Dobré ráno, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hned úvodní kolo nejvyšší české soutěže volejbalistek 2020/21 přineslo hromadu zajímavého dění. A mohl za to nejen plný zvratů duel mezi VK Prostějov a Šelmami Brno.

Ještě před samotným startem UNIQA extraligy žen zastínila veškeré vrcholící přípravy informace, že hned dva týmy jsou v karanténě kvůli koronaviru. Týká se to (zatím) Sokola Šternberk a Sokola Frýdek-Místek, jejichž tři úvodní zápasy musely být odloženy. Podle stanovených pravidel se teď budou hledat náhradní termíny do 28., respektive 26. října.
V sobotu 19. září byly tudíž na programu tři mače, z nichž největší pozornost poutal vedle toho prostějovského souboj dvou velkých favoritů na mistrovský primát. Tedy střetnutí UP Olomouc – Olymp Praha. Rovněž v hanácké metropoli se vše protáhlo na maximálních pět sad, než domácí soubor uspěl 3:2 (22, -23, 19, -22, 13).
„Dnešní utkání bylo skvělou reklamou na ženský volejbal. K tomu šlo o první zápas sezóny, který bývá obvykle velmi nervózní, protože soupeři nevědí, co od sebe mají čekat. Dnes se toho obě družstva zhostila na výbornou a nebála se jít do výměn naplno. Pro nás bylo trochu paradoxní, že když jsme v koncovce vedli, tak jsme set vždy ztratili. Konečný výsledek mohl být jakýkoliv: mohli jsme zvítězit 3:0, ale také nakonec prohrát. Soupeř byl výborný, určitě je to jeden z aspirantů na titul. Nám utkání ukázalo, jak a na čem pracovat dál,“ shrnul trenér úpéčka Petr Zapletal.
„Na první ligové kolo to byl báječný volejbal. I s ohledem na to, že příprava byla hodně omezená a kluby měly málo šancí odehrát přípravné zápasy. My jsme mohli jet po třetím setu domů, ale také vyhrát za dva body. Pro nás byl velmi důležitý závěr druhé sady, kdy jsme dokázali otočit stav 18:23. Byla to hra dvou vyrovnaných týmů, divákům se určitě musela líbit a podle statistik tentokrát obrana převažovala nad útokem,“ hodnotil kouč Olympu Stanislav Mitáč.
V Přerově tamní Zubřice nestačily jinému hodně silnému celku a Dukle Liberec podlehly hladce 0:3 (-17, -24, -11). „Škoda dvou pasáží, jedné v prvním setu za stavu 11:14, kdy po time-outu soupeře zkazíme servis a pak se vezeme. Dobrý byl z naší strany celý druhý set, kdy jsme dvakrát vedli o tři body. A potom ještě podle mě byly na setbol teče, rozhodčí je však neviděli. Pozitivum je, že se to ve třetí sadě zvedlo, i když už jsme prohrávali větším rozdílem. Ale je třeba říct, že na hřišti jsme dnes měli i holky ve věku šestnácti až osmnácti let, pro některé to byl úplně první extraligový zápas. Proto za mě dobré, jsem spokojený. Vždyť jsme nastoupili proti Liberci, který měl v sestavě pět reprezentantek,“ upozornil Radim Vlček, lodivod nejbližšího soupeře vékáčka. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...