Příjemnou noc, dnes je úterý 7.5.2024
svátek slaví Stanislav,
zítra Statní svátek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nestává se zase tak často, aby ve zdejším regionu delší dobu pobýval reprezentační výběr České republiky dospělé kategorie některého z nejsledovanějších kolektivních sportů.

Momentálně však jde o skutečnost, neboť v Prostějově tráví dvoutýdenní soustředění národní tým volejbalistek ČR, do jehož osmnáctičlenné nominace patří i dvě hráčky domácího VK Prostějov Gabriela Kopáčová a Klára Dvořáčková!

Dámy zpod vysoké sítě se na Hané sešly v pondělí 8. června, aby dosud absolvovaly pět tréninkových dnů do pátku 12. června včetně. Na uplynulý víkend dostaly volno a dnes, tedy v pondělí 15. 6., začnou makat nanovo. Tentokrát potrvá druhá část místního kempu jen čtyři dny do čtvrtka 18. června.

Náplň přípravy je každopádně celou dobu dvoufázová a obsahuje denně čtyři až pět hodin různorodé práce. Od všemožného cvičení a posilování vlastní vahou i s tréninkovými pomůckami či na strojích přes pilování individuálních a týmových herních prvků s míčem až po důkladnou regeneraci.
Tuzemský nároďák přitom využívá celého moderně vybaveného areálu TK PLUS za Kosteleckou ulicí. Nejvíce času tráví v hale Národního sportovního centra Prostějov, odkud přechází do nedaleké posilovny v budově Letní haly. Ubytován je v přilehlém Hotelu Tennis Club, kde se pochopitelně i stravuje a využívá zdejší regenerační linku, což je od druhé poloviny května „koronavirově“ dovoleno.
Kromě samotných plejerek se do hanáckého města museli dopravit rovněž všichni členové mezinárodního realizačního týmu v čele s řeckým hlavním koučem Giannisem Athanasopoulosem, což nebyla za současných podmínek s některými zavřenými hranicemi úplná samozřejmost. Ale cestování proběhlo zdárně a pohromadě je tak celý povolaný mančaft i spolu s kompletním „realizákem“.
Jeho šéf si podmínky v Prostějově pochvaluje. „Máme tady absolutně vše, co potřebujeme ke kvalitní přípravě, zázemí je perfektní. Vzhledem k tomu, že období před tímhle prvním soustředěním bylo kvůli omezením při epidemii covid-19 pro holky velice komplikované a nelehké, snažíme se především sladit jejich různou předchozí zátěž. Tréninky jsou náročné, ovšem snažíme se o rozumnou míru i komplexnost náplně,“ přiblížil Giannis Athanasopoulos.
Leč nepříjemné je, že zatím nikdo netuší, jakým způsobem a jestli vůbec se odehraje plánovaná kvalifikace o postup na mistrovství Evropy žen 2021. Původní verze s šesti zápasy (tři doma a tři venku) v jedné ze skupin se Slovinskem, Bosnou a Hercegovinou i Lotyšskem od poloviny srpna do začátku září se za aktuálních okolností nezdá úplně reálná, spíš se uvažuje o turnajovém modelu na jednom místě. Nebo bude vše odloženo na později? „Tahle nejistota není dobrá, ale s tím nic neuděláme. My se musíme zaměřit na věci, které můžeme sami ovlivnit. A hlavně se tedy věnovat společné přípravě nejlépe, jak to jde,“ zdůraznil Athanasopoulos.

Složení volejbalové reprezentace žen ČR v Prostějově
HRÁČKY
Nahrávačky: Klára Dvořáčková (S), Nicole Šmídová (B), Simona Bajusz, Kateřina Valková, Květa Grabovská
Blokařky: Barbora Purchartová, Veronika Trnková (B), Pavlína Šimáňová, Kateřina Kohoutová
Smečařky: Michaela Mlejnková, Andrea Kossányiová (B), Eva Hodanová, Eva Svobodová.
Univerzálky: Tereza Patočková, Gabriela Kopáčová (S), Gabriela Orvošová
Libera: Veronika Dostálová, Adéla Chevalierová
REALIZAČNÍ TÝM
Hlavní trenér: Giannis Athanasopoulos
Asistenti trenéra: Martin Hroch, Mateusz Zarcynski, Ondřej Boula
Kondiční trenéři: Lukasz Filipecki, Aleš Holubec
Fyzioterapeutky: Michaela Pachmanová, Lenka Horáková
Lékařka: Radka Bartovičová
Týmový manažer: Miloslav Javůrek

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...