Dobré ráno, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ačkoliv byl soutěžní ročník 2019/2020 vinou nástupu koronavirové epidemie předčasně ukončen a nedohrán, volejbalistkám VK Prostějov i tak přinesl spoustu jedinečných momentů. V našem cyklu se týden co týden ohlížíme za jedním z TOP okamžiků, které nás nejvíc zaujaly. V dnešním pátém pokračování si posvítíme na účinkování Hanaček v uplynulé sezóně evropského CEV Cupu. Mělo sice nakonec jen krátké dvouzápasové trvání, ale dlouho to vypadalo, že mladý tým způsobí na mezinárodní scéně výsledkové překvapení a projde pavoukem druhého nejvyššího poháru klubů starého kontinentu.

Šestnáctifinále postavilo zástupkyně ČR z Moravy proti známému celku Asterix Beveren. Belgičanky byly sice taky převážně mladé, ovšem přesto favorizované s několika reprezentantkami včetně dvou nizozemských posil. Přesto během úvodního vzájemného duelu nijak nedominovaly a odvážné hostující družstvo mu statečným výkonem dokázalo nemálo vzdorovat.
Po více než dvou hodinách lítého boje se zrodil těsný rezultát 3:2 (-22, 21, 15, -25, 8), který poraženým dával pro domácí odvetu reálné postupové šance. „Jsem spokojený hlavně s výsledkem. Beveren je silný, má vynikající podání a klidně nás mohl přejet za hodinu tři nula, čemuž by se nikdo nedivil. Naštěstí se nám povedlo při jednom postavení otočit sedmibodové manko v prvním setu a urvat jeho koncovku, dalším klíčovým okamžikem byl zvládnutý závěr dramatické čtvrté sady. Naději tedy určitě máme, ale vzhledem k vysokým kvalitám Asterixu je všechno naprosto otevřené. A my musíme v odvetě předvést špičkový výkon,“ povídal po návratu z Beneluxu kouč vékáčka Lubomír Petráš.
Aby prostějovský kolektiv skutečně prošel dál, potřeboval vyhrát druhý vzájemný mač 3:0 nebo 3:1, případně po vítězství 3:2 zvládnout dodatečný zlatý set. Divácky atraktivní bitva byla na programu týden před Vánocemi v hale Sportcentra DDM, kde to více než hodinu vypadalo na postupové křepčení hostitelek. Ty totiž do střetnutí vstoupily skvěle, zaskočené soupeřky ve dvou prvních dějstvích doslova drtily (25:17, 25:16). A jakmile zkraje třetí části polevily (0:2, 13:15), dokázaly mírnou ztrátu zlikvidovat vyrovnáním na 18:18. V tu chvíli je od vyřazení Belgičanek dělil jen malý kousek, přesně sedm míčů.
Protivnice však v klíčovém okamžiku zabraly, stěžejní závěr dílu číslo tři opanovaly 19:25, potom už neustále vedly. Domácí bojovnice se sice dotáhly ve čtvrtém pokračování z hrozivých 5:15 na 17:19, následně v soudném tiebreaku z 5:10 na 10:11. Bohužel to ale nestačilo, neboť vzápětí pokaždé zachybovaly a finálním poměrem 2:3 (17, 16, -19, -19, -11) tak osmifinálovou bránu CEV Cupu prolomily šťastnější sokyně. O svou radost se hned podělily s desítkou věrných fanoušků, kteří za nimi do České republiky dorazili.
„Hodně to bolí. Vést 2:0 na sety a nakonec 2:3 ztratit v podstatě vyhraný zápas je katastrofa. V prvních dvou setech jsme hrály výborně, vycházelo nám skoro všechno a zaskočené soupeřky jsme ve všem převyšovaly. Od třetí sady však Belgičanky přestaly tolik kazit, zlepšily se, začaly víc tlačit servisem a nám postupně odcházela přihrávka. Tím pádem jsme se míň prosazovaly útokem, samy dělaly víc chyb. A vývoj utkání se úplně otočil. Potřebovaly jsme soupeřky udržet dole, dokud byly ještě načaté, a nedovolit jim, aby se zvedly. Což se nám bohužel nepodařilo. Klíčové přitom bylo, jak jsme ve třetím setu vyrovnaly na 18:18 a ony vzápětí utekly v jednom postavení na 18:22. Z toho už jsme se nevzpamatovaly,“ smutnila hluboce zklamaná blokařka VK Nikola Stümpelová.
Dodejme, že Beveren následně vyřadil i své krajanky z Ostende (rovněž dvakrát 3:2!) a pronikl až do čtvrtfinále Poháru CEV, kde vypadl s německým Schwerinem (1:3 a 0:3). Na místě Asterixu přitom klidně mohly být ženy Prostějova…

 

Aktuální zastavení najdete v novém čísle PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které je v prodeji od pondělí 25. května

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...