Dobrý podvečer, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na rozdíl od věkově staršího juniorského výběru pokračovaly volejbalové kadetky VK Prostějov i během uplynulé sezóny v nepřetržité kontinuitě extraligového působení. A jejich snaha o co nejlepší celkový výsledek dopadla navzdory mizernému začátku výborně, když v předčasně ukončeném ročníku 2019/20 nejvyšší české soutěže U17 obsadily šestou příčku.

Start však měly opravdu strašidelný, neboť na sklonku září v zápasové premiéře doma podlehly nováčkovi z Uherského Hradiště dvakrát 0:3. Následovaly očekávané porážky 1:3 + 0:3 u favorizovaného Šternberka a „pouze“ dva urvané body za výsledky 3:2 + 0:3 proti hratelné Ostravě. Tím pádem se mladé Hanačky potácely u tabulkového dna základní skupiny B, nevypadalo to s nimi vůbec valně.
„Nechci se na nic vymlouvat ani házet na někoho vinu, ale oba nejstarší mládežnické týmy VK na tom v létě po mém příchodu nebyly dobře. A nějakou dobu trvalo, než jsme je herně i jinak dali dohromady. V případě kadetek nás ještě víc srazilo dolů to nezvládnuté Hradiště, ale přesto jsem na holkách viděl potenciál a věřil ve zlepšování,“ ohlížel se kouč prostějovského družstva do sedmnácti let i šéftrenér oddílové mládeže v jedné osobě Aleš Novák.
Jeho víra podložená každodenní dřinou děvčat v přípravě se začala naplňovat na půdě Přerova. Svěřenkyně tam ovládly klíčová derby (3:1, 3:0), načež v Národním sportovním centru PV srdnatě vyválčily cenné čtyři body proti silnému Brnu (3:0, 2:3). Potom sice následovala jen výsledková dělba v Uherském Hradišti (3:2, 2:3) i marná snaha zaskočit vedoucí Šternberk (1:3, 0:3), nicméně výkonnost mančaftu se v tu dobu již dostala na vyšší úroveň.
Potvrzením byly jak dvě extrémně důležité pětisetové výhry na půdě Ostravy (3:2, 3:2), tak spolehlivé skolení posledního Přerova (3:1, 3:0). Hladká padnutí v Brně (0:3, 0:3) na závěr dlouhodobé fáze už nemohla nic změnit na splnění prvního dílčího cíle. „Vybojovali jsme klíčové čtvrté místo v základní skupině, což nám pro úvodní kolo nadstavby zajistilo účast v prostřední čtyřce. Tím pádem bychom se měli vyhnout jakýmkoliv záchranářským problémům a můžeme usilovat o splnění snu v podobě postupu do závěrečného turnaje Final Six. Bude to velmi náročný úkol, nicméně se o jeho dosažení porveme,“ těšil se Novák.
Zahajovací nadstavbové klání na severu Moravy vyšlo jeho ovečkám téměř dokonale, když porazily Olymp Praha i Plzeň 3:1 a přes podlehnutí domácí Ostravě 0:3 skončily v grupě 1B druhé. Následný turnaj číslo dva téhle extraligové části hrály na vlastní palubovce, tentokrát s bilancí jednoho vítězství (České Budějovice 3:0) a dvou porážek (Šternberk 1:3, Plzeň 2:3) obsadily v prostřední skupině nadstavby třetí post.
Účast při vytouženém Final Six byla reálně dosažitelná, zbývalo udělat poslední krok v závěrečném třetím kole. Jenže v tu dobu ohlásila nástup pandemie koronaviru a veškeré snažení náhle skončilo. Ovšem nikoliv bez zasloužené odměny. Protože byly kadetky vékáčka na průběžné šesté pozici a dané pořadí zůstalo v platnosti, vybojovaly nadmíru kvalitní výsledek.
„Holky se během celé sezóny zlepšovaly a na svůj věk předváděly velmi solidní volejbal. V nadstavbové fázi probíhal vyrovnaný boj mezi námi a Plzní o šestou příčku znamenající postup mezi elitní šestku do bojů o medaile. Jak by dopadl se už nedozvíme, každopádně tohle umístění je velice dobré a odpovídá reálným možnostem mančaftu,“ zhodnotil Novák stručně, leč výstižně.

Extraliga kadetek ČR 2019/20, základní skupina B – konečné pořadí: 1. Šternberk 56, 2. Brno 39, 3. Ostrava 38, 4. VK Prostějov 25, 5. Uherské Hradiště 20, 6. Přerov 2.
Extraliga kadetek ČR 2019/20, nadstavbová část – pořadí po 2. kole: 1. Liberec 23, 2. Chodov 21, 3. Brno 20, 4. Ostrava 17, 5. Šternberk 17, 6. VK Prostějov 13, 7. Plzeň 13, 8. Olymp Praha 9, 9. České Budějovice 9, 10. Pardubice 5, 11. Přerov 5, 12. Uherské Hradiště 2.
Tato tabulka se v předčasně ukončené sezóně stala konečným pořadím soutěže.

Hráčská soupiska kadetek VK Prostějov v soutěžním ročníku 2019/20 (abecedně):
Barbora Balvanová, Viktorie Dominiková, Zuzana Dostálová, Edita Doubková, Andrea Fabikovičová, Kateřina Hrubá, Tereza Hudečková, Nikola Linhartová, Simona Marešová, Magdaléna Plisková, Veronika Plisková, Andrea Píchalová, Adéla Sovíková, Barbora Stopková, Darina Tesařová, Hana Vilímová, Petra Vilímová, Anna Židová.

V PŘÍPADĚ MÍSTA FOTO Z NETU

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...