Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jen málokdy se během dosavadních třinácti let existence VK Prostějov stalo, že by zdejší volejbalistky ženského „A“-týmu byly od začátku společné letní přípravy v kompletním složení. Buď úřadovaly zdravotní problémy, nebo reprezentační povinnosti. Což by ovšem nemusel být letošní případ.

„Podle mých dosavadních informací to vypadá, že na první trénink dorazí plný počet dvanácti hráček. Nějaká menší omezení kvůli zdraví tam asi možná budou, ale nemělo by snad jít o nic zásadního. A uvidíme, jestli některou z holek nepovolají do nároďáku,“ odtušil hlavní kouč vékáčka Lubomír Petráš.
Ten registruje dílčí fyzické trable u dvou svých svěřenkyň. „Nová nahrávačka Iva Šípová vynechala v podstatě celou minulou sezónu vinou přetržených kolenních vazů. Tím pádem je možné, že po dlouhé pauze zahájí trochu opatrněji a postupně se bude dostávat do tempa,“ připustil Petráš.
„Kopy neboli univerzálka Gabriela Kopáčová pak dlouhodobě řeší potíže s bolavou achilovkou. Dokonce kvůli tomu opustila reprezentaci hned po pár dnech úvodního červnového soustředění zde v Prostějově. Od té doby uplynulo již dost času, snad tedy bude na startu naší klubové přípravy v pořádku,“ zadoufal Petráš.
Totéž si přál v případě mladé smečařky Lenky Knorové. „Leňa měla od svého loňského příchodu k nám neustálé zdravotní výpadky z různých důvodů, vše v zimě vyvrcholilo operací kolene. Teď věříme, že už bude konečně fit a ukáže, co v ní je, neboť potenciál má velký,“ přemítal kormidelník.
Otázkou nyní zůstává, zda mu z oddílových tréninků nevezme některou plejerku aktuální nominace do národního výběru žen České republiky. „Během června byly v reprezentačním áčku chvíli zmíněná Gábina Kopáčová a taky Klárka Dvořáčková, ta pak v červenci naskočila společně s Adélou Stavinohovou i do nároďáku ČR U23. A právě Adéla teď absolvovala s áčkem ČR první týden ze dvou v rámci současného soustředění v Pelhřimově. Pro holky je to každopádně vždycky vyznamenání a zároveň i šance se ukázat,“ doplnil Petráš s typickým nadhledem.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...