Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Žádnou senzaci volejbalistky VK Prostějov nezpůsobily, sportovní zázrak se z jejich strany v osmifinále evropského CEV Cupu žen 2018/19 nekonal. Přesto dokázaly papírově mnohem silnější CSM Alba Blaj během odvetného střetnutí potrápit a na vlastním hřišti sahaly minimálně po jedné získané sadě, což by se dalo považovat za dílčí úspěch. V konečném součtu si však předpokládaný postup přesvědčivě zajistil nejsilnější klub současného Rumunska.

Zápasová naděje Hanaček žila zejména v úvodním dějství, jehož většinu vedly a v závěru si vypracovaly tři setboly. „Do utkání jsme šli s tím, že budeme víc riskovat na podání i v útoku. První set nám to docela vycházelo, navíc soupeř se – částečně díky našemu tlaku – pomaleji rozjížděl a udělal několik lehčích chyb. My jsme jako outsider neměli co ztratit, odvážnou hrou se povedlo dostat až do slibné koncovky,“ analyzoval kvalitní vstup kouč vékáčka Lubomír Petráš.
Za stavů 24:22, 24:23 i 25:24 dokonce jeho svěřenkyně několikrát smečovaly na vítězné zavření zahajovací části. Leč neúspěšně. Naopak hosté vzápětí skóre otočili a hned svůj první setbol proměnili. „My jsme tam přestali být tolik agresivní, přišly několik zbytečných až naivních zaváhání a klíčový obrat. Nemyslím si, že by nám zisk první sady otevřel cestu třeba k celkové výhře, ale měli bychom aspoň ten jeden set. Což by nám udělalo proti natolik špičkovému družstvu radost. V rozhodujících momentech se však projevila kvalita Alby, zkušenosti jejích opor,“ pokračoval Petráš v rozboru.
Ani další pokračování úterního duelu nebylo marné, například ve druhém dílu Češky vedly 6:4 a ve třetím 8:5. Nabitá sestava protivnic tažená zahraničními legionářkami z několika zemí ovšem stav pokaždé rychle zvrátila, aby mač poměrně s přehledem kontrolovala. „V některých pasážích jsme se drželi dobře, ale v jiných se projevila velká síla soupeře, který nám pak vždycky víc odskočil. Vynikající přihrávkou dokázal ustát i naše ostré servisy a následně se prosazoval úderným zakončením, hlavně jsme vůbec nezvládali ubránit jeho střeďačky. V součtu je prostě Blaj o dost lepší než my, o jejím zaslouženém postupu nebylo větších pochyb,“ uznal prostějovský trenér.
Navzdory vyřazení po dalším rezultátu 0:3 nemusel tentokrát podléhat žádné sklíčenosti. „Toho úvodního setu je samozřejmě škoda, rozhodně jsme měli na to ho urvat. I tak mám ale z odvety mnohem lepší pocit než z prvního vzájemného zápasu. V Rumunsku jsme utrpěli debakl, zatímco dnes šlo o přijatelnou, dá se říct důstojnou porážku s vysokým favoritem. Celé působení v Poháru CEV určitě mělo smysl, náš omlazený tým nasbíral potřebné i cenné zkušenosti do dalších let. Včetně obou mladých nahrávaček, které solidně zvládly svůj mezinárodní křest ohněm v ženské kategorii. Tahle konfrontace snad mančaftu něco dá a teď se můžeme plně soustředit na české soutěže,“ zdůraznil Luboš Petráš.
Na závěr přidejme doušku z rumunského tábora. Lodivod CSM Darko Zakoc nejprve sympaticky ocenil zlepšení VK v porovnání s prosincovým soubojem na transylvánské půdě, načež se zamyslel nad možnostmi svého kolektivu v letošním CEV Cupu. „Celý jej vyhrát? To bychom pochopitelně moc rádi, ale půjde o strašně náročnou misi. Hned ve čtvrtfinále narazíme na Galatasaray Istanbul, jemuž se daří v našlapané turecké lize a má evidentně velkou kvalitu. Abychom takového soupeře vyřadili, potřebujeme ještě mnohem lepší výkon než tady v Prostějově. Nicméně loni se nám podařilo Galatasaray zdolat v semifinále Champions League a šanci rozhodně máme i tentokrát,“ pověděl Zakoč před rozloučením a opuštěním haly Sportcentra DDM.






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...