Dobré dopoledne, dnes je úterý 7.5.2024
svátek slaví Stanislav,
zítra Statní svátek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další změnu v hráčském kádru svého „A“-družstva žen hlásí volejbalový oddíl VK Prostějov. Týká se blokařské pozice, kde mladou odchovankyni a trojku na tomhle postu Veroniku Boudovou vymění ještě mladší Petra Kožoušková.

„Na středu sítě budeme mít v porovnání s minulou sezónou úplně jiné složení. Jak známo, Nikola Stümpelová přestoupila do Olomouce, místo ní jsme přivedli Michaelu Jurčíkovou z Frýdku-Místku. A Gabriela Kozmík definitivně ukončila kariéru, náhradu za ni už také máme domluvenou,“ zopakoval již zveřejněná fakta sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.
Dokonalé střídání stráží na bloku tedy doplňuje výše avizované nahrazení Boudové Kožouškovou. „Verča dostávala v našem áčku minimum zápasových příležitostí. Každopádně dost pomohla druholigovému béčku, za působení u nás po návratu z Ameriky jí děkujeme,“ rozloučil se Čada s Veronikou Boudovou.
Příležitost sbírat zkušenosti mezi ženskou elitou teď dostane končící juniorka Petra Kožoušková, jež na Hanou přestoupila z TJ Sokol Šlapanice u Brna během letošní zimy a podílela se na plánovaném postupu prostějovského výběru do extraligy ČR U19. Na jihu Moravy dělala naděje ročníku narození 2000 tamnímu celku kapitánku a za dospělý kolektiv VK už strávila jedno střetnutí proti Liberci na lavičce. „Péťa je talentovaná, vysoká, přitom technická a velmi šikovná volejbalistka, kterou jsme před necelým půl rokem získali s jasným výhledem dát jí postupně prostor v našem „A“-týmu. Což nyní děláme, bude třetí blokařkou. A určitě má potenciál se do budoucna dál zlepšovat, víc a víc se prosazovat,“ řekl Čada o Kožouškové.
Současně vedení hanáckého klubu oznámilo jméno čtvrté plejerky ze stávajícího kádru, jež nadále zůstává v týmu Prostějova. Trojici Klára Dvořáčková, Aneta Weidenthalerová a Tereza Baláková doplňuje slovenská smečařka Karolína Fričová, obvyklá členka základní sestavy z uplynulé sezóny.
„Kája v pouhých devatenácti letech výborně zapadla do našeho mančaftu a navzdory svému mládí se okamžitě zařadila k oporám. Vyniká především velice účinným servisem, solidní přihrávkou a kvalitní obranou v poli, pro družstvo odvádí spoustu méně viditelné černé práce,“ ocenil setrvání reprezentantky SR Miroslav Čada.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...