Dobrý podvečer, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vzhledem k odchodu šesti hráček z loňského kádru – a navíc ve většině případů členek základní sestavy – potřebují volejbalistky VK Prostějov nutně doplnit soupisku i posílit. Úvodním krokem na této cestě je příchod dvou nových plejerek.

První z nich? To je pod vysokou sítí dostatečně známé jméno – Gabriela Kopáčová! Jednadvacetiletá univerzálka či smečařka se narodila 24. června 1998 v Českých Budějovicích, měří 185 centimetrů, váží 77 kilogramů a na Hanou zamířila z KP Brno.
S volejbalem začínala v SK Hlincovka České Budějovice, jako starší žákyně zamířila do Králova Pole a s tamními mládežnickými týmy získala mistrovské tituly v kategorii kadetek i juniorek. Zároveň prošla všemi reprezentačními výběry České republiky včetně ženského, za který startovala například ve World Grand Prix 2017.
V uplynulé sezóně naskakovala za jihomoravské družstvo coby druhé účko, když jedničkou daného postu byla Taylor Fricano z USA. Kopáčová tak v 25 extraligových zápasech absolvovala 34 setů a dosáhla 80 bodů s útočnou úspěšností 37 procent a celkovou užitečností +20.
„Gábina má už několik let zkušeností z nejvyšší české soutěže, dostala se i do nároďáku a patří mezi kvalitní ligové hráčky. Přitom je ještě mladá se slibným potenciálem dalšího zlepšování. My s ní počítáme na diagonální pozice, což znamená, že u nás může nastupovat na smeči i univerzálu,“ okomentoval získání hráčky s přezdívkou Kopy sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.
Současně prozradil též druhou posilu, kterou se stala Lenka Knorová. Rovněž v tomto případě jde o smečařku nebo univerzálku narozenou 30. srpna 2000 v Českých Budějovicích, letos na konci letních prázdnin tedy oslaví teprve devatenácté narozeniny. Měří 180 centimetrů a váží 70 kilogramů.
Také ona zahájila volejbalovou kariéru v SK Hlincovka, následně pokračovala všemi mládežnickými kolektivy VK Madeta České Budějovice. Též se opakovaně dostala do národní reprezentace kadetek a juniorek ČR, navíc v sezóně 2017/18 pomohla týmu VK ČEZ České Budějovice k triumfu v první lize žen. „Lenku jsme získali z extraligové juniorky jihočeského oddílu. Jde o velký talent a hodně šikovnou diagonální hráčku, jejíž schopnosti u nás chceme dál rozvíjet. Kromě toho může získávat své první zkušenosti mezi republikovou elitou dospělé kategorie v našem omlazeném mančaftu,“ řekl Čada k angažování Knorové.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...