Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Co se týče utkání evropské Ligy mistryň 2017/2018 v domácím prostředí, mají před sebou volejbalistky VK Prostějov loučení. Bude mít podobu dalšího maximálně atraktivního souboje základní skupiny B, tentokrát s italským favoritem Imoco Conegliano. Mezinárodní šlágr započne tuto středu 21. února od 17:00 hodin, dějištěm se samozřejmě stane hala Sportcentra DDM.

 

České šampiónky mají po čtyřech dosud absolvovaných kolech na kontě stejný počet porážek (třikrát 1:3, dvakrát 0:3) a bez jediného získaného bodu směřují dle předpokladů k poslednímu místu pořadí. To loňské finalistky Champions League a aktuální lídryně ligové soutěže země z Apeninského poloostrova mají přesně opačnou bilanci: čtyři vítězství a průběžné vedení v béčkové grupě! Výchozí pozice obou nadcházejících protivníků tak jen ztěží může být více rozdílná...

„Vzhledem k ohromné síle Conegliana i zatímním výsledkům je soupeř pochopitelně velkým favoritem. Přesto nesmíme jít do vzájemného střetnutí předem odevzdaní nebo dokonce poražení. Minulá bitva rovněž doma s Novarou nám sice po herní stránce moc nevyšla, což ale pro nejbližší zápas nic neznamená. Každý je úplně jiný a my stále musíme věřit v možné překvapení. Hlavní bude, abychom dokázali využít to málo šancí, které dostaneme,“ zkonstatoval před středečním soubojem klíčový faktor kouč vékáčka Miroslav Čada.

K dílčím příležitostem se jeho tým dostal v každém z odehraného kvarteta duelů. Třikrát z nich vytěžil zisk sady, dvakrát dokonce nebyl daleko od tiebreaku a tím výsledkové senzace. „Pokud bychom zahráli skvěle a navíc zvládli klíčové momenty, mohlo by se stát skoro cokoliv. Na druhou stranu musíme respektovat kvality Imoca, které jsou obrovské. A nestavět si žádné vzdušné zámky. Nejlepší je jít do tak těžkého utkání s otevřeným hledím, odvážně a bez zbytečného stresu. Nebát se, dát do toho své maximum, zkusit předvést co nejlepší volejbal. A podle okolností se uvidí, nač to bude stačit,“ přemítal Čada.

Každopádně účinkování Conegliana v letošní Lize mistryň je doslova impozantní. Nejprve přehrálo ve státním derby Novaru 3:1 (13, 18, -20, 14), poté si poradilo s Prostějovem opět 3:1 (14, -21, 16, 17) a následně prokázalo svou absolutní extratřídu dvojím udoláním Fenerbahce Istanbul, v obou případech famózním obratem z 0:2 na sety! Řežba v Turecku dopadla z pohledu hostitelek 2:3 (21, 25, -15, -17, -10), v Itálii pak domácí kolektiv uspěl 3:2 (-20, -18, 18, 22, 11). Výběr trenéra Daniela Santarelliho tudíž směřuje k prvenství ve skupině B a postupu do play-off, jenž si na Hané může definitivně zajistit. Tím větší bude jeho motivace.

Když nahlédneme do sestavy celku Imoco, najdeme tam logicky samé hvězdy, a to z mnoha různých zemí. Nahrávce velí Joanna Wolosz (Polsko), na univerzálu řádí Samanta Fabris (Chorvatsko), ze smečařských postů drtí Kimberly Hill (USA) a Samantha Ramos (Mexiko), na blocích ční Robin de Kruijf (Nizozemsko) s Annou Danesi (Itálie) a na liberu čape Monica De Gennaro (Itálie). „Co hráčka, to velká opora daného nároďáku. Žádný strach však není na místě, spíš je potřeba jít si užít špičkový zápas proti top soupeři a bojovat ze všech sil. Pro sebe i pro fanoušky, kterých snad dorazí co největší počet,“ nabídl Miroslav Čada recept, jak přistoupit ke středečnímu volejbalovému svátku.


Nový a teprve pět let existující klub vyrostl na základech zkrachovalého subjektu. Za krátkou dobu se bleskově vypracoval do absolutní italské špičky, loni dokázal získat mistrovský titul a letos na jaře dokonce vybojoval stříbro v Champions League, když pořádal závěrečný turnaj Final Four. Největší soupeř Novary.
Největší soupeř Novary.
Země: Itálie
Rok založení: 2012
Klubové barvy: modrá a žlutá
Domácí hala: Pala Verde
Treviso (kapacita 5134 diváků)
Největší úspěchy: italská liga - vítěz (2016), italský pohár - vítěz (2017), italský superpohár - vítěz (2016), Liga mistryň - 2. místo (2017)
Výsledky v evropských pohárech za poslední tři roky: 2. místo v Lize mistryň (2017), nestartoval (2016), osmifinále CEV Cupu (2015)
Umístění v domácí lize za poslední tři roky: 3. místo (2017), 1. místo (2016), 4. místo (2015).
Prezident: Piero Garbellotto
Hlavní trenér: Daniele SantarelliAsistent trenéra: Valerio Lionetti
Hráčský kádr: nahrávačky Athina Papafotiou (Řecko, 28 let, 180 cm, 67 kg) a Joanna Wolosz (Polsko, 27 let, 181 cm, 65 kg), blokařky Robin De Kruijf (Nizozemsko, 26 let, 193 cm, 79 kg), Raphaela Folie (Itálie, 26 let, 185 cm, 69 kg), Laura Melandri (Itálie, 22 let, 187 cm, 73 kg) a Anna Danesi (Itálie, 21 let, 195 cm, 77 kg), smečařky Kimberly Hill (USA, 28 let, 193 cm, 72 kg), Megan Easy (USA, 29 let, 191 cm, 70 kg), Samantha Bricio Ramos (Mexiko, 23 let, 188 cm, 60 kg) a Elisa Cella (Itálie, 35 let, 186 cm, 72 kg), univerzálky Samanta Fabris (Chorvatsko, 25 let, 188 cm, 79 kg) a Anna Nicoletti (Itálie, 21 let, 193 cm, 85 kg), libera Monica De Gennaro (Itálie, 30 let, 172 cm, 62 kg) a Silvia Fiori (Itálie, 23 let, 162 cm, 60 kg)
Vzájemné zápasy s Prostějovem: Imoco Conegliano – VK Prostějov 3:1 (14, -21, 16, 17)
Co říká o soupeři kouč
VK Miroslav Čada:
„Conegliano je podobný případ jako Novara. Také šlo za poslední roky ohromně nahoru, letošní účast ve finále Champions League hovoří sama za sebe. Prostě další absolutně špičkový klub nejvyšší mezinárodní úrovně, na který jsme narazili a jenž disponuje velkou hráčskou silou.“

Průběžná tabulka skupiny "B"
1. Imoco Volley CONEGLIANO 4 4 0 10
2. Igor Gorgonzola NOVARA 4 3 1 8
3. Fenerbahce SK ISTANBUL 4 1 3 6
4. VK PROSTEJOV 4 0 4 0


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...