

skupina B (Hala PVK Olymp Praha, Přípotoční ulice)
sobota 10. října: 9.00 hodin Olymp Praha – Sokol Šternberk, 11.00 Volejbal Přerov – VK Prostějov, 13.00 TJ Ostrava – Šternberk, 15.00 Olymp – Přerov, 17.00 Ostrava – Prostějov
neděle 11. října: 9.00 Šternberk – Přerov, 11.00 Olymp – Ostrava, 13.00 Šternberk – Prostějov, 15.00 Přerov – Ostrava, 17.00 Olymp – Prostějov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...