Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čas letí jako bláznivý a start nového ročníku UNIQA extraligy žen ČR 2018/2019 se blíží mílovými kroky, nastane už za měsíc a kousek. Společně s tím, jak první mistráky a ještě před nimi přáteláky začínají klepat na dveře, logicky proudí mezi fanoušky volejbalistek VK Prostějov (a zdaleka nejen u nich) stále častější debaty na téma, jak bude nadcházející sezóna elitní české soutěže vypadat.

Středobodem těchto diskusí samozřejmě jsou odhady, na co přebudovaný a už ne tolik hvězdný tým vékáčka bude v konkurenci svých největších tuzemských rivalů herně i výsledkově mít. „S kádrem, který se nám nakonec podařilo dát dohromady, chceme zabojovat o jednu z medailí,“ řekl už dříve nový hlavní kouč prostějovského družstva Lubomír Petráš.
Z papírového hlediska nelze než souhlasit. Stejně jako s všeobecně přijímaným předpokladem, že největšími favoritkami se momentálně stávají ženy UP Olomouc. „Tuto roli teď budou plnit a je na nich, jak si s ní poradí. Každopádně si myslím, že čelní příčky extraligové tabulky by v letošní sezóně mohla provázet velká vyrovnanost i zajímavost. Rozhodně větší než ve většině předchozích let. To jsme zpravidla dominovali výrazným způsobem,“ poskytl svůj pohled Miroslav Čada, který se z pozice trenéra VK přesunul na post sportovního manažera.
Od doby vzniku ambiciózního hanáckého klubu před jedenácti lety úpéčko ještě nikdy nešlo do top národní soutěže coby favorizovaný celek číslo jedna. Až nyní. Na paty mu přitom hodlá šlapat nejen Prostějov, ale také další protivníci větřící šanci útočit na úplný vrchol: TJ Ostrava, Královo Pole, Dukla Liberec či zajímavě posílené VK Brno. „Určitě se můžeme těšit na nesmírně zajímavý a patrně i velmi dramatický ročník, rozhodně lákavý pro fanoušky. Vyslovovat přitom nějaké prognózy ohledně konečného umístění takhle dopředu je hodně složité. Pravda se ukáže až na hřišti,“ odtušil Petráš.
Jeho dlouholetý starší kolega však již teď apeluje na příznivce desetinásobných mistryň republiky ve smyslu, aby od současného mančaftu neočekávali zázraky. „Naším cílem samozřejmě je dál předvádět v rámci možností co nejkvalitnější volejbal. Ale každý rozumný člověk snad musí vnímat současné složení našeho mančaftu a počítat s tím, že suverénní kralování z minulých roků je minulostí. Osobně věřím, že stále budeme schopni předvést špičkový výkon, ovšem stejně tak se dají někdy očekávat i výkony slabší. Po změnách v týmu včetně jeho omlazení určitě přijdou herní výkyvy a nebudeme se moci opřít o takovou stabilitu, na niž jsme si během uplynulých let zvykli,“ upozornil Čada.
Leč sympatické je, že plánované tahounky aktuálního vékáčka Helena Horká s Petrou Kojdovou si v rozhovorech nehodlaly dělat žádné výsledkové alibi. Naopak otevřeně mluvily o touze atakovat cenný kov a v případě, že se bude dařit, též o možnosti zapojit se do titulových bitev. Asistent kouče Lukáš Miček s kondiční trenérkou Solange Soares se pak zase shodli na jiné skutečnosti. „Velice důležitá teď bude divácká podpora. Dokud jsme jasně panovali, nehrála reálně tak klíčovou úlohu. Za současné situace a očekávané vyrovnanosti však právě pomoc fandů dostane úplně jiný, mnohem podstatnější rozměr,“ vyslali zřetelný vzkaz fanouškovským směrem.
Extraligové boje propuknou 6. října, napětí pomalu roste.

FOTO dropbox/marek
V minulé sezóně volejbalistky Prostějova porazily své rivalky z Olomouce ve všech vzájemných zápasech. Otočí se teď zajeté role, nebo ne? Foto: Marek Sonnevend

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...