Dobrý večer, dnes je úterý 7.5.2024
svátek slaví Stanislav,
zítra Statní svátek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ačkoliv byl soutěžní ročník 2019/20 vinou nástupu koronavirové epidemie předčasně ukončen a nedohrán, volejbalistkám VK Prostějov i tak přinesl spoustu jedinečných momentů. V našem cyklu se týden co týden ohlížíme za jedním z TOP okamžiků, které nás nejvíc zaujaly.

Zkraje února na tom byly Hanačky opticky výborně. V UNIQA extralize ČR měly za sebou sérii lednových vítězství, která je vynesla na skvělou třetí příčku průběžného pořadí. V součtu s Českým pohárem vyhrály celkem sedmkrát za sebou, a neboť ve čtvrtfinále této soutěže hladce vyřadily Frýdek-Místek, čekal je o druhém únorovém víkendu závěrečný turnaj ČP – Final Four v brněnském Králově Poli.
Vzhledem k semifinálovému soupeři, jímž byl Olymp Praha, navíc měly reálnou šanci poprat se o třináctou pohárovou účast ve finále za sebou. Na tenhle husarský kousek však nedosáhly, neboť proti PVK tvrdě narazily. Výběr z metropole byl prostě většinu semifinálového duelu lepší, byť se úvodní tři sady vyvíjely dlouho vyrovnaně. Leč první dvě rozhodl mnohem údernější závěr pražského kolektivu, který poté nepřibrzdilo ani třetí dějství v režii vékáčka. Zbytek mače už jednoznačně patřil zkušenějším Mitáčovým svěřenkyním slavícím postup výsledkem 3:1 (18, 19, -20, 17).
„Do zápasu jsme dobře vstoupili, ale bohužel toho nedokázali využít. V prvních dvou setech jsme pokaždé ztratili slibné vedení vlastními chybami i nedorazy v mezihře, čímž samozřejmě nechci snižovat dobrý výkon soupeře. Kromě třetího setu, který jsme odehráli na vysoké úrovni víceméně celý, byl Olymp lepší než my. A zvítězil po zásluze,“ sympaticky uznal kouč skleslé družiny Prostějova Lubomír Petráš.
Za dané situace zněl úkol jasně: co nejrychleji se psychicky zvednout a dát dohromady pro střetnutí o bronz, jež se hrálo hned druhý den. Leč tohle předsevzetí ženy VK hrubě nezvládly. A nedělní partie o třetí místo proti Liberci vypadala z jejich strany jako ukázková černá můra. Mdlým výkonem absolutně nestíhaly, Severočešky nad nimi naprosto dominovaly, ve druhé části jim dokonce uštědřily potupný jednociferný debakl! A posléze triumfovaly 3:0 (17, 8, 20). Ani se nešlo divit tomu, že v očích hned několika členek krutě poraženého týmu se objevily slzy…
„ Před Final Four jsme dlouho vítězily, v novém kalendářním roce táhly sérii výher. Proto jsem já osobně ještě během soboty věřila, že postoupíme do finále a v něm zabojujeme o pohárovou trofej. Byla jsem si tím vnitřně jistá. Místo toho jsme hrály špatně, sypalo se jedno za druhým a celý víkend se úplně pokazil. Z naší strany tragédie, jsem z toho fakt zklamaná. Strašně moc fyzických i psychických sil nám podle mě vzalo hlavně nezvládnuté semifinále s Olympem, což se pak promítlo do zápasu o bronz proti Dukle,“ upřímně hodnotila rozčarovaná smečařka vékáčka Lucie Nová.
Všichni z prostějovského volejbalového tábora se i s odstupem času shodli, že výbuch v závěrečném turnaji ČP byl největším zklamáním uplynulé sezóny.

 

Aktuální zastavení najdete v novém čísle PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které je v prodeji od pondělí 8. června

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...