Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Přehršel zvratů obsahovalo televizní utkání 23. kola UNIQA extraligy žen ČR 2018/19, v němž prostějovské volejbalistky usilující o druhé místo po nadstavbové části nakonec udolaly pražský Olymp ve čtyřech sadách. Tu čtvrtou přitom zachránily ze šesti setbolů soupeřek a nedošlo tudíž na tiebreak, k němuž se již schylovalo. VK se šťastným triumfem průběžně posunul na zmíněný stříbrný post, zatímco PVK prohospodařil minimálně jednobodový zisk.

Naprosto vyrovnaný byl úvod střetnutí, skóre se neustále přelévalo ze strany na stranu. Po obratu ze 4:6 na 10:8 už to vypadalo, že se domácí tým víc rozjíždí, ale místo toho na několik minut vypadl z tempa a lépe bránící soupeř razantně otočil na 11:14. Tohle vedení důraznější Pražanky dlouho držely, dalším náporem dokonce odskočily ještě výrazněji (15:16 – 15:19). Pak ale vyrobily dvě nevynucené chyby vyhozenými útoky do autu, což Hanačky postavilo na nohy. Navíc skvěle zapodávala střídající Weidenthalerová a po šestibodové sérii rázem světelná tabule ukazovala 21:19. Následnou koncovku favoritky těsně zvládly proměněním až třetího setbolu – 25:23.

Vydřená první část však Prostějovu herní pohodu nezajistila. Naopak Olymp vtrhl do druhého dějství jako velká voda a okamžitě unikl na 0:4. Nepříjemné manko vékáčko zlikvidovalo uprostřed sady, kdy pronikavým zkvalitněním výkonu předvedlo masivní zvrat ze 7:10 na 14:12. Jenže scházela stabilita, tudíž rozhozené plejerky PVK se vzápětí vzpamatovaly a získaly čtyři výměny za sebou (14:16). Tím se genius loci přesunul zpět k Mitáčovým svěřenkyním, které jasně ovládly zbytek tohoto zápasového dílu – 20:25.
Hanačkám se předchozí pasáž hrubě nepovedla, vyrobily během ní řadu lehkých hrubek. Nicméně třetí pokračování otevřely jako vyměněné, náhle na taraflexu jednoznačně kralovaly (3:1, 9:3). Přitlačily servisem i zakončením, zvedly defenzivu. Leč převaha jim zase nevydržela, přišel nový výpadek (10:4 – 10:8). Nejvíc ženám v růžovém haprovala ofenzivní činnost, spolupráce nahrávačky s útočnicemi moc nefungovala, smečařská úspěšnost tím byla obecně velmi nízká. Ve druhé polovině setu číslo tři se ovšem tuhle slabinu podařilo odstranit a hle, domácí kolektiv měl rázem navrch rozdílem třídy, byť mu to protivnice usnadnily hromadou vlastních minel – 25:17.
Nevyrovnaný mač ve stylu nahoru dolů ale nijak nepolevoval, zkraje čtvrté edice tak šel dopředu pro změnu červený mančaft (2:5, 5:10). Skórersky jej hodně táhly Staňková s Purchartovou, jež domácí hráčky nezvládaly účinně zastavovat. A opakované propady výkonu VK umožňovaly náhle rozparáděnému družstvu z české metropole hájit svou momentální nadvládu až téměř do úplného finiše. Jenže za zdánlivě loženého stavu 19:24 bitvu ukončilo definitivně poslední otočení průběhu. Úřadující mistryně republiky šly do závěru na plné pecky, odvrátily pět setbolů za sebou (!), potom ještě jeden a hned svůj premiérový mečbol využily. Strhujícím sprintem do cíle tudíž urvaly potřebné tříbodové vítězství – 27:25 a 3:1!

ZAZNĚLO NA TISKOVCE…
Lubomír PETRÁŠ – VK Prostějov
„Jsme rádi za tři body, ale uvědomujeme si, že náš výkon opět nebyl optimální. Provázela jej zbytečná nervozita, dělali jsme hodně jednoduchých chyb hlavně v mezihře, k tomu přidali zase trápení v útoku. Tyhle nedostatky zavinily horší herní projev, a tak největším pozitivem se jednoznačně stala otočená koncovka čtvrtého setu. Tam z holek všechno spadlo, přestaly se bát, šly do výměn naplno a bojovností vydřely vítězství bez nutnosti absolvovat tiebreak.“
Stanislav MITÁČ – PVK Olymp Praha
„Mé hodnocení logicky musí být rozporuplné. Spokojení můžeme být s vývojem zápasu do stavu 19:24 ve čtvrté sadě, do kdy jsme s domácími sváděli vyrovnanou partii a měli zaděláno na pětiseťák, přičemž tiebreak je loterie. Naopak hrubá nespokojenost u nás panuje s úplnou koncovkou, kterou jsme trestuhodně neusmečovali, navíc tam udělali několik svých chyb. A tím se připravili minimálně o jeden získaný bod.“

UNIQA EXTRALIGA ŽEN ČR 2018/19 – 23. KOLO

VK Prostějov – Olymp Praha 3:1 (23, -20, 17, 25)

Rozhodčí: Kostka a Horký. Čas: 118 minut. Diváků: 420.
Sestava Prostějova: Nová 15, Bezhandolska 7, Horká 18, Kojdová 13, Rutarová 10, Zatloukalová 2, libero Slavíková – Weidenthalerová 1, N. Šmídová, Toufarová 6. Trenéři: Lubomír Petráš a Lukáš Miček.
Sestava Olympu: P. Šmídová 6, Komárková 10, Purchartová 17, Kalhousová 8, Staňková 18, Šimáňová 11, libero Stavinohová – Černá 1, Yakushkina 2, Fomenková. Trenéři: Stanislav Mitáč a Martin Hroch.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...