Dobré dopoledne, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ačkoliv byl soutěžní ročník 2019/2020 vinou nástupu koronavirové epidemie předčasně ukončen a nedohrán, volejbalistkám VK Prostějov i tak přinesl spoustu jedinečných momentů. V našem novém cyklu se nyní v každém čísle ohlížíme za jedním z TOP okamžiků, které Večerník nejvíc zaujaly.

Dnešním druhým pokračováním podrobněji připomeneme asi vůbec nejcennější zápasový triumf uplynulé sezóny. Přišel za situace, kdy Hanačky měly za sebou vydařenou přípravu i výsledkově povedený start do extraligové soutěže, byť úvodního vítězství 3:1 na půdě Dukly Liberec dosáhly po nijak skvělém výkonu i díky trápení Severočešek. Ve 2. kole přijel do haly Sportcentra DDM nejatraktivnější možný soupeř: favorizovaná UP Olomouc. Rozjetý domácí tým buď mohl potvrdit svůj nečekaně výtečný vstup, nebo se proti krajským konkurentkám takzvaně vrátit zpátky na zem. Všeobecně se předpokládalo spíš naplnění druhé varianty.
Začátek střetnutí tomu naprosto odpovídal, kralovalo viditelně klidnější hostující družstvo. Mladý výběr vékáčka se na první pohled potýkal s velkou nervozitou z premiéry na vlastním hřišti, kupil nevynucené hrubky a rivalkám doslova daroval rychlý náskok 3:10, posléze 6:13.
Potom však přišla na servis smečařka Lucie Nová, při jejíž sérii kvalitních podání se krajské derby jalo prudce otáčet (11:13). Ranařka Gabriela Kopáčová střílela jednu útočnou bombu za druhou a výborně fungovala i obrana, zatímco zaskočené plejerky úpéčka se ukrutně trápily na přihrávce. A totálně vypadly z role. Po rychlém vyrovnání na 14:14 i brzkém obratu na 18:17 rozhodl zahajovací set únik z 19:19 na 23:19.
Hlediště sice nebylo diváky nijak extra zaplněno, přesto slibný vývoj zprvu zakřiknuté fanoušky pořádně rozpumpoval. Ucítili, že obhájkyně mistrovského titulu nejsou ve své kůži a ve vzduchu čím dál víc visí možná senzace. Vítanou podporou hnané Prostějovanky toho využily k utužení své herní převahy, ve druhé sadě měly do stavu 20:15 permanentně navrch. Pak se nefungující olomoucký celek na chvíli vzpamatoval dotažením na 20:19, leč hrozbu promrhání slibného vývoje odvrátila velice dlouhá dramatická výměna. Při téhle maratónské rozehře šel balón víc než dvacetkrát přes síť, než ji ukončila heroická bojovnost VK. A od tohoto okamžiku se domácí lvice už neohlížely zpět.
Ve třetím dějství utekly ze 4:4 na 8:4 a 14:7, jejich působivý volejbalový koncert pokračoval. Naopak tahounky vysokoškolského souboru Šárka Kubínová, Gabriela Orvošová, Veronika Trnková i Martina Michalíková střídaly občasné záblesky zlepšení s novými propady, jejich ostatní parťačky se absolutně nechytaly. A jakmile Petrášovy svěřenkyně na pár minut ztratily tempo (15:11), hned jej znovu nabraly (21:11). Aby jejich parádní kolektivní práce vygradovala v šokující debakl uštědřený hlavnímu adeptovi na ligové zlato – 25:20, 25:19, 25:14!
„Já tomu ještě úplně nevěřím. S holkama jsme si hned po utkání říkaly, jestli jsme fakt vyhrály, nebo se nám to jen zdá. Protože dát Olomouci 3:0 za hodinu a čtvrt nikdo nečekal. Teď jsme ale samozřejmě moc šťastné, že se nám to povedlo,“ smála se v nádherném sobotním podvečeru na sklonku loňského září Lucka Nová, sama ještě v příjemném šoku z překvapivě hladké výhry.
„Na úvod sezóny to byl z naší strany hodně povedený zápas. Šli jsme do něj s velkým nasazením a dokázali překonat horší úvod s řadou nevynucených chyb, taktických i zbytečných. Potom se holkám začalo dařit, daly do hry pozitivní emoce i maximální bojovnost a využily toho, že Olomouc viditelně nebyla ve formě. Celý mančaft šel skvěle za cenným vítězstvím, které však nesmíme přeceňovat,“ zachovával svůj typicky opatrný nadhled kouč Lubomír Petráš.
Zastavit prostějovskou euforii ale nemohl, neboť letně oslabený a výrazně omlazený mančaft se po dvou kolech UNIQA extraligy ČR 2019/2020 usadil v čele tabulky. A to byla všemi nečekaná bomba!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...