Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Beachvolejbalová sezóna v České republice už pokročila do svého posledního měsíce. Za uplynulé období byla z prostějovských hráček v největší permanenci členka extraligového áčka VK PV v šestkovém volejbalu Tereza Baláková, jež absolvovala hned tři turnaje.

Nejprve na Českém poháru žen v Opavě s ostravskou Klárou Faltínovou prošly ze základní skupiny až do druhého kola play-off, kde jim vystavila stopku dvojice Dunárová, Resová. V konečném pořadí to znamenalo dělené deváté místo.
Poté Terka vyměnila partnerku, s ohledem na blížící se MČR U22 se dala dohromady se stejně mladou Veronikou Šikralovou z Brna. Společná premiéra se jim však při Českém poháru žen v Jihlavě moc nevydařila, když utrpěly dvě těsné porážky 1:2 a skončily sedmnácté.
Naopak skvěle vyšel páru Baláková, Šikralová následný Letní pohár v Brně, kde holky suverénně vítězily až k postupu mezi elitní kvarteto. V semifinále pak přemohly duo Gistrová, Hajnová, načež ve finále nestačily Honzovičové s Šulcovou. Přesto je zisk stříbra za druhou pozici výborným počinem.
Pro úplnost ještě dodejme, že Letní pohár žen v Hranicích absolvovaly juniorka VK Prostějov Adéla Sovíková a dospělá členka TJ OP Prostějov Barbora Bartošíková. Prvně jmenovaná obsadila se svou parťačkou devátou příčku, Bára byla třináctá. 

ČESKÝ POHÁR ŽEN – OPAVA
Výsledky – základní skupina B: Baláková, Faltínová – Šťastná, Horáčková 2:0 (15, 16), Baláková, Faltínová – Eleková, Šipošová 1:2 (-16, 20, -12). Play-off – 1. kolo: Baláková, Faltínová – Zukalová, Procházková 2:0 (14, 5). Osmifinále: Baláková, Faltínová – Dunárová, Resová 0:2 (-9, -17).
Konečné pořadí: 1. Cebáková, Širůčková, 2. Eleková, Šipošová, 3. Kulhánková, Pospíšilová, 4. Kolderová, Knoblochová, 5. Dunárová, Resová a Břínková, Neuschaeferová a Fixová, Selicharová a Šimanicová, Tokošová, 9. Baláková, Faltínová atd.

LETNÍ POHÁR ŽEN – HRANICE
Výsledky – kvalifikace, 1. kolo: Sovíková, Hřebenová – Koblížková, Tomášová 0:2 (-17, -14), Bartošíková, Kašpárková – Hrobárová, Špalková 0:2 (-10, -9). Kvalifikace, opravy: Sovíková, Hřebenová – Mukařovská, Urbanová 2:0 skreč, Bartošíková, Kašpárková – Vohnoutová, Bařinová 2:0 (5, 14), Sovíková, Hřebenová – Fabiánová, Kodetová 2:1 (11, -19, 7), Bartošíková, Kašpárková – Koblížková, Tomášová 0:2 (-18, -13). Hlavní soutěž, základní skupina A: Sovíková, Hřebenová – Šoupalová, Veselá 0:2 (-14, -9), Sovíková, Hřebenová – Gistrová, Rejzková 1:2 (-9, 19, -9).
Konečné pořadí: 1. Koblížková, Tomášová, 2. Makovcová, Hurníková, 3. Jeřábková, Matoušková, 4. Němčíková, Chalcarzová, 5. Hrobárová, Špalková a Gistrová, Rejzková a Šoupalová, Veselá a Šritterová, Šimonovská, 9. Sovíková, Hřebenová, 13. Bartošíková, Kašpárková atd.

ČESKÝ POHÁR ŽEN – JIHLAVA
Výsledky – 1. kolo: Baláková, Šikralová – Frommová, Kvapilová 1:2 (16, -18, -9). Opravy: Baláková, Šikralová – B. Adamčíková, K. Adamčíková 1:2 (28, -17, -7).
Konečné pořadí: 1. Štochlová, Maixnerová, 2. A. Dostálová, M. Dostálová, 3. Kulhánková, Pospíšilová, 4. Cebáková, Širůčková, 5. Dunárová, Resová a Šimanicová, Faltínová, 7. Knoblochová, Kolderová a Šeredová, Lorenzová, 17. Baláková, Šikralová atd.

LETNÍ POHÁR ŽEN – BRNO
Výsledky – základní skupina C: Baláková, Šikralová – Martino, Šišková 2:0 (7, 6), Baláková, Šikralová – Svobodová, Jehlářová 2:0 (16, 13). Play-off – čtvrtfinále: Baláková, Šikralová – Žarnovická, Kašparová 2:0 (14, 15). Semifinále: Baláková, Šikralová – Gistrová, Hajnová 2:1 (16, -11, 12). Finále: Baláková, Šikralová – Honzovičová, Šulcová 0:2 (-8, -16).
Konečné pořadí: 1. Honzovičová, Šulcová, 2. Baláková, Šikralová, 3. Kinclová, Kinská, 4. Gistrová, Hajnová, 5. Přibylová, Budinská a Svobodová, Jehlářová a Dražanová, Jírovcová a Žarnovická, Kašparová atd.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...