Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Deset let byly prostějovské volejbalistky zvyklé téměř bezvýhradně porážet své největší sokyně z Olomouce. Od aktuálního ročníku 2018/2019 se však karta dle předpokladů otočila, neboť tým VK loni v létě výrazně oslabil, naopak výběr UP notně posílil. A vzájemné souboje teď vcelku logicky patří novým favoritkám.

Další potvrzení změněného trendu přišlo v sobotním podvečeru, kdy vékáčko na vlastní palubovce navzdory velké snaze podlehlo krajským konkurentkám 1:3 (-26, -15, 24, -20). Bylo tím dodrženo pravidlo probíhající sezóny v tom směru, že Prostějovanky vždy získají aspoň jednu sadu, ale nedokážou své papírově silnější rivalky zdolat.
„Ze čtyř setů jsme velice slušně odehráli dva, které se nám povedlo dostat do vyrovnaných koncovek. První jsme těsně nezískali, tu ve třetí sadě ano. Celkově však byla znát herní převaha soupeře hlavně v dlouhých výměnách, z nichž většinu dokázal získat pro sebe. Navíc nedělal tolik chyb jako my a to také rozhodovalo. My jsme si těžko vytvářeli tlak podáním, naopak Olomouc nás v určitých fázích na přihrávce dost zatlačila. Což se projevovalo i v obraně, hosté byli důraznější útokem,“ trefně shrnul důvody nepříznivého výsledku kouč VK Lubomír Petráš.
Jak se shodnul se všemi dalšími aktéry divácky atraktivní bitvy, klíčovou roli měl závěr úvodního dějství. V něm totiž domácí tým otočil z 18:20 na 23:21 a následně měl dohromady tři setboly (24:22, 26:25), z nichž především ten druhý vyloženě volal po proměnění. Bohužel útok kapitánky Heleny Horké uletěl daleko do autu, načež hostující družstvo využilo svůj druhý setbol. A další vývoj duelu mělo kromě třetího dějství docela pevně v moci.
„Projevilo se, že Olomouc má vyrovnaný a široký kádr plný kvalitních i ostřílených hráček, které zvládají si na hřišti vzájemně pomoct. Jejich přednosti se projevují právě v rozhodujících okamžicích, které uhrají většinou lépe než naše méně zkušené holky. Přesto věřím, že i tak můžeme být schopni UP jednorázově porazit, ačkoliv vyšší kvalita momentálně je na jeho straně. Ovšem my se v první řadě musíme soustředit na něco jiného,“ uvažoval Petráš.
Na co? „Abychom pracovali na svém zlepšování, kdy jsme v předchozích týdnech díky dobrým výkonům zvítězili v Liberci i v Praze. Na úpéčko jsme nestačili, neboť jeho úroveň je ještě trochu jinde v porovnání s Duklou či Olympem. Přihrávku už sice máme o něco jistější oproti dřívějšku, ale dnešek odhalil rezervy pro změnu na servisu a v zakončení. Navíc jsme dělali hodně chyb v důležitých momentech. Tím pádem je zřejmé, že stále máme dost na čem makat směrem do blížícího se play-off,“ upozornil trenér Hanaček.
V UNIQA extralize žen ČR je po sobotě jisté prvenství olomouckých favoritek (59 bodů) v dlouhodobé části. Zatímco o druhé místo coby taktéž výhodné výchozí postavení se ve zbývajících třech kolech nadstavbové fáze poperou Prostějov (47) s Libercem (46). „Na boj o druhou pozici po nadstavbě se nechceme zbytečně moc upínat, i když samozřejmě chceme zůstat v pořadí před Duklou. Mnohem důležitější však bude potom úspěšně zvládnout čtvrtfinále, čímž bychom si otevřeli cestu do medailových bojů včetně finále, kam určitě chceme postoupit,“ zdůraznil Petráš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...