Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Složení hráčského kádru volejbalistek VK Prostějov pro novou sezónu je už zdárně vyřešeno, nyní tedy přichází na řadu realizační tým. Podle současných informací v něm k mnoha změnám nedojde, ovšem úplně stejný jako v uplynulém ročníku nezůstane. „Ještě řešíme obsazení dvou postů, jasno by snad mělo být v nejbližší době. Počkejme tedy týden nebo maximálně deset dnů a kompletní podobu realizačního týmu budeme moci prozradit,“ řekl Večerníku sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada. Než k oficiálnímu odtajnění jmen dojde, můžeme si zatím rozebrat situaci na jednotlivých pozicích v „realizáku“.

HLAVNÍ TRENÉR
Na tomto stěžejním místě není absolutně žádný důvod ke změně. Lubomír Petráš je ve službách hanáckého klubu od léta 2008, dlouhých deset let dělal Čadovi (a chvíli i Peteru Gogovi) věrně kvalitního asistenta. Aby v roce 2018 omlazený kolektiv sám převzal a v obou posledních sezónách z něj úspěšně vymačkal maximum. Loni to znamenalo stříbra v UNIQA extralize i Českém poháru, letos v předčasně ukončených bojích dvě čtvrtá místa z tuzemských soutěží. Podstatné je, že sám Luboš má chuť pokračovat, tím pádem se mančaft dál může opírat o jeho komplexní schopnosti.

ASISTENT TRENÉRA
Dosavadní Petrášův pobočník Lukáš Sťahuliak hned po brzy utnutých ligových bitvách prozradil, že společně se svou životní partnerkou a blokařkou Nikolou Stümpelovou odchází do rivalského UP Olomouc, kde se stane jedním z lodivodů mládeže. Asistenta tedy vedení VK hledá, podle všeho už je blízko ideálnímu řešení, novým asistentem by se mohl stát Jakub Krčmař dělající dosud v oddílu statistika. Pokud na tuto nabídku kývne.

LÉKAŘ
Pavel Navrátil, to je služebně nejstarší člen realizačního týmu a jeho stabilní jistota. Jeden ze zakladatelů vékáčka sice v posledních letech zároveň dělal či stále dělá doktora i basketbalistům BK Olomoucko, fotbalistům Sigmy Olomouc či fotbalovým reprezentacím mládežnických dívek ČR, leč vedle toho stále zůstává věrný také prostějovským bojovnicím pod vysokou sítí. Což by mělo nadále platit.

MASÉR
Během minulé sezóny dělala místním volejbalistkám masérku Ivana Kratochvílová, současně aktivní hráčka druholigového TJ OP Prostějov i trenérka mládeže v Olomouci. Jednou z variant je její setrvání, ale s ohledem na rozvíjející se trenérskou kariéru Ivy možná bude muset přijít nový masér. Zatím není rozhodnuto.

STATISTIK
Odborníkem přes zápasová čísla by měl každopádně zůstat Jakub Krčmař. Pokud vezme práci asistenta kouče, bude zároveň dělat i statistika, byť je takový „dvojboj“ hodně náročný. V opačném případě setrvá alespoň u statistického stolku.

FYZIOTERAPEUT
Prostějovský oddíl externě spolupracuje v případě potřeby hned s několika vyhlášenými odborníky v oblasti různých lékařských oborů. Fyzioterapii zdejších plejerek přitom má již od léta 2014 na starost David Lisický, jenž na tuhle dráhu přešel coby dlouhodobě špičkový kanoista – sjezdař na divoké vodě a raftař.

MANAGEMENT
Po loňském odchodu Petera Gogy se zformoval do stávající a dobře fungující podoby. Sportovní ředitel Miroslav Čada jakožto hlava celého managementu s odbornými znalostmi, obrovskými zkušenostmi i hromadou kontaktů. Sportovně technický manažer Ondřej Hubáček coby spolehlivý člověk na administrativu a provozní záležitosti. Ekonomka Hana Trnavská mající pod palcem peněžní toky klubu. A předseda správní rady Petr Chytil jako vše zastřešující nejvyšší šéf, současně vrcholný představitel marketingové agentury TK PLUS coby majitele. V takovém složení má vedení VK Prostějov nadále řídit oddílové dění.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...