Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Nejvyššího vítězství v dosavadním průběhu této sezóny dosáhly volejbalistky VK Prostějov, když na vlastním hřišti smetly Šternberk souhrnným poměrem míčů 75:49. Při tak jasném výsledku není divu, že byly lepší úplně ve všech činnostech, většinou výrazným rozdílem.

Útok měly úspěšnější o deset procent (40:30) a přihrávku rozdílem osmi procent (43:35), víc se jim dařilo také na podání (esa 8:5) i při obraně na síti (bloky 7:4). Navíc se dopustily mnohem menšího počtu chyb v zakončení (7:15), celková užitečnost obou týmů se součtem veškerých statistických aspektů dostala do naprosto jiných sfér (+33, respektive +1).
Hostující družstvo aspoň trochu držel dobrý výkon nahrávačky hostující z vékáčka Nicole Šmídové (úspěšnost ulívek 80 procent, užitečnost +5), ofenzivní schopnosti americké blokařky Olivie Kofie (útok 67 procent) a kvalita izraelského libera Katriny Zilberman (příjem 64 procent).
Z domácího kolektivu opět nejčastěji bodovala univerzálka Gabriela Kopáčová (16 včetně 4 es, užitečnost +12), která se po nemoci už cítila lépe než v Brně. Hodně se dařilo smečařce Karolíně Fričové (12 bodů, zakončení 55 procent, přihrávka 60 procent, užitečnost +9), velice slušný výkon předvedly i střeďačka Nikola Stümpelová, nahrávačka Michaela Zatloukalová, libero Tereza Slavíková + střídající hráčky.

VK Prostějov – TJ Sokol Šternberk 3:0
STATISTIKY TÝMOVÉ
Úspěšnost útoku: Prostějov 40 % – Šternberk 30 %.
Úspěšnost přihrávky (positive + excelent): Prostějov 43 % + 9 % – Šternberk 35 % + 12 %.
Podání – esa/chyby: Prostějov 8/5 – Šternberk 3/5.
Bodové bloky: Prostějov 7 – Šternberk 4.
Celková užitečnost: Prostějov +33 – Šternberk +1.
STATISTIKY INDIVIDUÁLNÍ
Nejvíc bodů: Gabriela Kopáčová 16, Karolína Fričová 12, Nikola Stümpelová 10, Lucie Nová 6 – Amanda Sifferlen 8, Veronika Schandlová a Ema Kneiflová 7, Olivia Kofie 6.
Nejvíc bodových útoků: Gabriela Kopáčová a Karolína Fričová 11, Nikola Stümpelová 6 – Amanda Sifferlen, Veronika Schandlová a Olivia Kofie 6.
Nejvyšší úspěšnost útoku: Karolína Fričová 55 %, Gabriela Kopáčová 41 %, Nikola Stümpelová a Gabriela Kozmík 40 % – Olivia Kofie 67 %, Amanda Sifferlen 33 %, Ema Kneiflová 31 %.
Nejvíc bodových bloků: Nikola Stümpelová a Gabriela Kozmík 2, tři hráčky 1 – Amanda Sifferlen, Veronika Schandlová, Ema Kneiflová a Nicole Šmídová 1.
Nejvíc es: Gabriela Kopáčová 4, Nikola Stümpelová 2, Michaela Zatloukalová a Aneta Weidenthalerová 1 – Ema Kneiflová 2, Amanda Sifferlen 1.
Nejvyšší úspěšnost přihrávky (positive + excelent): Lenka Knorová 67 % + 0 %, Karolína Fričová 60 % + 10 %, Tereza Slavíková 57 % + 29 % – Katrina Zilberman 64 % + 36 %, Veronika Schandlová 50 % + 0 %, Aliaksandra Karabinovich 41 % + 13 %.
Největší užitečnost: Gabriela Kopáčová +12, Karolína Fričová +9, Nikola Stümpelová +7, Gabriela Kozmík +4 – Olivia Kofie, Ema Kneiflová a Nicole Šmídová +5, Amanda Sifferlen +1. 


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...