Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 velikiyMise izraelské smečařky Anny Velikiy v prostějovských barvách definitivně skončila. Hráčka, která z VK AGEL nejprve na jaře odešla a poté se do něj na podzim opět vrátila jako výpomoc pro Champions League, absolvovala svůj poslední duel za hanácký klub v pátek 14. prosince na hřišti Olomouce. O den později pak už odletěla domů.

Dohoda totiž zněla, že vékáčku pomůže po dobu jeho působení v letošních evropských pohárech. A neboť Agelky nepostoupily ze základní skupiny Ligy mistryň do play off a ani si nezajistily přesun do čtvrtfinále CEV Cupu, zůstala v platnosti první varianta krátkodobé smlouvy uzavřené do 15. 12.

Velikiy sice do derby nenastoupila v základu, ale brzy střídala a nakonec se stala jednou z nejlepších plejerek střetnutí. Po jeho konci přišlo dojemné loučení nejen s týmovými parťačkami, ale též s některými příznivci VK. Zvlášť jedna skupina starších fanynek si sympatickou Aňu během jejího působení na Hané velmi oblíbila a na cestu domů ji vyslala nejen s dárečky, ale rovněž s jedním nečekaným gestem. Čerstvě třicetiletá žena (narodila se 10. prosince 1982) totiž dostala nefalšovaného hobla a pořádně si zalétala nad hlavami svých diváckých obdivovatelek!

„Tohle mě strašně překvapilo, samozřejmě příjemně. Nic takového jsem absolutně nečekala,“ žasla rozesmátá blondýnka. „Musím říct, že mi Prostějov a zdejší lidé hodně přirostli k srdci a byla jsem moc ráda, když se koncem léta naskytla možnost se sem vrátit. Byť na časově omezenou dobu. Opouštět teď všechno tady se mi bude velice těžko,“ zvážněla Velikiy.

Většina fanoušků ji nezatratila ani poté, co její výkony nedosáhly špičkové úrovně z předchozích dvou sezón. Letní operace kyčle se na formě přece jen musela nějak projevit… „Na zdravotní stav se však nechci vůbec vymlouvat. Mrzí mě, že nám to jako družstvu moc nešlo v Champions League. Pochopitelně soupeři byli velice silní, ale ve většině utkání jsme mohly podat lepší výkon a získat více setů, případně i nějaký bod do tabulky. Aspoň že v české extralize jsme kromě zápasu s Olympem Praha neměly žádné větší problémy a udržely neporazitelnost,“ shrnula Anna.

A co dodala na rozloučenou? „Prostějovu přeji jen to nejlepší, za vše děkuji a budu na vás všechny hrozně ráda vzpomínat!“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...