Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Posledním přípravným turnajem před startem UNIQA extraligy žen ČR 2020/21 byl pro volejbalistky VK Prostějov tradiční Tomi-Remont Cup 2020 v Olomouci. V třídenním klání obsadily mezi šesti zúčastněnými družstvy čtvrté místo, přičemž triumf oslavil Olymp Praha těsně před domácí UP.

PÁTEK
Sokol Frýdek-Místek – VK Prostějov 0:3 (-21, -18, -22)
Sestava Prostějova: M. Jurčíková 12, Dvořáčková 1, Fričová 13, Kvapilová 2, Kopáčová 23, Pluhařová 7, libero Píchalová. Střídaly: Weidenthalerová 1, Šípová, Baláková 2. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.
Hned na úvod celé akce Hanačky vystřihly v pátečním večeru nejlepší výkon. Papírově nejslabší Frýdek sice nijak výrazně nedrtily, ale pohlídaly si koncovky dvou vyrovnanějších setů a jeden ovládly hladce. Skvěle zahrálo trio Gabriela Kopáčová, Karolína Fričová a Michaela Jurčíková, na liberu to při absenci Adély Stavinohové (bolavý palec na noze) dobře zvládla juniorka Andrea Píchalová.

SOBOTA
Olymp Praha – VK Prostějov 3:0 (19, 14, 23)
Sestava Prostějova: Fričová 7, Kvapilová 5, Kopáčová 15, Pluhařová 8, M. Jurčíková 7, Šípová 1, libero Píchalová. Střídaly: Weidenthalerová, Dvořáčková. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.
Druhý den turnaje si muselo vékáčko počkat na svůj první mač až do brzkého odpoledne. A silný Olymp jej kromě rovnocenné třetí sady jasně přehrál, díky zvládnutému závěru zvítězil bez ztráty kytičky. Poražený mančaft znovu táhla Kopáčová na univerzálu, zlepšila se smečařka Tereza Pluhařová.
UP Olomouc – VK Prostějov 3:0 (20, 16, 20)
Sestava Prostějova: Dvořáčková 1, Fričová 4, Kvapilová, Kopáčová 11, Weidenthalerová 2, M. Jurčíková 10, libero Píchalová. Střídaly: Pluhařová 1, Šípová, Baláková 2, Kožoušková 3, A. Jurčíková. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.
Hned po PVK šly prostějovské holky na výběr pořádajícího oddílu – a favoritkám nestačily. Opět až poslední dějství bylo do své poloviny vyrovnané, než viditelně kvalitnější soupeřky potvrdily obratem jednoznačný průběh derby. V hodně slušné formě šlapající Kopáčovou tentokrát doplnila kapitánka M. Jurčíková, slibně naskočila střídající blokařka Petra Kožoušková a na plac se chvilkově dostala i druhá juniorka ze soupisky Adriana Jurčíková.
Sokol Šternberk – VK Prostějov 2:1 (25, 23, -18)
Sestava Prostějova: Šípová, Fričová, Kvapilová, Kopáčová, Pluhařová, M. Jurčíková, libero Píchalová. Střídaly: Dvořáčková, Weidenthalerová, Baláková, Kožoušková, A. Jurčíková. Trenér: Lubomír Petráš.
K tomuto střetnutí nejsou čísla k dispozici, neboť statistik Kuba Krčmař nebyl přítomen. Každopádně šlo o dramatickou bitvu, v níž po dlouhém dni dopadla na kolektiv VK trochu únava. Možná i proto děvčata o fous ztratila koncovky prvních dvou setů, načež bojovným vzepjetím otočila třetí část ve svůj prospěch. Při absenci zraněných Stavinohové a Lenky Knorové se na palubovce postupně prostřídalo všech dvanáct členek výpravy.

NEDĚLE
TJ Ostrava – VK Prostějov 1:2 (20, -12, -23)
Sestava Prostějova: Fričová 13, Kvapilová 3, Kopáčová 16, Pluhařová 6, M. Jurčíková 8, Dvořáčková, libero Píchalová. Střídaly: Šípová, Weidenthalerová, Baláková 4, Kožoušková 2. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.
Závěrečný zápas v nedělním dopoledni nezačaly Petrášovy svěřenkyně příliš valně, ale stupňovaným výkonem včetně mohutného zvratu třetí sady dospěly k finální radosti. Ostravský soubor porazily v rámci přípravy už potřetí, tentokrát se nejvíc činily Kopáčová s Fričovou a nebojácně se prezentovalo střídající účko Tereza Baláková.

RESUMÉ
Původně mělo letošní Tomi-Remont Cup hrát devět kolektivů ze tří zemí, leč účast postupně zrušily z různých koronavirových důvodů Fatum Nyíregyháza (Maďarsko), Calcit Kamnik (Slovinsko) i Dukla Liberec (Česko). Nakonec tedy vznikl upraveně prostý systém akce každý s každým na tři hrané sady, přičemž získaný set znamenal jeden bod do tabulky. Prostějovské volejbalistky skončily čtvrté o dva punkty za třetí Ostravou a jen lepším poměrem míčů před pátým Šternberkem při shodném bodovém zisku. Prvenství připadlo Olympu Praha, který v rozhodujícím duelu přemohl domácí Olomouc 23:25, 25:10 a 25:22.
„Pro nás to byla hodně dobrá příprava, v jednotlivých utkáních jsme předvedli nevyrovnané výkony: jednou to bylo lepší, podruhé horší. I během zápasů. Proti dvěma favoritům jsme určitě mohli zahrát lépe, tam nás soupeři kromě jednoho setu s Olympem výrazně předčili. Ostatní tři souboje proti papírově srovnatelným týmům hodnotím převážně pozitivně, neboť Frýdek-Místek se nám podařilo zdolat vcelku přesvědčivě a se Šternberkem i Ostravou mančaft hezky zabojoval, zvedl se z nepříznivého vývoje. Věřím, že do sezóny půjdeme kvalitně nachystaní,“ konstatoval kouč Luboš Petráš s dovětkem, že na středu 16. září odpoledne domluvil s ostravským lodivodem Zdeňkem Pommerem společný trénink obou družstev v hale Sportcentra DDM PV jakožto poslední ladění formy na následný extraligový vstup.
Ostatní výsledky Tomi-Remont Cupu 2020: Olomouc – Ostrava 1:2, Šternberk – Olymp Praha 1:2, Olomouc – Šternberk 3:0, Ostrava – Frýdek-Místek 3:0, Olymp Praha – Ostrava 3:0, Olomouc – Frýdek-Místek 3:0, Frýdek-Místek – Olymp Praha 1:2, Šternberk – Ostrava 1:2.
Konečné pořadí Tomi-Remont Cupu 2020:
1. Olymp Praha 12 bodů, 2. UP Olomouc 11, 3. TJ Ostrava 8, 4. VK Prostějov 6, 5. Sokol Šternberk 6, 6. Sokol Frýdek-Místek 2.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...