Dobré dopoledne, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 vk_sternberkVelkou motivaci napravit sobotní klopýtnutí v Přerově a zároveň odčinit hladkou prosincovou prohru z vlastní palubovky přetavily prostějovské volejbalistky v suverénní vítězství. Ve 22. kole UNIQA extraligy ČR 2012/13 jasně přehrály TJ Sokol Frýdek-Místek, čímž se svému předvánočnímu katovi výsledkově pomstily i s patřičnými úroky. Náskok žen VK AGEL v čele tabulky zůstal po přesvědčivém triumfu na osmi bodech.

VK Prostějov – Frýdek-Místek 3:0 (11, 15, 20)

Rozhodčí: Trumpeš a Gall
Čas: 62 minut
Diváků: 300

Sestava Prostějova: Miletič, Žarkova, Soares, Kossányiová, de Assis, Vincourová, libero Gomes. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Frýdku-Místku: Dudová, Holišová, Jurčíková, Chudobová, D. Pavelková, Závodná, libero Spáčilová – Kojdová, A. Pavelková. Trenérka: Alexandra Dedková.

Bodový vývoj – první set: 0:1, 2:1, 3:3, 10:3, 12:4, 14:7, 20:7, 20:9, 23:10, 25:11. Druhý set: 2:0, 2:3, 4:3, 4:5, 6:5, 8:8, 12:8, 15:9, 15:11, 20:12, 23:13, 25:15. Třetí set: 0:3, 1:5, 3:5, 4:7, 6:7, 8:8, 10:9, 11:13, 13:13, 21:14, 22:16, 24:16, 25:20.

Jeden z dvojice delegovaných sudích Jaromír Antušák sice uvízl v zácpě na dálnici, ale díky operativnímu sehnání náhrady v osobě prostějovského arbitra Jakuba Galla začalo střetnutí  pouze s desetiminutovým zpožděním. Vyrovnané pak bylo jen malou chvíli, přesně do stavu 3:3. Pak domácí plejerky udeřily šňůrou sedmi bodů a rozjely se k velmi dobrému výkonu ve všech činnostech, čemuž zaskočené soupeřky nedokázaly čelit. Koncentrovaný favorit tak v úvodní části dominoval drtivě 25:11.

Hned od startu nového setu se však průběh srovnal. Sokol přestal tolik chybovat, naopak Agelky méně ubránily a nějakou dobu se skóre překlápělo na tu či onu stranu. Ovšem jakmile hanácké družstvo zatlačilo kvalitním servisem, dostávaly se hostující volejbalistky do velkých problémů jak na příjmu, tak v mezihře. Hlavně vůbec nezvládaly odvracet výborné útoky VK ze všech možných pozic a tím rozdíl znovu rychle narostl z 8:8 na 15:9. I koncovka poté vyzněla jednoznačně pro lídra soutěže – 25:15.

Další zápletka přišla zkraje třetího dějství. Severomoravanky v této fázi duelu získaly převahu díky zlepšenému podání i několika bodovým blokům, najednou odskočily do náskoku 1:5. Ten Čadovy svěřenky zlikvidovaly a otočily na 10:9, ale vzápětí opět ztrácely 11:13. Protivník se totiž chytil, bojoval a délka výměn se podstatně prodloužila. Leč týmu Prostějova za dané situace nedělalo potíže také zabrat naplno a zvýšeným nasazením včetně oživeného pole razantně odvrátit vzepětí TJ. AGEL přitom nejvíc bodoval tehdy, když podávala Kossányiová, právě takto zaznamenal další osmibodovou sérii (13:14 – 21:14). Jen s proměněním mečbolu v úplném závěru měly obhájkyně titulu poněkud trable, vyšel až pátý pokus – 25:20 a 3:0.

Miroslav Čada (kouč VK AGEL Prostějov):
„Náš dnešní výkon se mi líbil díky podstatně zlepšenému hernímu projevu oproti minulému utkání v Přerově. Tam to bylo křečovité a bez chuti, dneska naopak uvolněné, s velkou energií i nasazením a celkově kvalitní. Tím pádem jsem spokojený, slabších pasáží se tentokrát objevilo minimum. Většinu času jsme dobře přihrávali a mohli se opřít o výborný útok, čímž nedošlo k žádnému delšímu ujetí Frýdku v jednom postavení. Holky přidaly též dobrou obranu a dohromady pak vše proběhlo v klidu.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov):
„Zápas jsme měly pod kontrolou. Všechno se odvíjelo od dobrého servisu a přihrávky, náš projev byl po odpočinku a důkladné přípravě velice dobrý. Po prohře v Přerově jsme se maximálně soustředily, problémy měly jen v úvodu třetí sady vinou několika vlastních chyb. Ale celé družstvo zabojovalo a střetnutí zvládlo tak, jak mělo.“

Alexandra Dedková (trenérka TJ Sokol Frýdek-Místek):
„Z naší strany nešlo zrovna o kvalitní utkání, kupily jsme spoustu chyb hlavně na přihrávce. Teprve od třetího setu nastalo trochu zlepšení, jenže k obratu to nestačilo. Domácí si na nás po předchozí porážce určitě dávali velký pozor, zvlášť když podlehli i v minulém kole. Dostali se tím pod větší tlak nutnosti zvítězit a tomu odpovídala jejich vysoká herní aktivita. My jsme naopak nezvládali kromě příjmu ani bloky, absence Martiny Mukařovské byla znát. A rovněž nasazení zdaleka nedosahovalo potřebné úrovně.“

Katarina Dudová (kapitánka TJ Sokol Frýdek-Místek):
„Co k tomu říct? Vůbec jsme nezopakovaly výkon z minulého vzájemného utkání, Prostějov netrápily servisem jako tehdy a také útočně to z naší strany bylo mnohem slabší. Nemluvě o přihrávce. Až ve třetím setu jsme se trochu zvedly, předtím se na naší hře projevoval zbytečně velký respekt. Naopak soupeř si dal pozor a proto tak jasný výsledek.“


Zájezd fanoušků na extraligový zápas do Olomouce

Fanklub volejbalového oddílu VK AGEL Prostějov pořádá autobusový zájezd na utkání nadstavbové části UNIQA extraligy žen 2012/13 v rámci 23. kola této soutěže mezi SK UP Olomouc a VK Prostějov.

Derby dvou hanáckých týmů se hraje v sobotu 23. února od 17.00 hodin, sraz fanoušků je týž den v 16.00 hodin na parkovišti u haly Sportcentra DDM.

Zájemci se mohou hlásit prostřednictvím e-mailu na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na číslo 777 311 108, podmínkou je dát na sebe nějaký kontakt. Uzávěrka přihlášek je ve čtvrtek 21. února ve 20.00 hodin. A pozor: zájezd se uskuteční jen při dostatečném zájmu ze strany účastníků!

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...