Dobré odpoledne, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poslední střetnutí základní části UNIQA extraligy žen 2012/13 si volejbalistky VK AGEL Prostějov užily v klidu a pohodě. Proti suverénně nejmladšímu výběru soutěže VK SG Brno měly v 18. kole potíže jen zpočátku, pak už si jednoznačně poradily a daly razítko na své prvenství po dlouhodobé fázi.

VK Prostějov – SG Brno 3:0 (14, 10, 9)

Rozhodčí: Rychlík a Pavelek
Čas: 56 minut
Diváků: 300

Sestava Prostějova: Miletič, Hrončeková, Hippe, Kossányiová, Žarkova, Vincourová, libero Gomes – Melichárková, Soares, Zatloukalová. Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Brna: Kurková, Nálezková, Holečková, Najbrtová, Kubíčková, Herbočková, libero Uhlířová – Slámová, Beránková, Vorlová, Pospíšilová, Hudylivová. Trenér: Ondřej Marek.

Bodový vývoj – první set: 2:3, 4:3, 5:6, 6:8, 14:8, 19:9, 19:11, 21:11, 24:12, 25:14. Druhý set: 0:1, 4:1, 14:2, 16:4, 16:6, 18:6, 21:9, 25:10. Třetí set: 3:0, 5:3, 8:3, 18:4, 20:5, 22:6, 22:8, 25:9.

Úvod byl hodně překvapivý, neboť mladičký hostující tým vůbec nechyboval, dobře útočil i bránil a jasného favorita dokázal chvíli předčít. Nečekaně se utkání vyvíjelo do stavu 6:8, poté nastal razantní obrat. Problémy soupeřkám nadělalo dlouhé plachtící podání Miletič, rázem se zvedla celá hra Agelek (především smeč) a po několika bodových šňůrách tak ovládly zahajovací část hladce 25:14.

Ve vítězném sprintu pokračoval hanácký kolektiv i zkraje následujícího setu, kdy na SG platil pro změnu servis Hippe (4:2 – 14:2). Brněnské elévky se potýkaly hlavně s přihrávkou, ze špatného příjmu pramenila kupa dalších nepřesností. Až v půlce dějství začaly Markovy svěřenky opět pravidelně ztrátovat  a dosáhly aspoň na dvouciferný výsledek – 25:10.

Předpokládaný směr, jenž zápas dostal, potvrdil rovněž poslední set. Kvalitním podáním ho tentokrát ozdobila Žarkova a po jejích deseti bodech za sebou znovu nebylo co řešit (8:4 - 18:4). Vesměs náctileté Jihomoravanky se sice snažily, jenže na účastníka evropské Champions League to logicky nemohlo stačit. V domácím dresu se na hřiště dostala i juniorská reprezentantka ČR Zatloukalová a též zásluhou jejího vydařeného debutu v ženské extralize vékáčko uspělo tak vysoko, jak papírově mělo – 25:9 a 3:0.

Miroslav Čada (kouč VK AGEL Prostějov): „Jsem spokojený, holky soupeře nepodcenily a předvedly kompaktní výkon bez zbytečných chyb. Jen úvod nám trochu utekl, když hostům vycházel servis i útok, což se chvilku může stát. Nebylo to o naší slabé koncentraci. Potěšilo mě, že jsme mohli dát šanci mladé nahrávačce Míše Zatloukalové, která s týmem jeden týden trénuje. Ukázala, že nejde jen o sparing a kdyby se něco stalo, může naskočit.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov): „Kromě začátku jsme měly utkání pod kontrolou a konečně doma odehrály klidný zápas bez nervů a s výkonem, na který se dalo dívat. Je přitom moc dobře, že se do rytmu mohla dostat mladá Míša Zatloukalová coby náhrada za Míšu Jelínkovou, než se uzdraví. Má naši podporu a svou premiéru zvládla.“

Ondřej Marek (kouč VK SG Brno): „Věděli jsme, že to tady bude těžké, každý ví o síle Prostějova. Začátek však byl z naší strany hodně statečný a škoda, že jsme dobrý výkon neudrželi déle. Celkově se dost trápíme na přihrávce, od čehož se odvíjí všechno ostatní. Pokud máme solidní příjem, dostáváme se do hry, v opačném případě moc ne. A soupeř nás dneska velmi tlačil servisem, což jsme nezvládli.“

Michaela Kubíčková (kapitánka VK SG Brno): „Do utkání jsme šly absolutně bez zábran, Prostějov byl jasným favoritem. Snažily jsme se hrát odvážně a bojovat, jenže to vycházelo jen ze začátku. Potom nás domácí tým dostal pod velký tlak na přihrávce, bodově hodně odskakoval a bylo těžké s ním držet vyrovnaný krok.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...