Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dlouhodobá část UNIQA extraligy žen ČR 2017/2018 končí, zapomeňte. Hned jsou tady vyřazovací boje! Play-off elitní tuzemské soutěže začíná již o nejbližším víkendu a volejbalistky VK Prostějov ve čtvrtfinále narazí na jednoho z krajských protivníků - Přerov. Série na tři vítězná střetnutí přitom zahájí úvodním soubojem již tuto sobotu 17. března od 17:00 hodin v hale Sportcentra DDM.

 

Tým vékáčka na svého prvního soupeře v k.o. systému dlouho čekal a definitivně se jeho jméno dozvěděl až ve čtvrtek večer. To nejprve Šternberk podlehl na Olympu Praha hladce 0:3, čímž dal šanci právě přerovskému celku, aby ho přeskočil na klíčové osmé pozici. A svěřenkyně Radima Vlčka toho dokonale využily. Potřebovaly tříbodový triumf na půdě posledního Fénixu Brno, který skutečně porazily 3:0, a mohly tudíž slavit proklouznutí do play-off doslova za vteřinu dvanáct.

Tím by však jejich ambice měly hasnout, neboť prostějovský kolektiv je coby neporažený suverén základní i nadstavbové fáze jednoznačným favoritem nadcházejícího měření sil. „My si svou roli samozřejmě naplno uvědomujeme, tak jako vždy. A do čtvrtfinále jdeme s jasným cílem zbytečně si nekomplikovat situaci. Chceme všechny tři zápasy přesvědčivě vyhrát, tím pádem dosáhnout postupu do semifinále v nejkratším možném čase bez ztraceného setu,“ předestřel plán hlavní trenér žen VK Miroslav Čada.

Přesně takovým způsobem to ostatně dopadlo mezi oběma hanáckými družinami loni, kdy nejvýše nasazený mančaft zdolal soka z třicet kilometrů vzdáleného města ve všech třech mačích prvního vyřazovacího dějství 3:0. Ovšem neobešlo se to bez dílčích problémů, protože hned čtyři z devíti sad rozhodovala vyrovnaná koncovka. „Podstatné bylo, že jsme je všechny zvládli a nepřipustili ještě větší potíže. Uvidíme, jak se jednotlivá utkání budou vyvíjet tentokrát, ovšem zbytečně přicházet o sety určitě nehodláme,“ ujistil Čada.

Zajímavostí je, že volejbalistky Prostějova a Přerova se v extraligovém čtvrtfinále střetnou už počtvrté v historii, respektive za uplynulých jedenáct let. Pouze jeden duel z devíti přitom skončil jinak než 3:0 pro favorita: v sezóně 2007/08 outsider vzdoroval ve své malé hale 2:3. Jak z našeho kompletního přehledu níže vyplývá, úřadující devítinásobné šampiónky České republiky obecně nemívají na úvod play-off skoro žádné trable. V téhle fázi soutěže totiž nikdy nepodlehly v žádném utkání a kromě zmíněného dramatu na přerovské palubovce přišly o sadu jedině při výsledku 3:1 v Ostravě během ročníku 2010/11.

Nyní se jim postaví družstvo, v němž prim hrají dvě mladé odchovankyně protivníka Eva Svobodová na univerzálu a Magdaléna Jehlářová na bloku. A velkou zajímavostí je, že do základní sestavy patří hned trojice zámořských akvizic Makena Schoene, Megan Vander Meer (obě smeč), Michelle Gauthier (blok). Z pozice nahrávačky přerovský tým řídí uzdravená Prostějovanka Lucie Zatloukalová, jejíž souboj se sestrou Michaelou v prostějovských barvách bude tradičně pikantní. Z kolektivního hlediska by to ale každopádně mělo dopadnout jednostranným způsobem. Nejen proto, že obě vzájemné konfrontace letošní sezóny opanovaly Čadovy ovečky suverénně 3:0. „Jak už jsem řekl, nechceme žádné zbytečné komplikace. Je však potřeba nic nepodcenit a koncentrovaně jít zápas od zápasu za hladkým postupem,“ nadhodil ostřílený kouč.


VIZITKA ČTVRTFINÁLOVÉHO SOUPEŘE VK

Volejbal Přerov

Před více lety Hanačky opakovaně útočily na horní polovinu tabulky, jenže po výborném čtvrtém místě v roce 2013 přišlo hráčské oslabení, prudký pokles a pád až do spodních pater na nižší pozice. V minulé sezóně skončil přerovský tým osmý a letos dopadl úplně stejně.
Realizační tým
Hlavní trenér: Radim Vlček

Hráčská soupiska
1 Julie Dostalíková blokařka
3 Lucie Zatloukalová nahrávačka
4 Megan Vander Meer smečařka
8 Barbora Šádková libero
9 Lenka Kohoutová libero
10 Eva Svobodová univerzálka
11 Magdaléna Jehlářová blokařka
12 Viktorie Skálová smečařka
13 Michelle Gauthier blokařka
14 Makena Schoene smečařka
15 Lucie Šálková univerzálka
16 Viktorie Gogová nahrávačka

Vzájemné duely v této sezóně
9. kolo extraligy (2. prosince 2017): Prostějov – Přerov 3:0 (19, 17, 17). 18. kolo extraligy (27. ledna 2018): Přerov – Prostějov 0:3 (-11, -16, -14).

Celková bilance vzájemných střetnutí
Prostějov – Přerov 39:1 na zápasy (118:12 na sety)

tabulky vol prerov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...