Dobré odpoledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už v minulých dvou týdnech se Večerníku díky exkluzivním rozhovorům podařilo zjistit, že volejbalistky VK Prostějov opustí Nikola Stümpelová určitě a Lucie Nová dost možná. V pondělí 27. dubna pak vyšla najevo ještě konkrétnější informace: obě jmenované hráčky přestupují do UP Olomouc!

„Některé holky odejdou, dobrými výkony si udělaly jméno a byl o ně zájem jinde,“ naznačil již před měsícem sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada, že kvalitně šlapající mladý kolektiv nezůstane pohromadě ve stejném složení. Jeho slova následně potvrdil asistent trenéra Lukáš Sťahuliak, když prozradil, že společně se svou životní partnerkou, slovenskou blokařkou Stümpelovou míří jinam. „Vždy se rozhodujeme spolu s Nikčou, co bude pro nás oba nejlepší a nejpřijatelnější. V Prostějově jsme byli moc spokojení, proto pro nás byl těžký krok udělat rozhodnutí, že odejdeme. Bude nám to tu moc chybět,“ sdělil Sťahuliak Večerníku.
O několik dnů později připustila svůj možný konec čtyřletého angažmá ve VK i smečařka Nová. „V Prostějově mám smlouvu ještě na jeden rok, ale s vedením klubu to zatím řešíme, úplně rozhodnuto není. Uvidíme, jak jednání dopadnou,“ nevyloučila Lucka svůj případný odchod na další štaci.
O budoucnosti dvojice hráčských opor Hanaček se pak vyjasnilo v momentě, kdy vedení olomouckého oddílu zveřejnilo aktuální složení svého kádru pro příští sezónu 2020/21. A na soupisce rivalského úpéčka se objevily též jmenované Stümpelová a Nová.
V posledních letech – a především od zavedení ekonomicky úsporných opatření v prostějovském klubu před dvěma roky – se častější exodus plejerek právě z Prostějova do Olomouce stal poměrně běžnou praxí. Například v létě 2018 se tímhle směrem přesunuly Julie Kovářová, Veronika Trnková i Andrea Kossányiová, loni je následovala Veronika Bezhandolska.
Nemluvě o tom, že nyní finančně silnější favorit UP už dříve nalákal do svých řad i jiné někdejší tahounky VK, například Šárku Kubínovou či Darinu Košickou. Ostatně takové přestupy bývají mezi českými oddíly dost běžné a zpravidla je ovlivňuje to, kde zrovna panují lepší podmínky z hlediska peněz.
Rovněž teď se dá předpokládat, že Nikola Stümpelová i Lucie Nová využily výhodnější nabídky od stále úřadujících mistryň republiky (byť v uplynulém, předčasně ukončeném ročníku UNIQA extraligy obsadily druhé místo za Šelmami Brno). Jejich tým prošel velmi razantní obměnou, a proto není úplně vyloučeno, že by naopak některá olomoucká volejbalistka mohla zamířit z hanácké metropole o patnáct kilometrů jižněji.
„Mančaft na další sezónu máme v podstatě hotový. Většina děvčat zůstane a povedlo se nám sehnat posily, věřím, že adekvátní,“ ujistil před časem Miroslav Čada. Aktuálně vékáčko na svém facebookovém profilu zveřejnilo formou zábavného puzzle jméno první hráčky, s níž počítá pro další soutěžní ročník 2020/2021. Jde o jednadvacetiletou smečařku a klubovou odchovankyni Anetu Weidenthalerovou.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...