Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Šelmy Brno jsou vítězkami minulého a kvůli koronaviru předčasně ukončeného ročníku UNIQA extraligy žen ČR. Teď začíná nová sezóna nejvyšší české soutěže 2020/2021 – a volejbalistky VK Prostějov hned v 1. kole přivítají na vlastní palubovce tento silný celek z jihu Moravy. Zápasový tahák propukne v sobotu 19. září od 15.00 hodin v hale Sportcentra DDM.

Šelmy loni v létě ještě zkvalitnily svůj už tehdy velice dobrý tým a staly se žhavými tuzemskými spolufavoritkami. Tuhle roli pak v ligových bojích bezezbytku naplňovaly, když opakovaně porážely všechny soupeřky včetně olomouckých obhájkyň titulu, aby dost suverénně ovládly dlouhodobou část právě před druhou UP. Nákaza covid-19 sice zrušila závěrečné play-off, ale neboť dosažené pořadí zůstalo v platnosti, stal se brněnský kolektiv novým premiantem.
S nemenšími ambicemi navíc jde také do nadcházející sezóny. Sice odešly úderná univerzálka Soňa Mikysková, obě zámořské akvizice Margaret Wolowicz a Kamalani Akeo či diagonální plejerky Tereza Diatková s Lucií Poláškovou, kariéru uzavřela Kristýna Boulová. Přesto se nedá říct, že by soupiska nějak zvlášť oslabila.
Na účko totiž dorazila známá Helena Horká, jež v minulosti působila hned dvakrát v prostějovských službách (2011/12, 2017 až 2019), než se podruhé stala matkou, načež se po mateřské pauze číslo dva vrátila do rodného města. Totéž navíc udělala i smečařka Marie Kozubíková (za svobodna Toufarová), další bývalá opora vékáčka. A mezi posilami figuruje například i Anna Širůčková, přičemž zůstaly ostřílené tahounky: nahrávačka Soňa Nováková, smečařky Simona Janečková a Šárka Sklenářová, blokařka Iva Marková (před svatbou Svobodníková) nebo libero Markéta Chlumská. Tedy rovněž několik dalších Exhanaček.
„Šelmy mají i po změnách ve svém složení pořád obrovskou kvalitu. Opírají se o nesmírně zkušené a přitom stále výborné volejbalistky, které táhnou ty mladší, v jejich společné sestavě se těžko hledají slabiny. Osobně považuju tenhle brněnský mančaft za největšího favorita extraligy společně s Olomoucí a Olympem Praha,“ uvedl kouč VK Lubomír Petráš. „My se i tak samozřejmě pokusíme o překvapení, jakýkoliv bodový zisk by v tomto případě rozhodně byl dílčím úspěchem,“ zdůraznil Petráš.
Loni se jeho svěřenkyním povedlo na startu soutěže zaskočit úřadující mistryně z Olomouce hladkým triumfem 3:0. Mohou letos něco podobného zopakovat? „Pokud je na to šance, tak spíš ze začátku sezóny než později. Ale lepší bude zůstat nohama pevně na zemi, především bojovat. A uvidíme, co utkání přinese,“ odtušil slovenský trenér.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...