Dobré poledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 agelky_prerovNa vlastním hřišti jsou ženy VK AGEL Prostějov v nadstavbové části UNIQA extraligy 2012/13 nadále suverénní. Po čtvrtečním klopýtnutí na Olympu Praha zvládly střetnutí 26. kola soutěže s vítěznou grácií, když jejich výkon v hanáckém derby proti PVK Přerov Precheza postupně gradoval až k naprosto pohodovému závěru.

VK Prostějov – PVK Přerov 3:0 (22, 19, 16)

Rozhodčí: Kostka a Krtička
Čas: 68 minut
Diváků: 400

Sestava Prostějova: Kossányiová, Hrončeková, Soares, Miletič, de Assis, Vincourová, libero Chlumská – Melichárková, Gomes. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Přerova: Murčinková, Ticháčková, Gálíková, Rosenbergerová, Mátlová, Dedíková, libero Radivojevičová – Skřičková, Gambová, Nucová. Trenér: Leopold Tůma.

Bodový vývoj – první set: 3:0, 4:2, 6:2, 6:4, 8:4, 8:6, 10:6, 10:9, 12:9, 14:10, 16:11, 17:14, 20:17, 22:17, 24:19, 25:22. Druhý set: 4:0, 5:3, 7:4, 7:6, 11:6, 12:8, 14:8, 15:10, 17:10, 20:11, 20:14, 21:17, 24:17, 25:19. Třetí set: 2:0, 4:1, 5:3, 9:3, 10:6, 12:8, 15:8, 15:11, 17:11, 18:13, 21:13, 23:14, 23:16, 25:16.

Úvodní dvě sady si byly hodně podobné. Domácí tým vždy rychle získal menší náskok a ten pak zvyšoval či o něj přicházel podle toho, kdo zrovna víc chyboval. Nepřesností a hrubek bylo na obou stranách hlavně v zahajovací části opravdu mnoho, jejich počet rozhodně převyšoval hezké momenty a výměny. Až s přibývajícím časem kvalita hry stoupala.

Co však bylo podstatné z výsledkového hlediska, Agelky neustále vedly a soupeřky vůbec nepouštěly nad sebe. Důvod spočíval v jejich vyšší úderové jistotě oproti výraznější chybovosti PVK, kterému sudí extrémně často pískali nečisté nahrávky. A prostějovskému pojetí svědčila také útočná pestrost, místy se přidala i solidní obrana. Co se skóre týče, v prvním dějství hostitelky trochu potrápila koncovka (22:17 – 24:22), zatímco druhý set měl o něco jasnější průběh.

Třetí pokračování zápasu se vyznačovalo největšími výkyvy, jak se říká: každý chvilku tahal pilku. Ale až po jednoznačném začátku, kdy vékáčko opět nabralo klíčový odstup (9:3). Pak favorit střídavě kolísal a zase unikal, až stupňovaným výkonem definitivně nechal přerovskou partu daleko za sebou. Fanoušky přitom potěšilo několik efektních smečí Hrončekové středem sítě, polařských skoků uzdravené Chlumské i viditelný přínos střídající Gomes. Duel nakonec vyzněl velmi jednostranně.

Miroslav Čada (kouč VK AGEL Prostějov):
„Celý zápas jsme měli pod kontrolou. Přerov nehrál zdaleka tak dobře, jako v minulém vzájemném střetnutí, kdy nás porazil. Dneska se mi herně líbily Veronika Hrončeková a po svém příchodu na hřiště i Ju Gomes, která zvedla stabilitu přihrávky, útoku i podání. Z naší strany panuje spokojenost, že jsme nepřipustili žádné drama a zvítězili hladce. Rezervy spočívaly v zakončení, jež mělo být od začátku efektivnější.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov):
„Stále opakuji, že ze všeho nejvíce záleží na našem projevu. Ten byl dnes dobrý, i když jsme se nevyvarovaly zbytečných chyb. Celkově jsme však utkání zvládly a snad už si ve zbytku sezóny dáme pozor na další výpadky.“

Leopold Tůma (kouč PVK Přerov):
„Počítal jsem s tím, že tady vyhrajeme aspoň jeden set. Bohužel jsme doplatili na spoustu vlastních nevynucených chyb, například ve střední části prvního setu jsme takhle domácím darovali šest bodů za sebou. Také mi vadí, že často nedokážeme využít čapnutých míčů v poli. Dnes se přidal i horší výkon nemocné nahrávačky a celkově jsme zápas Prostějovu sami odevzdali. Soupeř nás v kompletním složení přehrál ve všech činnostech.“

Dita Gálíková (kapitánka PVK Přerov):
„Dělaly jsme strašně moc nevynucených chyb, které nás možná stály zisk vyrovnaného prvního setu. Potom se Prostějov postupně rozehrál a rozhodovala hlavně naše špatná přihrávka společně se slabou obranou na síti.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...