Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Volejbalistky VK Prostějov absolvovaly své první dva přátelské duely v přípravě na novou sezónu 2020/21. Uplynulý pátek 21. srpna si k nim zajely do padesát kilometrů vzdáleného (či spíš blízkého) Brna, kde tamnímu Královu Poli jednou podlehly a jednou nad ním vyhrály – shodně ve čtyřech sadách.

KP Brno – VK Prostějov 3:1 (21, 23, -26, 15) a 1:3 (-23, -22, 20, -18)
Sestava Prostějova: Dvořáčková, Fričová, Kvapilová, Kopáčová, Pluhařová, Jurčíková, libero Stavinohová. Střídaly: Šípová, Weidenthalerová, Knorová, Kožoušková. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.

Jihomoravanky coby věkově asi nejmladší tým UNIQA extraligy ČR mají v kádru několik cizinek, například americkou smečařku Cassidy Baird či lotyšskou reprezentační nahrávačku Elvitu Dolotovu. Proto se dala od vzájemných přípravných střetnutí očekávat zajímavá i rovnocenná konfrontace, což se přesně potvrdilo.
„Úvodní zápas se hrál dopoledne v malé hale areálu ve Vodově ulici. První tři sety byly naprosto vyrovnané a rozhodovaly je koncovky, nám lépe vyšla až ta třetí. Ve čtvrtém setu už pak byl soupeř lepší, nám odešla přihrávka a tím i vše ostatní,“ popisoval kouč Lubomír Petráš.
„K odpolední odvetě jsme se přesunuli do velké haly, kde to lépe známe a trochu víc nám to tam svědčilo. Průběh utkání byl přesně opačný, když z prvních tří vyrovnaných sad jsme dvě úvodní získali my díky lépe zvládnutým závěrům, pak domácí celek snížil na 1:2. A ve čtvrtém setu jsme už měli navrch,“ hodnotil Petráš.
Oba mače splnily podle jeho názoru svůj účel. „Byly to klasické první přáteláky po dlouhé zápasové přestávce. Chvílemi kvalitní, chvílemi s mnoha chybami, takové nahoru a dolů. Celkově se vyznačovaly vyrovnaností, my i Brno jsme postupně protočili všechny přítomné hráčky,“ ohlížel se slovenský lodivod.
Z pátečních výkonů a výsledků zatím nechtěl nic zásadního vyvozovat. „Z našeho mančaftu nejvíc bodovala Kopy neboli Gábina Kopáčová na účku, snad se jí bude dařit trvale. Ostatní holky střídaly dobré okamžiky s horšími. A každopádně je jasné, že máme pořád hodně na čem pracovat, abychom se dál zlepšovali,“ zdůraznil Luboš Petráš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...