Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Konec uplynulého týdne rozlousknul pouze jednu ze dvou tajenek ve vrcholícím zápasovém programu volejbalové UNIQA extraligy žen ČR 2017/18. V semifinále pokračuje moravské drama, zatímco baráž byla rozhodnuta jednoznačným způsobem.

UP Olomouc vs. TJ Ostrava 2:2 na zápasy
Olomouc - Ostrava 3:0 (18, 10, 23), Ostrava – Olomouc 3:2 (-21, 29, -15, 21, 13)
Za vyrovnaného stavu 1:1 na utkání měl extrémní důležitost třetí duel semifinálové série ve středečním odpoledni na Hané. A domácí favoritky jej zvládly bezpečně, pouze v dějství číslo tři je protivnice potrápily. „Vyšel nám začátek, což bylo po porážce v Ostravě moc důležité. Celkově by nás tohle vítězství mělo zklidnit, abychom si do čtvrtého střetnutí venku víc věřili,“ uvažoval trenér UP Jiří Teplý. „Soupeř opět potvrdil svou domácí sílu, přehrál nás na servisu i v útoku. Musíme hrát ještě bojovněji a na hraně rizika. Série pokračuje, těšíme se domů před naše fanoušky,“ neskládal zbraně kouč TJ Zdeněk Pommer.
Čtvrtý mač v sobotu na severu Moravy pak přinesl po týdnu další infarktové drama nedaleko polských hranic. A znovu nejtěsnějším poměrem v ostravský prospěch! Což znamená, že semifinále definitivně rozhodne až soudný duel číslo pět ve středu 18. dubna od 17.00 hodin ve Sportovní hale Univerzity Palackého. „Výborný zápas pro diváky a super konec pro nás. Šli jsme si za svým, bojovali o každý míč. Musíme však zlepšit příjem. Páté střetnutí sice hrajeme venku, ale je důležité, že jsme to dotáhli až k téhle rozhodující bitvě,“ cenil si Pommer. „Dnes byla Ostrava lepší, na rozdíl od minulého souboje tady, kdy to vyhrál někdo jiný. Domácí šli tentokrát víc za vítězstvím a byli důraznější. Na středu se musíme připravit a vrátit jim to,“ plánoval Teplý.

VK České Budějovice vs. Fénix Brno 3:0 na zápasy
Č. Budějovice - Fénix 3:0 (15, 20, 15)
Jihočešky si přivezly z jihomoravské metropole slibný náskok 2:0 na střetnutí a v baráži o příští extraligový ročník jim zbývalo jediné: doma potvrdit svůj postup z první ligy třetím triumfem. Což se jim povedlo hned v pátečním souboji číslo tři, přičemž vzájemné měření sil ovládly naprosto suverénně. „Potvrdili jsme výsledky z Brna a v dnešním zápase nepřipustili žádné významnější komplikace, z čehož máme velkou radost. Během celé série jsme ztratili jediný set, takže chci hráčky pochválit za to, jak k baráži přistoupily a jak ji zvládly,“ konstatoval navýsost spokojený Milan Šimonek, lodivod čerstvého nováčka nejvyšší tuzemské soutěže z Českých Budějovic.
„Chtěl bych pogratulovat Budějovicím k postupu do extraligy, protože si ho zasloužily a v celé baráži byly lepším týmem. My jsme samozřejmě zklamaní, ale bohužel se projevilo, že když celou sezónu prohráváme, tak neumíme vítězit. To soupeř jako čtyřnásobný vládce první ligy naopak umí, což podle mého názoru hlavně rozhodlo,“ smutně hodnotil Zdeněk Janoušek, kormidelník Fénixu. Ten UNIQA extraligu opouští po sedmi letech, z nichž plných pět roků nosil předchozí název Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...