Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Volejbalistky VK Prostějov zdárně pokračují vstříc novému soutěžnímu ročníku 2020/2021. Momentálně mají za sebou druhý týden společné přípravy, která i tentokrát obsahovala pět tréninkových dnů od pondělka 3. do pátku 7. srpna s následným volným víkendem.

„Nadále střídáme herní prvky s kondičními cvičeními, posilováním i výběhy na Hloučelu. Vše kombinujeme tak, aby tréninky nebyly pokud možno jednotvárné, jejich náplň se vhodně doplňovala a holky do sebe dostávaly to, co je potřeba,“ stručně popsal kouč žen vékáčka Lubomír Petráš.
Na rozdíl od zahajovacího týdne už měl k dispozici kompletnější tým deseti hráček, když se k sedmičce Klára Dvořáčková, Iva Šípová, Kateřina Kvapilová, Petra Kožoušková, Karolína Fričová, Aneta Weidenthalerová a Gabriela Kopáčová připojilo trio Michaela Jurčíková, Tereza Pluhařová, Adéla Stavinohová.
Chyběly tak již pouze Lenka Knorová z preventivních zdravotních důvodů a Tereza Baláková kvůli vrcholící beachvolejbalové sezóně. Prvně jmenovaná naskočí do přípravného procesu hned ode dneška, druhá pravděpodobně koncem srpna.
K dosavadnímu průběhu společné práce nemá slovenský kormidelník výhrady. „Děvčata makají s chutí a naplno, ani ´Kopy´ s Ivou nejsou po svých zraněních nijak moc limitované. Vždycky ale říkám, že dokud se nehrají mistráky, je všechno v pohodě – do tuhého začíná jít teprve se začátkem soutěže,“ pousmál se Petráš.
V aktuálním mikrocyklu od 10. do 15. srpna dá svým svěřenkyním zase o něco víc zabrat v postupně se zvyšující intenzitě a tempu. Mimo jiné i tím, že trénovat se bude premiérově též v sobotu. A pomalu se také blíží první přátelské duely.
„Předběžně se domlouváme s Olomoucí, že bychom spolu něco odehráli okolo dvacátého srpna. A pevně dohodnuti už jsme s Královým Polem na dvou přípravných zápasech během jednoho dne, které absolvujeme v Brně v pátek 28. srpna. Jedno dopoledne, druhé odpoledne,“ prozradil Petráš. Poté bude následovat 5. a 6. září turnaj v Ostravě, 11. až 13. září Tomi-Remont Cup v Olomouci a 19. září start UNIQA extraligy ČR doma proti Šelmám Brno.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...