Dobré ráno, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Výrazný a důležitý posun k lepšímu udělaly volejbalistky VK Prostějov během třetího týdne své obnovené přípravy po pauze způsobené hrozbou COVID-19. Spočívá v tom, že díky uvolňujícím se vládním opatřením mohly začít znovu trénovat v domovské hale Sportcentra DDM.

„Halu otevřeli od pondělka 11. května a my jsme toho okamžitě využili, hned ten den jsme tam poprvé šli. Je moc fajn mít zase k dispozici domácí prostředí, kde jsme dlouhodobě zvyklí. A hlavně jsme díky tomu mohli zintenzivnit práci s míčem, což je po dlouhém výpadku nejdůležitější,“ řekl Večerníku Lubomír Petráš, kouč prostějovských žen.
Herní tréninky teď v náplni jeho svěřenkyň už převažují. „Zatím makáme jednofázově, z toho čtyřikrát chodíme na balóny a vedle toho se věnujeme i kondici či posilovně, občas vše zpestříme beachvolejbalem. Obecně se dá říct, že postupem času zvyšujeme zátěž,“ přiblížil Petráš.
Po domluvě s hráčkami již také vznikl předběžný plán, jak dlouho bude současná fáze přípravy trvat. „Dohodli jsme se, že v momentální situaci, kdy se po první vlně koronaviru vše pomalu vrací do normálu, budeme trénovat do 6. června,“ prozradil slovenský lodivod s tím, že další kroky může ovlivnit i vývoj epidemie.
Každopádně společnou práci nyní absolvuje většina členek současného kádru s platnými kontrakty do konce května. Jmenovitě nahrávačka Klára Dvořáčková, smečařky Aneta Weidenthalerová a Lenka Knorová, univerzálky Gabriela Kopáčová a Tereza Baláková, blokařky Nikola Stümpelová (navzdory přestupu do Olomouce) a Veronika Boudová i libero Tereza Slavíková. Chyběly nahrávačka Michaela Zatloukalová (zdravotní důvody), smečařky Lucie Nová (odchod do Olomouce + studijní povinnosti) a Karolína Fričová (zatím zůstává doma na Slovensku) plus blokařka Gabriela Kozmík (definitivně ukončila kariéru).
„Aktuální tréninková fáze je i na jisté bázi dobrovolnosti, proto s námi jsou taky některé holky, které už vědí, že půjdou jinam. Ale ještě tady mají smlouvu a po neplánované přestávce teď na sobě chtějí dělat, lépe v kolektivu než individuálně. A my jsme samozřejmě rádi, když nás společně pracuje aspoň trochu větší počet. Proto mám radost, že se na první tři dny připojila k týmu i Míša Jurčíková přicházející z Frýdku-Místku. Podobně by se mohly zapojit rovněž další posily, ještě uvidíme,“ doplnil Luboš Petráš.

 

20 priprava2

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...