Dobré dopoledne, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 vk_prerovVětšina prvního semifinálového duelu Českého poháru žen 2012/13 přinesla naprosto rovnocennou partii, ale nakonec se z triumfu beze ztráty setu radoval vysoce favorizovaný celek. Volejbalistky VK AGEL Prostějov s vypětím sil překonaly tuhý odpor houževnatého PVK Přerov a nakročily do finále. V odvetě 31. ledna na palubovce protivníka jim stačí k postupu do finále získat aspoň jednu sadu.

VK Prostějov – PVK Přerov 3:0 (24, 18, 22)

Rozhodčí:
 Kostka a Krtička
Čas: 74 minut
Diváků: 300

Sestava Prostějova: Miletič, Hrončeková, Hippe, Kossányiová, Žarkova, Vincourová, libero Gomes – Soares, de Assis.Trenér: Miroslav Čada.

Sestava Přerova: Skřičková, Dedíková, Kohoutová, Nucová, Gálíková, Rosenbergerová, libero Radivojevičová – Ticháčková, Mátlová, Murčinková.Trenér: Leopold Tůma.

Bodový vývoj – první set: 0:2, 2:2, 2:5, 3:9, 4:12, 6:12, 7:15, 9:15, 17:16, 17:18, 21:18, 23:20, 23:23, 24:23, 26:24. Druhý set: 7:0, 7:2, 10:2, 10:5, 13:6, 13:8, 16:8, 16:12, 20:12, 20:14, 23:16, 23:18, 25:18. Třetí set: 1:1, 5:1, 6:4, 9:6, 9:8, 10:10, 12:10, 12:12, 13:15, 17:15, 18:18, 19:20, 21:20, 23:21, 25:22.

Dobré podání hostů a špatný příjem domácích zapříčinily v úvodu střetnutí nečekaně velký náskok PVK, jehož kompaktněji působící tým mnohem lépe bránil i útočil. Za stavu 4:12 měl kouč Čada vybrány už oba oddechové časy, ale probuzení favorita přišlo až trochu později. Klíčovou roli přitom sehrál výborný servis Hrončekové, který otevřel cestu k osmibodové šňůře z 9:16 na 17:16. Zlepšené Agelky poté utekly na 21:18, jenže závěr si dost zkomplikovaly (23:20 – 23:23). Nakonec uspěly až těsně 26:24.

Podáním si prostějovský tým notně pomohl také v nástupu do druhé sady, tentokrát se v této činnosti blýskla Miletič (7:0). V dalším průběhu se sice držitelky pohárové trofeje z předchozích pěti let nevyvarovaly chyb a tím ani výkyvů, ovšem totéž platilo na straně Přerova. Tím pádem zůstával ve skóre neustále větší odstup a set dospěl poměrně v klidu k jasnému výsledku – 25:18.

Zdálo se být rozhodnuto, zvlášť když zkraje třetí části vékáčko znovu rychle odskočilo na 5:1. V tu chvíli si však soupeřky vzpomněly na svou formu ze začátku utkání a během následných deseti minut se výrazně zvedly (13:15). Poté zahořela dramatická bitva, úroveň zápasu šla každou výměnou nahoru. A neboť hostitelky měly na své straně větší ofenzivní průraznost (jmenovitě Kossányiovou + Miletič), probily se přes veškeré problémy k vydřenému vítězství – 25:22 a 3:0.

Miroslav Čada (kouč VK AGEL Prostějov):
„Spokojenost panuje s výsledkem, ale tím dnes klady končí. Dělali jsme hodně chyb hlavně na přihrávce, kde se projevila nejistota ne úplně zdravé Ju Gomes, která poprvé nastoupila jako libero. S Markétou Chlumskou na tomto postu jsme samozřejmě mnohem jistější. Za naše problémy však nemohl jen příjem, chvílemi se jakoby bál hrát celý tým. Když jsme vedli, byl výkon dobrý, za vyrovnaného či nepříznivého stavu jsme si tolik nevěřili a chyběla větší agresivita v útoku. Také jsme zbytečně často kazili podání, soupeř naopak působil uvolněněji. Proto bylo utkání vyrovnané a vítězství 3:0 tolik důležité v pohárové matematice jsme urvali spíš vůlí. Rozhodně chci v dalších zápasech vidět víc jistoty, nadšení  i radosti ze hry a méně křečovitosti.“

Solange Soares (kapitánka VK AGEL Prostějov):
„Začátek byl z naší strany jako obvykle strašně ospalý, Přerov získal velký náskok. Proto je dobře, že se nám povedlo silou vůle ztrátu dotáhnout a zvládnout i vyrovnanou koncovku úvodní sady. Druhý set proběhl klidně, ve třetím soupeřky opět zatlačily. Ale zabojovaly jsme a je pozitivní, že i z ne moc kvalitního výkonu vznikl výsledek 3:0. Potřebujeme se po sváteční pauze dostat zpátky do zápasového rytmu, abychom dokázaly prodat výbornou připravenost z tvrdých tréninků. Zatím se na hřišti během utkání spíš potýkáme samy se sebou.“

Leopold Tůma (kouč PVK Přerov):
„S tím, co jsme herně předvedli, jsem docela spokojený. Pouze v části prvního setu a též ve druhém jsme měli výpadek na přihrávce, místy nás domácí přehrávali i na blocích. Ale jinak to bylo vyrovnané a my jsme doplatili na větší množství nevynucených chyb. Každopádně platí, že jsme tenhle zápas brali jako přípravu na ligu, kde chceme udržet současnou třetí pozici. V prvním mistráku po dlouhé době nám ještě chyběla síla a schválně jsem do základu nasadil některé náhradnice, které se ukázaly v dobrém světle.“

Dita Gálíková (kapitánka PVK Přerov):
„Myslím si, že největší rozdíl byl na bloku. Spoustu rozhodujících balónů jsme obranou na síti nedokázaly pokrýt a jinak jsme Prostějovu byly rovnocenným soupeřem v útoku, při obraně v poli, na podání i přihrávce. Domácím samozřejmě gratuluji k vítězství, nás výsledek 0:3 vzhledem k celkové vyrovnanosti utkání dost mrzí. Od začátku jsme však nenastoupily v obvyklé základní sestavě a také se projevila víc než měsíční zápasová přestávka. Aspoň jsme teď nabraly jistotu do dalších, pro nás důležitějších střetnutí.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...