Dobré dopoledne, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 agelkyPotřetí během jediného měsíce a krátce po zatím posledním vzájemném duelu se utkají volejbalistky VK AGEL Prostějov a PVK Olymp Praha. Tentokrát však půjde o mnohem víc než "jen" o běžné extraligové body. Dva nejlepší týmy probíhajícího ročníku se totiž proti sobě postaví ve finále Českého poháru žen 2012/13, jež hostí ve čtvrtek 14. února od 18.00 hodin Teplice.

„Před dvěma lety jsme zde organizovali obě finálová utkání Česko-Slovenského poháru, přípravné zápasy tu hrála mužská reprezentace proti Číně, takže organizace se nebojíme. Na finále Česko-Slovenského poháru přišlo 500 diváků, kteří viděli špičkový volejbal. Z tohoto důvodu jsme se opět zúčastnili výběrového řízení pro pořádání další takové akce,“ řekl manažer sportovní haly v Teplicích Jiří Janoušek.

„V okolí města je mnoho rekreačních klubů, které vítají jakoukoliv volejbalovou událost na republikové úrovni. Máme tu skvělé zázemí, s organizací pomáhají extraligoví volejbalisté z Ústí nad Labem i ligové dorostenky teplického Šanova. Máme dost dobrovolníků, kteří se rádi zapojí do pořádání,“ ujistil Janoušek. A jeho tip na výsledek čtvrtečního mače? „Hanácký tým stále bojuje se zraněními některých hráček, takže věřím, že opět uvidíme vyrovnané utkání. Přesto si myslím, že vyhraje Prostějov,“ odhadl.

Agelky půjdou do bitvy o pohárovou trofej v tradiční roli favoritek, kterou proti Olympu dokázaly v letošní sezóně zatím vždy potvrdit. Dvakrát ale zvítězily až po velkém boji těsně 3:2, teprve v sobotním střetnutí nadstavby UNIQA extraligy vše zvládly hladce 3:0. Což ovšem vůbec neznamená, že budou mít na severu Čech jednoduchou úlohu.

„Každý zápas je jiný a ačkoliv jsme teď Olymp porazili bez ztráty setu, nešlo o tak snadné utkání. Pokud by došlo k vyrovnání na 1:1, mohlo být vše mnohem vyrovnanější. My dobře víme, že soupeř je na tom dobře blokařsky a cítí šanci, že by proti nám aspoň jednou mohl výsledkově uspět. My se naopak musíme vyrovnat s psychickou zátěží u vědomí povinnosti vyhrát,“ upozornil hlavní trenér VK Miroslav Čada.

Výchozí pozici ale mají Hanačky slibnou, neboť v novém kalendářním roce viditelně roste jejich forma. „Hlavně po vydřeném vítězství na Olympu se děvčata vnitřně uvolnila, od té doby už nejsou v takové křeči a víc si věří. Současně mají z volejbalu větší radost, projev na hřišti je živější, mančaft působí o poznání týmověji. Po herní stránce nám moc prospělo, jak dobře se na liberu adaptovala Ju Gomes. Ona má úžasný cit pro přihrávku i obranu v poli a když si zvykla na pro ni nezvyklý post, prospělo to organizaci hry celého kolektivu v defenzivě, na což se v přípravě dost zaměřujeme,“ rozebral Čada.

Obvyklou výhodou Pražanek je, že coby mladé vyzývatelky favorizovaného soka nemají co ztratit a mohou jedině získat. Kouč PVK přitom odmítl, že by o uplynulém víkendu na Hané - vzhledem k nadcházejícímu finále ČP - jakkoliv taktizoval. „Nic takového, na hřiště šly aktuálně nejlepší hráčky. Naším stěžejním cílem je udržet po nadstavbové části současné postavení v tabulce, abychom šli do play off ze druhé příčky. Tím pádem žádné taktizování není na místě,“ pravil Stanislav Mitáč.

14. února v Teplicích to jeho soubor proti AGELu každopádně znovu zkusí. „Klíčové bude, nakolik se Prostějovu dokážeme vyrovnat útočně. Právě v téhle činnosti nás teď doma jasně předčil a pro holky byl tento zápas poučením, aby si uvědomily, kam patří. Obhájce však hned v nejbližším souboji můžeme mnohem víc potrápit a právě s tím do pohárového finále půjdeme,“ zdůraznil Mitáč.

Výbornou zprávou pro všechny příznivce volejbalu je, že čtvrteční duel vysílá prostřednictvím internetového on-line přenosu TVCOM na webové adrese www.tvcom.cz!


 

Cesta VK AGEL Prostějov do finále Českého poháru

Čtvrtfinále: Slavia Praha – Prostějov 0:3 (-24, -17, -16) a Prostějov – Slavia Praha 3:0 (16, 21, 19).

Semifinále: Prostějov – PVK Přerov 3:0 (24, 18, 22) a PVK Přerov – Prostějov 0:3 (-14, -18, -14).

Cesta PVK Olymp Praha do finále Českého poháru

2. kolo: Karlovy Vary – Olymp 0:3 (-8, -6, -12).

Čtvrtfinále: Olymp – TJ Ostrava 3:0 (22, 22, 14) a TJ Ostrava – Olymp 1:3 (-19, 23, -16, -20).

Semifinále: Olymp – UP Olomouc 3:0 (21, 17, 25) a UP Olomouc – Olymp 3:2 (-14, 22, 26, -21, 11).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...