Dobrý podvečer, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Postupně se uvolňující koronavirová opatření a s tím související lepší podmínky ke sportovní přípravě ve větších počtech lidí na jednom místě přiměly vedení volejbalového oddílu VK Prostějov k opětovnému zahájení společných tréninků. A to napříč skoro všemi věkovými kategoriemi.

Hlavní kouč dospělého výběru vékáčka Lubomír Petráš chtěl původně přípravu znova odstartovat až ve chvíli, kdy vládní nařízení umožní bezproblémový přístup do sportovních hal. Takový stav bez větších omezení sice zatím nepanuje, přesto však Hanačky již makají spolu. „První trénink jsme měli v úterý 28. dubna a teď pojedeme denně kromě víkendů, jako během klasické letní přípravy. Většinu času trávíme venku, běháme a cvičíme. V rámci momentálně povolených norem využíváme taky některé vnitřní prostory, snažíme se tedy i posilovat a pinkat s balóny. Samozřejmě při dodržení veškerých hygienických opatření,“ zdůraznil Petráš.
Zdravotní hledisko bude i nadále stěžejní, ovšem zároveň všichni doufají v další posuny směrem k normálnímu trénování. „Po měsíc a půl trvající pauze je pochopitelně důležité obnovit v co největším rozsahu práci s míčem. Snad tedy dojde k otevření Národního sportovního centra i Sportcentra DDM Prostějov a stát umožní normální přípravu rovněž kolektivním halovým sportům,“ přál si Petráš.
Ze stávajícího kádru přišel o blokařku Nikolu Stümpelovou a smečařku Lucii Novou, obě totiž přestoupily do UP Olomouc. Většina ostatních plejerek „A“-družstva VK se do společné dřiny okamžitě zapojila. „Výjimkou jsou Míša Zatloukalová, jež má nějaké zdravotní problémy, a Verča Boudová, která si na tenhle týden domluvila brigádu v lese. Další holky makají a máme radost, že jsme po té delší době zase v pořádku pohromadě,“ konstatoval Petráš.
Ještě dříve než prostějovské ženy se do obnoveného víru tréninkového procesu vrhly mládežnické volejbalistky vékáčka. „My jsme začali už od pondělka 27. dubna, a to s juniorkami. Postupně se v dalších dnech přidávaly kadetky, starší i mladší žákyně. A uvidíme, co přípravka,“ informoval šéftrenér klubových nadějí Aleš Novák. Náplň mají hanácké dívčí talenty zpod vysoké sítě dost pestrou. „Především běháme, cvičíme a posilujeme, ale taky jsme si zahráli tenis. A v rámci možností pinkáme i s volejbalovými míči, jeden den jsme se přesunuli do písku na beach. Uvidíme, jak se bude vyvíjet uvolňování vládních nařízení, podle toho přípravu dál uzpůsobíme,“ upřesnil Novák. Rovněž on ujistil, že jsou dodržována všechna hygienická opatření. „Holky s tím nemají žádný problém, jsou disciplinované. Pokud je to nezbytné, nosí roušky, nedochází ke vzájemným kontaktům a pravidelně dezinfikujeme balóny i jiné tréninkové vybavení. Zdraví je na prvním místě, současně se snažíme znovu dostat děvčata do tempa, plynule přejít z individuální přípravy zpátky na skupinovou,“ přiblížil Novák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...